JE EX TERUGWINNEN MOEILIJK? 
Je bent in de categorie:        Hoe krijg ik mijn ex terug    

Liefdesverdriet tijdens corona: de 10 beste tips hoe hiermee om te gaan

Heb je liefdesverdriet tijdens de coronaperiode? Dat maakt het verwerken van liefdesverdriet voor veel mensen nog gecompliceerder.

Een gebroken hart veroorzaakt zowel emotionele als fysieke pijn. Je zult tijd nodig hebben om te helen. Op het moment van schrijven (12 februari 2022) leven we in een periode die in het teken staat van het coronavirus. Voor veel mensen een zware tijd met depressiviteit op de loer. Je ziet het ook aan de wachtlijsten bij de GGZ. Die lopen momenteel de spuigaten uit.

Regelmatig ontvang ik berichten van mensen die een relatiebreuk ondergaan tijdens corona. Ze hebben last van liefdesverdriet. Voor deze mensen ziet het leven er in tijden van corona een stuk somberder en saaier uit.

Ze schrijven me o.a. : 'met de horeca die regelmatig dicht is en alle maatregelen om afstand te bewaren is het zoveel lastiger om afleiding te zoeken'

Natuurlijk, dat begrijp ik. De uitdaging om positief te blijven wordt groter, maar ik blijf het zeggen:

'Het zijn nooit de omstandigheden die bepalen hoe jij je voelt. Jij geeft altijd zelf betekenis aan omstandigheden en dat gebeurt altijd via gedachten'

Ik wil jouw liefdesverdriet zeker niet bagatelliseren. Liefdesverdriet en de coronamaatregelen kunnen behoorlijk uitzichtloos voelen.

Niemand weet precies wanneer het voorbij zal zijn. In de tussentijd moet je er maar doorheen zien te komen. In dit opzicht is het dus allemaal een flinke uitdaging.

Gelukkig zijn er verschillende dingen die je kunt doen om jezelf door deze moeilijke periode te slepen.

Gelukkig is er op dit moment geen totale lockdown meer, maar wie zegt dat die niet meer terug kan komen? Tijdens een lockdown is het terugwinnen van je ex natuurlijk nog extra moeilijk.

In dit artikel wil ik je een aantal tips die je helpen beter om te gaan met liefdesverdriet ten tijde van corona.

#1 Geef je liefdesverdriet de ruimte

Een gebroken hart doet pijn en voelt onprettig. Een logische reactie is dan ook om je emoties weg te stoppen. Zeker als je door het coronavirus vaker alleen bent, voelt het misschien alsof je al dat verdriet niet aankunt.

Het probleem is dat je al snel het gevoel hebt dat je heftige emoties niet zo goed onder controle kunt hebben.

Dat komt omdat al het nieuws rondom COVID heftig binnenkomt. Je wilt dit allemaal ergens niet weten. Misschien omdat je wanhopig bent vanwege de pijn van liefdesverdriet. Je stop je emoties dan liever weg.

Als je daarnaast ook nog bent gegrepen door het coronavirus zullen je geest en lichaam je volledige aandacht nodig hebben om te helen. Schenk hier dan ook de nodige aandacht aan en druk je emoties niet weg.

Vergelijk het met een strandbal die je heel diep onder water duwt. Je moet veel kracht zetten om hem daar te houden, en uiteindelijk komt hij toch weer naar boven. Hoe harder je duwt, hoe harder de bal omhoog schiet. 

Voorkom dat je gevoelens onder de oppervlakte steeds groter worden. Hoe doe je dat? Door ze simpelweg toe te laten. Gevoelens mogen er namelijk allemaal zijn. Of ze nu prettig zijn of niet. Ze willen je allemaal iets vertellen: precies datgene waar je aan dient te werken.

Geef je liefdesverdriet dus de ruimte. Geef jezelf de ruimte om uit te huilen. Schrijf op wat je voelt, wat er spontaan in je opkomt en vraag jezelf af: wat levert deze gedachte mij op?

Of ga eens ergens in de natuur zitten op een bankje. Vraag jezelf dan eens af 'wat zie ik daar allemaal?' Misschien zie je kinderen die spelen, of komt er een vliegende zwaan voorbij.

Kijk eens goed. Wat zie je allemaal wat je eerder niet was opgevallen?

Je hoeft niet direct te reageren op alles wat er in de wereld gebeurt. Je hebt er zelf namelijk niet zoveel invloed heb.

Focus je dus op datgene waar je wél invloed op hebt: je eigen gemoedstoestand en de gedachten die je zelf creëert.

#2 Zoek afleiding van liefdesverdriet en corona

Hoewel het goed is om je emoties toe te laten, is afleiding soms ook fijn. Dit helpt je te zien dat het leven ook nog leuke kanten heeft.

Bovendien geeft het je rust  zodat je er weer even tegen kunt.

In deze coronatijd lijkt het lastiger om jezelf goed af te leiden als je liefdesverdriet hebt. Lekker uitgaan, uitgebreid shoppen of een dagje sauna zijn immers een stukje lastiger.

Gelukkig zijn er ook binnen de coronamaatregelen genoeg manieren om jezelf af te leiden van je liefdesverdriet en corona. Daar waar de één zegt: 'corona zorgt voor meer afstand', zegt de ander weer: 'corona heeft mij nieuwe  hobby’s opgeleverd en kanten in mijzelf laten ontdekken waar ik me niet bewust van was'.

Probeer dus de nog onontdekte kanten van jezelf te ontdekken. Waarom zou je niet beginnen met creatieve activiteiten, zoals schilderen of muziek maken. Of lees een boek over een bepaald onderwerp waar je nog nooit aandacht had besteed.

Je kunt natuurlijk ook een fijne wandeling maken terwijl je naar 1 van mijn podcasts luistert 😉

Het hoeft allemaal niet perfect te zijn, als je maar vaak genoeg momenten van plezier beleeft.

#3 Praat (coronaproof) over je relatiebreuk en liefdesverdriet

Praten over je liefdesverdriet is ook tijdens de problemen rondom covid-19 belangrijk. Het helpt om je gebroken hart te delen met goede vrienden of familie die je vertrouwt.

 Kan dat door de maatregelen even niet persoonlijk? In onze digitale wereld zijn er talloze mogelijkheden om toch contact te hebben.

Je kunt bij mij dus ook terecht voor een gesprek via telefoon of videobellen. Klik hier voor meer informatie. Je zult merken dat je je na zo'n gesprek al veel beter voelt!

(Video)bellen, mailen, appen of zelfs een brief sturen naar je ex: het is allemaal coronaproof en helpt je met je liefdesverdriet om te gaan.

Schenk voor jezelf eens een lekker drankje in, start Zoom of Skype op en maak het digitaal gezellig met je vrienden. 

#4 Voorkom dat je gaat stalken

Sinds het begin van de pandemie raadt de overheid ons af om teveel contacten te hebben. Het kan hierdoor moeilijker zijn om je ex los te laten. De behoefte aan lichamelijk contact is tenslotte nog steeds aanwezig, en met je ex heb je al intiem contact gehad. Het kan dus veilig voelen om weer contact te zoeken.

Echter is het zo dat als teveel contact zoekt met je ex, je al snel risico loopt over te komen als stalker.

Het is heel normaal om te verlangen naar je ex, zelfs als dit alleen maar lichamelijk is. Probeer om hier niet aan toe te geven.

Jullie zijn met een reden uit elkaar gegaan. Het is nu belangrijk om dat eerst te beseffen, eerst aan jezelf te werken. Daarna kun je altijd kijken of jullie het nog een kans willen geven, eventueel met mijn hulp als coach en therapeut.

#5 Wees lief voor jezelf

Dit is misschien wel het belangrijkste in dit artikel. Corona maakt de wereld al een stukje moeilijker, en liefdesverdriet kan het voor veel mensen nog erger maken.

Met name voor mensen die zichzelf niet liefhebben en zich overgeleverd voelen aan de omstandigheden.

Weet echter dat je nog altijd je eigen realiteit creëert. Nogmaals: de omstandigheden bepalen nooit hoe jij je voelt. Jij geeft altijd betekenis aan de wereld buiten jezelf. Iets krijgt pas betekenis zodra jij er betekenis aan geeft.

Je mag nu echt heel lief voor jezelf zijn. Wikkel jezelf eens in een extra zachte deken met een kop thee, of neem een lange douche of bad. Kijk de films die je ex niet mee wilde kijken. Kortom, geniet van de mogelijkheden en de tijd die je nu hebt zodat liefdesverdriet tijdens corona verzacht wordt.

Deze dingen doe je natuurlijk vooral wanneer je ziek bent door corona. Geef jezelf alle zorg en liefde die je ex ooit aan je gaf. Wat je jezelf niet kunt geven kun je of mag je namelijk ook niet van anderen verwachten.

Lief zijn voor jezelf betekent ook je grenzen aangeven. Heb je een afspraak met je ex, maar voel je je emotioneel niet ok om te gaan? Verzet hem dan. Gun jezelf net dat beetje extra rust om je liefdesverdriet het hoofd te kunnen bieden.

#6 Hou een witboek bij over jezelf

Een verbroken relatie kan je zelfbeeld behoorlijk in de weg zitten. Zeker nu het door corona moeilijker is geworden om een beetje te flirten en te zien dat je nog ‘goed in de markt ligt’. En die extra coronakilootjes waar veel mensen mee worstelen helpen daar waarschijnlijk ook niet aan mee…

Het bijhouden van een ‘witboek’ is een goede manier om je zelfvertrouwen te vergroten.

Het is heel simpel: iedere dag schrijf je minstens drie dingen op die goed zijn gegaan of waar je dankbaar voor bent. Dit mogen heel kleine dingen zijn.

Lees dit regelmatig terug, zodat je met eigen ogen ziet hoe mooi jouw wereld eigenlijk is 😉

#7 Bescherm jezelf en je omgeving tegen corona én liefdesverdriet via gezonde voeding

Als je hart is gebroken is er niks verleidelijker dan met een grote hoeveelheid junkfood op de bank gaat zitten.

En natuurlijk kun je dat af en toe best doen. Zwelgen is voor sommige mensen een manier om met liefdesverdriet om te gaan. 

Toch is het op de lange termijn beter om een gezonde leefstijl te hebben. Je voelt je namelijk beter als je lichamelijk fit bent. Probeer dus wat extra groente op te scheppen en wat vaker een wandeling te maken.

#8 Kom uit je comfortzone en ontdek nieuwe activiteiten

Het voelt nu misschien niet zo, maar het heeft ook voordelen om weer alleen te zijn. Nu je geen rekening meer hoeft te houden met een ander, kun je precies doen waar je zelf zin in hebt.

Niet alle activiteiten zijn mogelijk zolang het coronavirus nog rondgaat, maar je kunt toch iets nieuws proberen. Zeker in de buitenlucht!

Wat dacht je van een online cursus, een bootcampclub of een leesclubje via Skype? Dit zijn allemaal coronaproof manieren om uit je comfortzone te stappen.

Alles wat je focus verlegt van je liefdesverdriet, geeft je zelfvertrouwen. Het geeft je ook de mogelijkheid nieuwe mensen te leren kennen.

#9 Omarm de rust die de coronamaatregelen kunnen geven

Iedereen is het erover eens dat de coronamaatregelen heel vervelend zijn. Vooral voor ondernemers, maar bij iedereen is inmiddels de rek er een beetje uit. Maar er zijn ook voordelen aan de covid-19-restricties. Voor veel mensen is er meer rust in hun leven gekomen.

De kans is groot dat je agenda een stuk leger is. Dat kan vervelend zijn nu je liefdesverdriet hebt, maar het biedt ook mogelijkheden.

Omarm de rustigere momenten om stil te staan bij alle redenen waarom je nu beter af bent. Deze periode is ook een uitstekende gelegenheid om in jezelf naar binnen te gaan en veel te mediteren.

Zo kun je in alle rust je verdriet verwerken en straks sterker dan ooit weer plezier in je leven krijgen.

#10 Zoek hulp als het liefdesverdriet niet overgaat

Bovenstaande tips kunnen je helpen om met liefdesverdriet in tijden van corona om te gaan. Is je hart zo erg gebroken dat niks helpt en je verdriet te erg is om mee te leven? Wees dan niet bang om mijn hulp in te schakelen. Als professionele coach en therapeut kan ik je helpen om de zon weer te laten schijnen in je leven. Wees niet bang om jezelf die hulp te gunnen: ook jij verdient het om weer gelukkig te zijn.

ABONNEER Je OP MIJN PODCASTS (klik op de groene balk)

De datingsite van 2023 die perfect past bij jou

Regelmatig doen wij vergelijkend onderzoek naar de beste datingsites

Mijn naam is Marjolein. Veel mensen kennen mij onder mijn auteursnaam Michelle van den Berghe. Sinds 1997 begeleid ik als gediplomeerd relatietherapeute mensen bij liefdesverdriet en/of het terugwinnen van hun ex. Sinds 2020 ben ik gecertificeerd NLP-  Hypnotherapeut en kan ik met deze kennis krachtige veranderingen teweeg brengen bij mijn cliënten. De hulpvragen waar ik mee te maken krijg zijn heel divers. Daar waar sommigen het liefst hun ex willen vergeten willen anderen het liefst hun relatie herstellen. Wil je je ex terugwinnen, je liefdesverdriet verwerken, afrekenen met onzekerheid en sterker worden op persoonlijk vlak? Ik help je er met alle liefde bij en geef je de beste tools om te breken met oude patronen en grote veranderingen in jezelf geboren te laten worden! Je kunt op deze pagina meer lezen over mij

Laat een reactie achter
(reacties worden al dan niet goedgekeurd)

Je email wordt niet gepubliceerd. Vul hieronder je reactie en gegevens in

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Je ex terugwinnen?

Meld je aan voor onze
gratis videocursus

Liefdesverdriet.nl