JE EX TERUGWINNEN MOEILIJK? 
Je bent in de categorie:        Hoe krijg ik mijn ex terug    

Is het mogelijk om je ex terug te krijgen?

Begrijpelijk dat mensen zich afvragen 'is het mogelijk om je ex terug te krijgen'. De meeste mensen hebben hierin geen enkele ervaring.

In de regel maken mensen zo'n 2 keer in hun leven een ervaring van echte liefdesverdriet mee.

Het zijn veelal intense ervaringen. Ofwel men heeft spijt dat de relatie door eigen toedoen is beëindigd, of men voelt zich hopeloos omdat de ex zelf heeft besloten een eind te maken aan de relatie.

Als Exterug- Relatiecoach wordt mij de vraag of het mogelijk is een ex terug te krijgen dagelijks gesteld. Nu, ik zal je in dit artikel de waarheid vertellen.

Je zult er ongetwijfeld vanuit gaan dat ik zal proberen je te overtuigen dat het terugwinnen van een ex mogelijk is.

De meeste mensen die dit artikel lezen zullen denken "natuurlijk zal Marjolein zeggen dat het mogelijk is om weer bij elkaar terug te komen".

Ze denken dan dat ik er een zeker belang bij heb.

Wel, niets is minder waar. Ik help evenveel zoveel mensen die hun ex willen terugkrijgen als mensen die dat niet willen. Deze laatste groep wil slechts van dat ellendige gevoel afakomen dat liefdesverdriet heet.

Laat ik eerst eens beginnen met een andere vraag:

Wanneer is het niet mogelijk om je ex terug te krijgen?

Eigenlijk is die vraag net zo interessant als de eerste. In de volgende video vertel ik je over de top 5 meest lastige ex partners of situaties. Je kunt ook het artikel lezen als je de informatie sneller tot je wilt nemen.

Er zijn inderdaad situaties waarbij de mogelijkheid om je ex terug te winnen aanzienlijk minder is.

Een situatie die ik eigenlijk nog niet heb genoemd in de video is "wanneer je meerdere keren uit elkaar bent gegaan". Anders gezegd: wanneer jouw relatie een knipperlichtrelatie is is het vaak verstandiger niet te beginnen aan het terugwinnen van je ex.

Vooraf wil ik wel nog 1 ding duidelijk maken. Soms kom ik in mijn werk als coach wel eens voor verrassingen te staan. Zo kan een situatie die aanvankelijk eenvoudig leek op te lossen uiteindelijk toch heel lastig zijn. Omgekeerd geldt ook: een situatie die aanvankelijk ingewikkeld leek, bleek achteraf toch niet zo ingewikkeld te zijn als het in eerste instantie leek.

Dus ik begrijp dat je dan denkt : dan bestaat er niet echt een regel. Maar ik kan je vertellen dat statistisch gezien er toch 5 typen ex partners of situaties zijn die in de meeste gevallen toch lastiger zijn dan anderen.

Top 5 situaties die het lastiger voor je maken om je ex terug te winnen

Type 1: Het type met een groot ego

Het eerste type bijv. is een ex die een behoorlijk ego heeft. Vaak zijn het mannen. Ze zijn zeer trots op zichzelf, hij zegt bijv.: "ik zal nooit van mijn leven weer bij je terugkomen. Mijn gevoelens zijn compleet weg. Het gaat nooit meer werken tussen ons"

Dit type is zo zeker van zijn besluit dat ook al zou hij of zij er naar verlangen het weer opnieuw te proberen, dan nog zou hij of zij het niet doen. Althans zeker niet net na de breuk.

Hoe herken je zo'n type? Wel ze zijn vaak heel trots op zichzelf, en hebben vaak ook een zeer hoog zelfbeeld. (niet te verwarren met narcisten of mensen met een persoonlijkheidsstoornis)

Het zijn types die verder niets mankeren wat hun persoonlijkheid betreft, maar ze zullen niet zo gauw toegeven, ook al weten ze dat ze fout zaten.

Het heeft dus geen zin om in dit geval je ex continu te bestoken met 'waarom vragen'.

Het beste wat je kunt doen is zeggen dat het goed mogelijk is dat het besluit van je ex de juiste is. Erken dus zijn besluit en neem vervolgens afstand. Kortom: "Verdwijn zoveel mogelijk uit het leven van zo’n ex"

Type 2 : ze weten niet goed wat hun sekse voorkeur is

Dit zijn mensen die erg in de war zijn en kampen met de vraag ‘hou ik nu van mannen of vrouwen’.

Vaak durven ze zo’n voorkeur ook niet zo snel toe te geven. Ze hebben vaak nog wel gevoelens voor hun ex, maar omdat ze in hun hoofd zo bezig zijn met deze vraag, geven ze zichzelf niet de tijd en ruimte om dit verder te onderzoeken.

Mijn advies als jij in zo’n situatie zit: zeg tegen je ex dat je je heel goed kunt voorstellen dat het ongelooflijk lastig en verwarrend kan zijn en dat het belangrijk is dat hij of zij er eerst uitkomt met zichzelf wat dit betreft.

Type 3 : relaties die te kort hebben geduurd

Het betreft hier koppels die elkaar slechts een paar keer hebben gezien. Deze relaties zijn lastig om te herstellen want in de eerste plaats is er natuurlijk weinig basis waarvan je kunt zeggen: deze relatie is de moeite waard om mee door te gaan.

Je ex partner heeft direct al ingezien dat er iets niet klopt in de relatie. Je kunt nu 2 dingen doen:

doorhameren en zeggen dat je ex nog steeds niet weet wie je bent, dat het zonde is om zo snel al de relatie op te geven (je riskeert dat je irritaties opwekt);
zeggen dat je begrijpt dat je ex twijfelt omdat jullie nog niet zoveel ervaringen hebben met elkaar, de keus van je ex dus respecteren en zeggen ‘we spreken elkaar nog wel’.  Ook dan zul je direct uit het leven van je ex moeten verdwijnen zodat je hem of haar ook de kans geeft om het besluit in twijfel te trekken

Type 4: relaties die 8 à 10 jaar hebben geduurd.

In een dergelijke lange periode hebben jij en je ex elkaar grondig leren kennen en in de regel heeft een van jullie er vaak dan al een paar jaar over gedaan om na te denken om tot het besluit te kunnen komen een einde te maken aan de relatie.

Onderschat niet dat het moeilijk is om tot zo’n besluit te komen. Het voordeel bij zo’n situatie kan zijn dat er voldoende ervaringen zijn om later aan terug te denken. Echter, relaties van zo’n 8 à 10 jaar zitten vaak ook in een lastige levensfase: bijv. ivm de opvoeding van kinderen, drukke baan enz.

Als je echter op de juiste manier reageert, en je begripvol opstelt zul je het meeste succes boeken

Type 5: je ex zit in een fase van crisis

Hier betreft het een ex die in een bepaalde crisis van zijn of haar leven zit.

Dat kan zijn een persoonlijkheidscrisis zoals ik net al noemde (exen die niet goed weten of ze van mannen of vrouwen houden), of een leeftijdscrisis waarbij je je gaat afvragen ‘is dit het nou? is dit nu wat ik wil in mijn leven?’

Echter, er zijn evenveel psychologen die zeggen dat een crisis niet bestaat dan dat er psychologen zijn die zeggen dat het wel bestaat. Ik denk persoonlijk wel dat het bestaat en dat het de situatie erg ingewikkeld kan maken. Echter ook dan raad ik je aan om er niet mee te spotten. Ik lees vaak in mails dat vrouwen hun ex belachelijk proberen te maken. Mijn advies: erken dat je ex het lastig heef en toon begrip.

Wanneer wordt het mogelijk om je ex terug te krijgen?

Ook al is je situatie of type ex nog zo lastig, eigenlijk geldt het voor al dit soortnsituaties: het beste wat je kunt doen is begrip tonen en uit het leven van je ex verdwijnen voor zover dat kan.

Heb je kinderen, beperk je dan in je communicatie tot alles wat de opvoeding of geregel van de kinderen betreft. Heb geduld, erken de wensen van je ex en wees op een of andere manier ongrijpbaar en onvoorspelbaar.

Maar nu even terug naar de vraag waarom je hier terecht bent gekomen:

Is het mogelijk je ex terug te krijgen?

Hier is mijn antwoord op je vraag:

Jazeker, het is heel goed mogelijk om je ex terug te winnen. Regelmatig ontvang ik zelfs berichten van klanten die me vertellen dat ze dankzij mijn boeken of online programma hun ex hebben teruggewonnen (ze volgen in ieder geval een gestructureerd stappenplan).

Maar waarom is het dan zo dat het het niet iedereen lukt hun ex terug te winnen?

Naast de genoemde lastige situaties geldt dat in de eerste plaats dit de belangrijkste reden is:

De meeste mensen zijn toch te weinig gemotiveerd

Inderdaad! Ben je niet bereid om door dik en dun heen te gaan? Het risico te lopen gekwetst te worden? Vaardig genoeg te zijn om met teleurstellingen te dealen? Mijn advies: begin er niet aan en zoek een partner die een betere match vormt met jou persoontje.

ABONNEER Je OP MIJN PODCASTS (klik op de groene balk)

De datingsite van 2023 die perfect past bij jou

Regelmatig doen wij vergelijkend onderzoek naar de beste datingsites

Mijn naam is Marjolein. Veel mensen kennen mij onder mijn auteursnaam Michelle van den Berghe. Sinds 1997 begeleid ik als gediplomeerd relatietherapeute mensen bij liefdesverdriet en/of het terugwinnen van hun ex. Sinds 2020 ben ik gecertificeerd NLP-  Hypnotherapeut en kan ik met deze kennis krachtige veranderingen teweeg brengen bij mijn cliënten. De hulpvragen waar ik mee te maken krijg zijn heel divers. Daar waar sommigen het liefst hun ex willen vergeten willen anderen het liefst hun relatie herstellen. Wil je je ex terugwinnen, je liefdesverdriet verwerken, afrekenen met onzekerheid en sterker worden op persoonlijk vlak? Ik help je er met alle liefde bij en geef je de beste tools om te breken met oude patronen en grote veranderingen in jezelf geboren te laten worden! Je kunt op deze pagina meer lezen over mij

Laat een reactie achter
(reacties worden al dan niet goedgekeurd)

Je email wordt niet gepubliceerd. Vul hieronder je reactie en gegevens in

 1. Beste michelle

  Ik ben jean 50j.
  Sinds twee tal maand zijn ik en men vrouw uit elkaar. Onverwacht voor mij maar toch gebeurd. Wanneer ik zach er iets scheelde wou ze er niet over praten. Ondanks we 10j samen waren en 7 j gehuwd kon zij dit heel moeilijl .onlangs kreeg ik te horen dat ze over 4 j terug al wou scheiden, heb dit nooit aan haar gemerkt. Ze deed wat ze gewoon was te doen. Het is eigenlijk begonnen toen mijn zoon bij ons kwam inwoonen. Ze vond het ok en was eigenlijk blij omdat er dan geen allimentatie meer moest betaald worden.tot het plots het tij begon te keren begon het fout te lopen.wanneer ik tegen men zoon praate merkte ik een jaloerze reactie van haar waaruit ik merkte dat dit toch niet zo goed bleek te zijn voor haar.ze beweerde dat ik men zoon meer aandacht gaf dan tegenover haar en ons dochter van 8 j. Dit was zeker niet het geval. Iedereen kreeg evenveel aandacht. Ik durfde haast niet meer tegen men zoon te praten omdat dit steeds keerde tot een di scussie. Mijn vrouw had wel een drank probleem wat het niet beter maakte aan de situatie en waaruit ik alles heb geprobeerd dit te stoppen. Helaas ben ik daar niet in geslaacht. Ik heb toen beslotten haar te laten opnemen in een ontwennings instelling,in de hoop ze het zou beseffen dat het voor haar eigen goed is.
  Sinds dan wil ze van me scheiden zonder antwoord tot welke reden.
  Heb tweemaal een gesprek gehad met haar maar ze houd voet bij stuk. Ze zegt dat ze veranderd is en niks meer voor me voeld. Ik kan het niet geloven na zoveel jaar.
  Ze negeert me sinds dien ook op alle vlak via gsm.
  Ik geef toe dat ik veel energie erin heb gestopt om mijn huwelijk men gezin samen te houden. Maar waarschijnlijk op de verkeerde manier,door haar te smeken niet te scheiden omdat ik het niet nodig vond dat te doen.fout blijlbaar. Toch zie ik haar heel erg graag en wil haar graag terug omdat wij echt bij elkaar horen.
  Dezelfde interrese hebben en wanneer zij niet gedronken had waren wij ontsettend lief voor elkaar. Ik dronk vaak ook mee maar kon stoppen en dat kon zij niet. Verslaving dus. Hier was ik vaak heel boos over maar ze bleef maar verder doen. Dit leide vaak tot ruzie en discusie,zeker de laatste maande. Ze vroeg tijd heb dat toen ook gerespecteerd .tot ik het niet meer houden kon en haar te hard begon te missen ben ik haar beginnen te benaderen wat ik beter niet had gedaan.ook is ze enorm beinvloedbaar door haar moeder die hier een oorzaak in speelt en ook al beweert ze van niet. Het is zo wanneer ik met men vrouw gesproken heb wil ze nog wel terug,maar van zodra haar moeder haar heeft opgezocht in de instelling loopt het weer fout. Ik ben me ten einde raad en kan het moeilijk loslaten en plaatsen
  Wat kan ik doen men vrouw toch terug te krijgen.
  Een week voordat ze werd opgenomen
  Vertelde ze me nog,hoe gelukkig we waren,hoe goed we bij elkaar passen,dat we voor eeuwig en altijd bij elkaar zouden blijven. En dan plots dit te horen krijgen kwam heel hard voor me aan. Lieve michelle wat kan ik nog onder nemen men huwelijk te redden.ik weet dat ik fouten heb gemaakt en heb die ook toegegeven tegen over haar. Zij echter nog niet tegenover mij. Ik moet erwel bij vertellen we 20 j verschillen in leeftijd. Meschien is dat wel de reden. Ik weet het echt niet meer.
  We hadden ook een financieele last mee te dragen wat nu grootendeels is opgelost. Ik werk enorm aan alles en aan mezelf dit tot een goed einde te brengen,maar weet zeker dat men vrouw me ook nog graag ziet. Wat kan ik juist doen michelle.
  Groetjes jean.

  1. Beste Jean, je vrouw moet eerst begrijpen dat je altijd vanuit de beste intentie handelt. Dat je dat doet omdat je van haar houdt, ook al ziet zij dat niet zo. Het is wel belangrijk dat ze besluit om te stoppen met drinken want geen enkele relatie overleeft het als 1 van de partners verslaafd is aan de drank (of aan wat dan ook). Leeftijd kan spelen maar dat kan ik zo niet zeggen. Je zult eerst moeten laten zien wat je werkelijk kunt bijdragen in deze situatie, maar haar ook zeggen dat wat er ook is gebeurd jouw gevoelens toch altijd heel zuiver waren. Wanneer ze het alsnog niet wil, zeg haar dat het je verdriet doet maar dat je haar besluit wel accepteert. Ze zal het waarderen en je hopelijk daardoor ook anders gaan zien! Sterkte met alles!
   Hartelijke groet,
   Marjolein

 2. Hallo, ik heb 4 jaar een relatie en we hebben veel ruzie. Ik ben 53 mijn ex 51 ik heb zelf een koophuis en hij woont bij zijn ouders. We leven veel bij mij en ik vraag of hij mij betaald voor wonen bij mij. Want ik vindt dat hij ook mee kan betalen aan de kosten. Als hij mij niks betaald stuur ik hem steeds weg en dan denkt hij er over naar en dan betaald hij en dan is het weer voor even goed. Zijn moeder heeft een hekel aan mij gekregen omdat ik hem steeds weg stuur bij mij en ik me niet laat gebruiken.samen hebben we veeeel liefde voor elkaar en goede sex, maar zijn moeder blijft stoken. Hij heeft een auto nodig en ik dat niet voor hem kan betalen , hij werkt zelf hard maar kan niet rond komen met zijn geld. Nu zijn wij 2 maanden uit elkaar en hij heeft een auto. Ik hoor zo af en toe hem wel omdat ik hem mis en verliefd ben en ik dat hem gezegd en hij zegt ligt allemaal aan jezelf. Zijn moeder zegt nu zie je dat jou vriendin niet goed is voor je nu heb je een auto , hij leeft nu bij zijn ouders. Ik ben niet zo dat ik me voor geld liet gebruiken ik hem bij mij gratis onder dak geef. Ik heb zelf nog 2 kinderen. Ik ben naar hem toe gegaan en gezegd ik hem mis en verliefd ben, hij zegt dat ook te zijn maar ik niet veranderd ben en zegt hij mij zou bellen maar doet dat niet. Wat moet ik me hier bij voorstellen ik snap er niks meer van. Hij is van de ene dag op de andere dag weg gegaan , zonder rede?

 3. Hoi Marjolein
  Ik heb graag wat raad omdat ik niet weet wat ik moet doen of denken. Mijn ex ( is een van mijn goede vrienden van de vriendenkring) en ik zijn ongeveer 7maande geleden uit mekaar gegaan maar we hadden seksueel contact ermee laatst nog begin 2019. Als reden dat zijn gevoelens zijn weggegaan en dat hij nog niet klaar is voor een nieuwe relatie. Na onze relatie waren er discussie gekomen dat we eventjes geen contact hadden met elkaar en vorig jaar spraken we nog. We hadden weer contact en dan was er weer ruzie. Hij had me geblokkeerd en na paar dagen had hij gedeblokkeerd en stuurde hij terwijl hij geen contact meer wou. Na onze gesprek heeft hij gevraagd om een vriendschappelijk relatie te beginnen en hij zei iets merkwaardig zoals “ als je terug wou komen we moesten eerst onze vriendschappelijk relatie onderhouden en dan pas over gevoelens praten want alleen God weet hoe de toekomst ons naartoe leidt.
  De periode dat we vrienden zij toont hij veel interesse en spreken we veel. Hij is zo hetzelfde geworden als toen hoe wij in het relatie waren wat ik heel raar vind en verdedigd hij zich enorm ook. Ik heb een maand mijn beste gedaan om het goed te maken hij waardiger het enorm maar wou niet direct erin gaan. Heb het zo gelaten en bekijk het maar nu ik weet het niet wat moet ik doen of denken want we praten maar ik hou nog altijd van hem want hij is een leuke persoon en kan hem niet vergeten hij was een goed persoon en behandelde me als een prinses en stond altijd voor me klaar. Ik heb gevraagd of we iets kunnen gaan doen zoals naar de bioscoop of gezellig chillen uit eten gewoon als vrienden. Is het mogelijk dat zijn gevoelens terug kunnen komen? Wat kan ik doen om zijn vertrouwen terug te winnen? Hij toont interesse mr wilt niet toegeven, ben echt radeloos enorm. Het verhaal is lang maar heb het geprobeerd kort te houden.
  Help me aub Marjolein.

  Groetjes Mona

  1. Beste Mona, hier valt veel over te zeggen maar dat kan helaas niet in een paar zinnen. Je kunt zeker weer vertrouwen terugwinnen door je manier van communiceren. Daarnaast is het ook heel belangrijk dat hij ziet dat hij je gelukkig kan maken. Een man die merkt dat, ondanks wat hij doet, zijn pogingen en investeringen nutteloos zijn omdat zijn partner maar blijft mokken of blijft trekken aan hem, zal steeds meer afstand nemen. Blijf ook je grenzen aangeven, dus geen seks meer zolang er geen duidelijkheid is. Veel vrouwen denken dat ze door seks hun ex weer terug kunnen krijgen. Je kunt hierover deze video nog bekijken. Blijf hem boeien door hem niet te claimen en te laten zien dat je ook een eigen leven hebt en dat je ervan geniet!
   Hartelijke groet,
   Marjolein

 4. Beste Marjolein – Liefdesverdriet.nl,
  Sinds begin januari heb ik een relatie met een jongen van 24 jaar. Zijn ouders zijn naar hun favoriete vakantieland verhuist en hij heeft daar ook 2 jaar gewoond. Hij kwam weer naar Nederland om zijn vrienden te zien en besloot om in Nederland te werken. Toen hij dus in Nederland was heeft hij mij leren kennen en we hadden een leuke relatie zonder ruzies. Ze hebben een huis in Nederland dus vandaar dat ze regelmatig kunnen komen en gaan. Het was bekend dat hij eind maart naar zijn ouders zou vliegen om spullen voor zijn vader te brengen maar hij had een enkeltje gekocht zodat hij op zijn gemak zijn familie kon zien. Begin april ging ik met hem afspreken voordat hij weg zou vliegen. We waren in de woonkamer samen gezellig tv kijken etc. Zijn vader belde vanuit het buitenland of hij zijn koffers al had ingepakt. Hij zei nee ik hoef niet zoveel mee te nemen. Zijn vader zei dat hij een keuze moest maken wat hij nou wilt en waar hij wilt wonen. Hij zei jongen je bent al 24 jaar en met pakketjes bezorgen in Nederland (postnl) kom je niet ver. Zijn vader zei we zouden toen jij hier was een sportschool beginnen voor jou maar daar hoor ik jou ook niet meer over. Mijn vriend had toen hij mij leerde wel een keer verteld dat zijn eigen sportschool wel zijn droom is. Zijn vader zei dus ga je koffer op zo een manier inpakken alsof je niet meer terug komt naar Nederland. Toen zijn vader dit vertelde hoorde ik het ook omdat zijn telefoon op de luidspreker stond. Op dat moment begon ik te huilen omdat ik bang was om hem nooit meer te zien en kwijt te raken. Mijn vriend heeft namelijk al zijn kickboxs diploma’s gehaald en is ook een persoonlijke trainer en buiten dat vind hij vechtsport super leuk. Ik heb heel de middag moeten huilen naast hem en ik was erg boos. We hebben het uitgepraat en hij zei ik wil jou niet verdrietig zien. Het is niet bekend of ik in Nederland blijf of een sportschool ga beginnen dus ik wil jou geen valse hoop geven, hij zei dat het ook niet bekend is wanneer hij weer naar Nederland zou komen en zei dat hij niet wilt dat ik op hem wacht terwijl hij geen zekerheid heeft. Vervolgens is hij dus 4 april gevlogen naar het buitenland. We hebben sinds de dag dat hij weg is gegaan tot en met vandaag nog steeds contact door te WhatsAppen en te videobellen. Ik vroeg vandaag wat de status is van onze relatie en hij zegt dat wij een relatiepauze hebben en dat er van alles kan gebeuren. Het is namelijk niet zeker of de sportschool doorgaat i.v.m. de gemeente. Ik weet eerlijk gezegd niet hoe ik hiermee om moet gaan. Ik hou heel veel van hem en het liefst wil ik dat hij terug komt. Ik zei tegen hem wat de reden is dat wij een relatiepauze hebben want hij kan namelijk ook zeggen dat het uit is en daar iemand leren kennen. Hij zei dat hij namelijk ook wilt trouwen etc. Ik weet eerlijk gezegd niet hoe ik hiermee om moet gaan. Hij vind namelijk ook dat omdat wij een relatiepauze hebben dat ik ook met een ander mag praten en leren kennen. De rede dat ik dit weet is omdat ik vroeg wat de status van onze relatie is zodat ik weet waar ik aan toe sta. Als het aan mij ligt wil ik helemaal niemand leren kennen en wil ik hem terug maar als hij dat dan aangeeft doet het mij pijn omdat ik dan weer het gevoel krijg dat hij niet 100% voor mij gaat terwijl ik ogen dicht 100% voor hem zal gaan. Ik merk ook dat het in het algemeen bij mannen zo is dat ze minder snel hun gevoelens uiten. Ik ben ook bank dat zijn gevoelens weg kunnen gegaan doordat we niet meer in het echt zien. Hoe kan zo’n fijne relatie door keuzes die je in je leven moet maken alsnog goed gaan?

 5. Beste Marjolein,

  Ik heb ongeveer vier jaar relatie gehad met mijn ex. We hadden laatste tijden veel ruzie. Sinds 4 dagen helemaal geen contact . Hij heeft mij overal geblokt. Mijn ex is getrouwd. In het begin wist ik niet dat hij getrouwd was. Toen ik erachter kwam dat hij getrouwd was kwam hij met verhaal dat hij geen papieren heeft. Hij had toen de tijd een baby van ongeveer 4 maanden oud. Omdat ik gevoelens had en ik probeerde zijn situatie te begrijpen heb ik geen punt erachter gezet. We hadden hele leuke tijden samen. We zagen elkaar vaak en spraken elkaar ook vaak als er geen ruzie was. Kortom: ondanks alles ik heb mij gelukkig en goed gevoeld bij hem. Ik heb in die tussen tijd zijn familie ook leren. Sinds vorige jaar november deed hij beetje afstandelijk, maar ik wist toen de reden niet. We maakten veel meer ruzie omdat mijn geduld op was. Hij kwam 2 weken geleden zelf vertellen dat zijn vrouw vier maanden zwanger is. Ik voelde me zo belazerd en gebruikt. Ik zei tegen hem: jij gaat aan haar alles over mij vertellen of ik ga dat doen. Op dat moment interesseerde die papier mij niet. Ik was zolang met hem omdat hij altijd zei dat hij heel ongelukkig met haar is en hij kan bij haar niet weg anders moet hij het land uit. Uiteindelijk heeft hij zelf aan haar verteld maar daarna heb ik haar ook gebeld. Ik heb dit gedaan omdat hij niet eerlijk tegen mij is geweest. Hij zei altijd dat hij geen sex met haar had. Daarna heeft hij mij uitgescholden, overal geblokt en hij zei dat hij alleen van zijn vrouw houdt. Hij heeft op zijn profielfoto haar foto gezet. En ze zijn nog samen. Ondanks alles hou ik heel veel van mij ex. Ik heb echt liefde in zijn ogen voor mij gezien. Ik voel me soms schuldig, maar de situatie heeft mij zo gemaakt. Ik weet niet wat ik moet doen. Op 31 maart was onze laatste ontmoeting zonder ruzie. Wat kan ik het beste doen? Ik kan de leuke momenten met hem niet vergeten.

 6. Hallo
  Ik heb graag wat raad omdat ik niet weet wat ik moet doen of denken. Mijn ex en ik zijn ongeveer 7maanden geleden uit mekaar gegaan. Als reden dat zijn gevoelens zijn weggegaan. (Reden: dat we mekaar heel weinig zagen en eig op het einde niks meer same dede) Na onze relatie hebben we besloten om nog vrienden te zijn. De periode dat we vrienden ware spreekte we opeens wel meer af. IEn dat heb ik nog 3-4maanden vol gehouden. Ik dacht door vrienden te zijn dat zijn gevoelens gingen terugkomen maar dat was niet. Dus ik heb al het contact verbroken. Door iets heel dom ma een nieuwe fb aan te maken. Had hij me toegevoegt en stuurde om iets te gaan drinken me een groep vrienden. Maar die dag kon ik niet. Sindsdien heb ik niets meer van hem gehoord. Ik weet gewoon niet waarom hij terug contact zoekt en of er nog een kans is voor ons? Ik wil wel als eerste sturen om terug af te spreken maar dat kan mijn ego moeilijk aan. En ik wil ook niet dat hij weet dat ik nog van hem hou. Is dat dan een dom idee?
  Weet je misschien raad?

  1. Beste, je zegt “ik weet gewoon niet waarom hij terug contact zoekt en of er nog een kans is voor ons?”, allereerst: hij zoekt contact omdat hij nieuwsgierig is en controle wil houden over jou. Of er een kans is: die is er altijd, alleen moet je weten wat je moet doen en zeggen. Ten tweede zeg je: “Ik wil wel als eerste sturen om terug af te spreken maar dat kan mijn ego moeilijk aan” Zet je egootje dan maar even opzij, en stuur hem anders over een tijdje een berichtje om gewoon weer eens af te spreken. Je zegt verder ook: En ik wil ook niet dat hij weet dat ik nog van hem hou” Je kunt toch gewoon van iemand houden ook al heb je er geen relatie mee? Waarom zou je je daarvoor moeten schamen? Je kunt gewoon zeggen dat hij nog altijd “een warm plekje heeft in je hart en dat de tijd zal leren of dat altijd zo zal blijven”. sterkte met alles! Liefs, Marjolein

 7. Beste Marjolein,
  Ik ben 3 maand geleden bij mijn vriend weggegaan .. in pure frustratie . Hij wilt nooit praten , deden weinig dingen samen .

  Kortom , na enkele weken had ik spijt , Hij is hoe dan ook de man van men leven en waar ik kinderen mee wil . Hij is veranderd sinds toen , veel op stap gaan , naar stripteasebars , nu weet ik ook dat hij dit weekend met een 13 jaar oudere vrouw op stap gaat , waarmee hij zelfs al gekust heeft . Ik heb hem gezegd dat ik spijt heb enzo en hem mis … hij ziet me ook nog graag , mist me maar voor hem is het over … hij wilt gewoon vrienden zijn , al krijg ik nog soms jaloerse reacties of de vraag of ik wil komen poetsen bij hem . Wat moet ik nu doen ?

  Groetjes Yasmine

  1. Beste Yasmine, vraag jezelf eerst eens af wat de werkelijke reden is dat je hem terug wilt. Je ex missen is niet genoeg. Er moet een duidelijke REDEN zijn. Je bent per slot van rekening niet zomaar weggegaan. Je was gefrustreerd omdat hij niets met je wou ondernemen, geen energie wou steken in de relatie. Hij is kennelijk zeker niet bereid dit te erkennen of dit te veranderen zolang jij ook maar steeds blijft aangeven dat je hem terug wilt. In ieder geval ga je geen dingen doen die over jouw grenzen heen gaan. Waarom bij hem poetsen? Kan hij dat zelf niet? Je zult hem eerst maar moeten confronteren met het feit dat hij nu zijn zaakjes zelf kan opknappen. Je bent beter waard. Hou afstand en ga niet mee in zijn wens om vrienden te blijven. Laat hem maar voelen wat hij voelen moet en zie dan verder, maar begin eerst bij stap 1: begrijpen waarom je dit verlangen hebt. Weet je zeker dat je niet beter kunt krijgen? Veel sterkte en liefs, Marjolein

 8. Hoi Marjolein,

  Na een relatie van drie jaar waarin ik geen kritiek of wat dan ook ontvangen heb kwam ze ineens met twijfels en afstand, dat haar gevoelens al maanden afnamen en ze geen aantrekking meer tot me voelt.

  Nu heb ik daar erg emotioneel afhankelijk/wanhopig/smekend achtig op gereageerd dus zal ik het nog erger gemaakt hebben. De radiostilte heb ik zelf aangekondigd (lees net dat dat niet slim is) omdat dat goed zou zijn voor verwerken (wat totaal niet lukt). Duurt nu ongeveer een week of 3.

  Maar ik ben er kapot/depressief van en ook komt er nog een soort piekerstoornis bij me op (eerder meegemaakt tijdens schrijven scriptie).

  Kortom, ik heb niet aantrekkelijk gehandeld en zal nu niet echt aantrekkelijk meer overkomen. Sinds ze de twijfels en al maanden minder gevoelens uitsprak ben ik enorm onzeker. Maar ik hou nog enorm van haar en zou haar heel graag terug willen. Eigenlijk ben ik van mening dat we echte soulmates waren.

  Enig idee of dit nog kans heeft en of misschien nog tips?

  1. Beste, de pijn na zo’n breuk kan heel heftig zijn en je opeens tot gedachten brengen dat je niets meer waard bent, maar niets is minder waar. Zo’n ervaring zal je sterker maken, al realiseer je je dat nog niet. Je kunt nu beweuster aan de slag met vragen als: waarom heb ik haar liefde nodig? welke kwaliteiten bezit ik en maakt mij uniek? Vraag jezelf niet af waarom ze niet meer van jou houdt. Dat zegt namelijk niets over jou. Om je ex terug te winnen zul je eerst van jezelf moeten leren houden en daarvoor de juiste acties moeten willen inzetten. Je zou ook nog mijn boek “Genees Je Gebroken Hart in 15 Stappen” kunnen lezen. Over soulmates gesproken: er zijn meer vrouwen op deze aardkloot die jouw soulmate kunnen zijn.Ik wens je heel veel sterkte met het verwerken van je liefdesverdriet! Hartelijke groet, Marjolein

 9. Hallo

  Mijn vriend heeft 2 maand terug een punt gezet achter onze relatie van 3 jaar.
  Hij zei dat het “op” was voor hem, zo opeens, wat ik niet snap.
  Ik weet niet meer wat doen? Is het te laat voor een radiostilte?
  Ik wil hem heel graag terug.. Heb met hem na onze breuk afgesproken,hem brieven geschreven en samen gewerkt maar dit helpt dus niets. Is het nog de moeite om een radiostilte aan te gaan? Of wat doe ik het best?

  Groeten

  1. Het is wel vreemd dat hij zegt dat het “op” was voor hem terwijl het voor jou als donderslag bij heldere hemel kwam. Toch belangrijk om te begrijpen wat dat kan zijn (bewustwording van je eigen rol). Het is zeker niet te laat voor radiostilte, ook nu zelfs niet (ik kon je berichtje nu pas beantwoorden). als je iets doet wat niet werkt, doe het dan anders. Nu dus radiostilte vooral en geef hem de rust en ruimte die hij nodig heeft. Probeer nu niet alle antwoorden op je vragen te krijgen! Sterkte met alles en lieve groet, Marjolein

 10. Beste Marjolein,

  Ik heb nog 1 laatste vraag.
  1 van de grote redenen dat het uitgegaan is is omdat mijn ex geen seksuele aantrekkingskracht meer voelde bij mij. Ik weet dat er wat dingen waren in mijn persoonlijkheid dat mijn ex als “afknappers” zag. Ook ben ik een snelle klaarkomer.

  Als ik werk aan die afknappers enzo, is het dan mogelijk dat iets als seksuele aantrekkingskracht nog terug komt? Of komt zo iets nooit meer terug?

 11. Beste Marjolein,

  Momenteel zit ik in het enorm warme Griekenland, waarbij 1.5 week geleden de relatie tussen mij en mijn nu ex uit gegaan is. We zouden lekker met zijn 2tjes gaan genieten van de vakantie, nadat wij een erg vervelende periode van veel ruzies hadden gehad in onze 2 jaar lang durende relatie.

  1 van de redenen van die ruzies was omdat mijn ex mij niet meer seksueel aantrekkelijk vond, wegens bepaalde persoonlijkheden van mij, waardoor we het nog maar 1 keer in de maand deden.

  Nu zit ik dus nog 3 dagen lang met een gebroken hart in de hotelkamer met mij ex die opeens alleen nog maar oog heeft voor een andere jongen, die 12 jaar ouder is dan zij (hij is 32, mijn ex is 20). Ook heeft zij verteld dat ze best seks met hem zou willen hebben, omdat mijn ex erg benieuwd is naar hoe het zou zijn om seks te hebben met andere jongens (ik ben haar eerste).

  Mijn ex was niet meer gelukkig (door al die ruzies). Dat samen gecombineert met het feit dat ze me niet meer leuk vond en ze wilt weten hoe het met een ander zou zijn heeft ons dus de das om gedaan. Wel geeft mijn ex aan dat ze wel nog veel van mij houd, omdat wij zo een enorm goede band hebben, en ik haar aller eerste grote liefde ben.

  Ze laat wel nog zien van mij te houden, door mijn arm vast te pakken, te willen dat ik wel nog naast haar slaap, me te knuffelen in het zwembad, me voorhoofd te kussen, mijn hand vast te pakken soms, mijn rug opeens te kriebelen, etc

  Ook heeft mijn ex aangegeven dat het speciale wat wij hadden, ze waarschijnlijk niet meer met een ander zou krijgen.

  Ik hou enorm veel van mijn ex, ik weet (net zoals zij) dat wat wij hadden we niet meer met een ander gaan krijgen.

  Ik wil haar terug, of het nou over 1 maand is of over 1 jaar.

  Wat is het beste dat ik kan doen om haar hart weer te veroveren?

  Groetjes,
  Julian

  1. Beste Julian, hier is mijn antwoord op je vraag: vertel haar wat ze totaal niet van je zou verwachten. Zij verwacht dat je haar gaat smeken ‘schatje, we hebben het toch goed samen, kom hier ik wil je knuffelen”, maar zeg eerder “ok, jij wil dus ervaringen opdoen met die ander? dat lijkt me wellicht een goed plan als je denkt niet gelukkig te worden met mij. Maar weet je wat het probleem is? dat als jij ervaart dat het niet is wat je zoekt ik allang vertrokken ben. En wie weet vind ik een meid die mij wel 100% geweldig vindt”. Heb ik gelijk als ik zeg dat jullie ruzies voortkomen uit jouw onzekerheid? Als je wilt dat jij weer aantrekkelijk wordt, neem dan afstand. Maar allereerst, bepaal eerst tot waar je wilt gaan (grenzen bepalen) en hou je daar aan. Door jouw gevoelens, emoties etc. laat je haar steeds over jouw grenzen heengaan. Doe dat vooral niet! Dus stap nu die kamer uit en zoek mogelijkheden om jezelf te vermaken. Jouw doel moet zijn: haar onzeker te maken over wat je van haar denkt, en ietsiepietsie laten denken dat zij niet meer op nr 1 staat!. Sterkte met alles. Meer tips? Klik dan hier

 12. Hoi,

  Ik ben 24 jaar en mijn ex 4 jaar jonger. We zijn 4 jaar samen geweest.
  Ik weet niet of ik hier antwoord kan krijgen, maar ik zit met een dilemma. Ik heb het 4 maanden geleden uitgemaakt met mijn ex. Het ging allemaal goed met mij, totdat ze een nieuwe relatie kreeg vorige maand. Toen begon het te knagen, zelfs zo erg dat ik nu met veel liefdesverdriet zit. Het lijkt op een rebound. Ze zegt namelijk vaak tegen mij dat hij niet goed bij haar past en dat ik beter bij haar pas, dat ze me mist en dat ze denkt aan trouwen en kinderen met me. Maar ze vind het lastig om nu bij me terug te komen geeft ze aan. Ze wil het wel, maar ze is bang dat ze de verkeerde keuze maakt om bij die ander weg te gaan. We hebben tegenwoordig veel en goed contact. We spreken af en toe af en het contact komt ook vanaf haar kant. Laatst zei ze dat ze me miste en dat ze graag as dinsdag met me wil afspreken om het een en ander te bespreken. Op dit moment is ze weer bij hem thuis, dat is vervelend. Ik wil haar graag terug om het nogmaals te proberen. Ik loop nu een maand rond met rotgevoelens en verdriet (ik weet dat dit misschien niet lang is, maar het lijkt zo lang te duren). Ik wil eigenlijk zo snel mogelijk een antwoord. Maar ik ben bang dat ze gaat zeggen dat ze verder gaat met die jongen dinsdag. Ze kwam er zelf mee dat ze het dinsdag wilde bespreken. Maar moet ik het uitstellen om meer kans te maken? Of moet ik dinsdag met haar gaan praten en goede hoop hebben op dat ze zegt dat ze toch wel met me terug wilt. Ow, en ik heb op mijn aanvraag morgen met haar afgesproken. Ik wilde een bosje rozen meenemen (want ik was een romanticus in onze relatie, dus ik dacht: ‘Herinneringen ophalen’) met een kaartje waarop ik voornamelijk veel zeg dat ik spijt heb van mijn fouten en dat ik eigenlijk wel weet dat ze ook nog verliefd op mij is en ook met mij terug wilt (Pygmalion effect). Kort gevraagd, doe ik hier goed aan?

  1. Beste Sjors, excuus dat ik niet eerder kon reageren. Vragen via artikelen kan ik pas beantwoorden zodra daar tijd en ruimte voor is. Voor dringende zaken kun je het beste via deze link meteen een afspraak maken. In ieder geval: je laat veel te veel zien dat je haar zo graag terug wil. Maar realiseert zij ze zich wel dat jij altijd op haar blijft wachten? Ik denk het niet. Immers je blijft continu maar lief doen en beschikbaar. Maar stel dat ze opeens niet meer weet wat je wil, wat je denkt, kortom wat je ‘achter de schermen allemaal uitvoert’? Je mag best wat onzekerheid over jezelf bij haar creëren. Ik hoop dat je begrijpt wat ik bedoel en wens je heel veel sterkte met alles! Liefs, Marjolein

 13. Mijn vriend en ik zijn even apart gaan wonen omdat hij het opeens niet meer wist. Zijn gevoel is minder, maar kan niet uitleggen hoe veel en waardoor. Hij gaat vanaf morgen starten met therapie om hier helderheid te krijgen. Echt werkelijk iedereen zag ons als het perfecte koppel en wij dachten daar samen altijd hetzelfde over.
  Ik probeer te groeien, te leven, mooi te zien, aan mezelf te werken. We zien elkaar 1 x per 1-2 weken.
  We hadden een fijne relatie en nooit ruzie, we konden goed praten en denken hetzelfde over het leven. We hadden veel plannen. Als we elkaar nu zien hebben we het leuk nadat we wat gepraat hebben. Met praten blijven we steeds teken op hetzelfde; hij voelt iets anders en weet niet waarom…
  Ik kan niet begrijpen dat hij het anders voelt. Hij geeft aan dat hij heel graag wil dat het terug komt en goed komt. We zijn 7 jaar bij elkaar.
  Kan zijn gevoel terug komen? Wat kan ik beter wel en niet zeggen als ik hem zie? Hoe kan zo’n fijne relatie toch stuk lopen..

  1. Beste Lara, ja natuurlijk kan zijn gevoel terugkomen. Je ziet al dat hij het graag wil: hij gaat in therapie en geeft zelf ook aan dat hij er nog in gelooft. Vertel hem dat je je dat helemaal kunt voorstellen, dat hij behoefte heeft aan ruimte en wil onderzoeken waar dat gevoel opeens vandaan komt. Blijf sterk en geloven in jezelf. Leg geen druk op hem en zorg ervoor dat hij het geweldig fijn vindt om bij je te zijn. Tot slot: overweeg eens om elkaar een langere tijd niet te zien. Heel veel sterkte met alles! Liefs, Marjolein

 14. Hallo

  ik ben anderhalf jaar samen geweest met mijn vriend. Hij heeft er echter een punt achter gezet via de telefoon, allemaal heel laf vind ik persoonlijk. Naar eigen zeggen wil hij het niet opnieuw proberen, maar non-verbaal zegt hij iets helemaal anders. Hij wil nog niet met mij alleen afspreken omdat hij bang is dat hij mij zal willen kussen, of iets anders zou doen. Voor mij persoonlijk zegt dat dat hij zelf nog twijfelt en niet overtuigd is van zijn keuze. Ook ontwijkt hij het onderwerp als ik erover wil praten, waarom het nu eigenlijk gedaan is tussen ons. Wat moet ik daarmee? Ik heb hem 30 dagen gerust gelaten, zoals er op de website staat, daarna heb ik contact gezocht, hebben we samen geluncht, en alles was zo gezellig. Hij kietelde me, we lachten samen, alles was zeer losjes en leuk. Ik zit nu nog steeds met die twijfel of hij het wel echt meent als hij zegt dat hij het niet meer opnieuw wil proberen. Wat denken jullie?
  groetjes

  1. Beste Suzanne, excuus voor de late reactie maar hierbij alsnog: als jij die situatie niet wil (hij kan van je profiteren door jouw gezellige aanwezigheid), spreek dan niet af met hem. Kijk eerst eens waartoe hij allemaal in staat is om jou te zien, dus laat hem vooral veel moeite voor je doen! Het kan ook zijn dat hij jong is en nog op zoek is naar zijn identiteit en niet goed weet wat hij met de situatie aan moet. Veel sterkte in ieder geval! Hartelijke groet, Marjolein

 15. Hoi Marjolein, ik kijk altijd met veel plezier uit naar je mail en tips, ik twijfel of ik je pakket wil aanschaffen omdat het lijkt dat je het vaak over voor mijn inziens korte en prille relaties heb van jonge koppels. Mijn ex-man en ik zijn 28 jr samen geweest en sinds 1,5 jr uit elkaar, en heeft hij al ruim een jaar een nieuwe/oude vriendin (daarmee is onze ellende 4jr geleden mee begonnen) al houd hij nog steeds vol dat hij geen relatie heeft met haar, maar wel sex, weekendjes weg, is drie dagen per week bij hem, wilt graag dat onze kinderen haar ontmoeten, en met haar en haar en de onze deze zomer op vakantie. Maar omdat ze niet samen wonen, en zij met haar weekendtas komt en gaat, vind hij dat ze geen relatie hebben, hij houd zichzelf voor de gek denk ik, want ik vind dit zeker wel meer als een goede vriendschap. En daardoor is ons contact niet altijd even goed, soms zelfs heel slecht. Ik vraag me echt af, of het nog zin heeft, en ik niet daardoor in mijn verdriet blijf hangen omdat ik niet wil op geven. Ik weet het echt niet meer.
  Groetjes Diana

  1. Beste Diana, dank voor je bericht! Poeh, het lijkt wel alsof je man in een fase terecht is gekomen dat hij zich nog wil bewijzen en door in plaats van zich meer te verdiepen in de relatie met jou het nu over een andere boeg gooit: lekker oppervlakkig leven en zichzelf inderdaad voor de gek houden dat dit ‘het’ voor hem is (wel de lusten, niet de lasten). Hij zal binnen afzienbare tijd tot de ontdekking komen dat dit hem ook geen langdurig geluk brengt. Let maar op! Maar jij hebt hier helemaal niets aan. Ik raad je aan om in ieder geval hem te laten zien dat jouw leven er veel leuker uit ziet dan die van hem. Maak sowieso geen ruzie hierom, dat heeft totaal geen zin. Hij zal niet naar je luisteren en weet wel hoe jij hierover denkt. Zeg hem dat hij je met rust moet laten. Onderneem zelf van alles, o.a. met je kids, bezoek plaatsen waar je leuke mensen ontmoet, focus je zeker niet meer op hem. Hij wordt vanzelf wel wakker en bedenk dat je beter verdient! Sterkte met alles, Marjolein P.s. Nee hoor, ik heb het niet over alleen korte en prille relaties van jonge koppels. De leeftijdsgroep waar ik voor schrijf en die ik coach varieert sterkt, van ca 22 jr tot zelfs 70 jr oud 😉

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Je ex terugwinnen?

Meld je aan voor onze
gratis videocursus

Liefdesverdriet.nl