JE EX TERUGWINNEN MOEILIJK? 
Je bent in de categorie:        Hoe krijg ik mijn ex terug    

Hoe kan ik mijn ex weer van me laten houden.

Hoe kan ik mijn ex weer van me laten houden? Bestaat het echt dat je weer opnieuw verliefd kunt worden op je ex?

Allerlei vragen die door je hoofd kunnen spoken als je de liefde van je ex hebt verloren. Laat ik eerst voorop stellen dat wanneer gevoelens van liefde van je ex zijn verdwenen dat nog niet hoeft te betekenen dat het definitief het einde betekent van je relatie.

Wanneer er teveel is gebeurd in je relatie kun je als partner het gevoel hebben dat je ‘het niet meer weet’. Het lijkt alsof alle gevoelens zijn verdoofd. Dat is ongetwijfeld ook wat je ex je heeft verteld. Je ex vertelde je vast en zeker dat/ hij/zij niet begreep hoe het kan dat de gevoelens zijn verdwenen.

Is er teveel stress geweest? teveel conflicten? dan is het helemaal niet zo gek dat je van je (ex)partner te horen krijgt dat hij/zij niets meer voor je voelt. Er zijn in dat geval al zoveel negatieve associaties gemaakt dat het onmogelijk lijkt überhaupt nog van je te kunnen houden.

Laten we eerst voorop stellen dat wanneer je jezelf afvraagt ‘hoe kan ik mijn ex weer van me laten houden’ de kans groot is dat je tevens de gevoelens van liefde voor jezelf aan het verliezen bent. hoe krijgt mijn ex weer gevoelens voor mij

Is dat het geval, hou jezelf dan niet voor de gek. Het is niet omdat je ex zegt geen gevoelens meer voor je te hebben dat het allemaal aan jou ligt. Integendeel, de kans is veel groter dat het puur en alleen te maken heeft met de persoonlijke leef- en denkwereld van je ex op dit moment.

Allereerst, als relatie- exterugcoach krijg ik zeer veel te maken met mensen die menen dat het nooit meer mogelijk zal zijn de liefde van een ex terug te winnen.. Ze menen dat het een slecht idee is om de gebroken stukjes te lijmen. Wat ik hierrover kan zeggen – en ik spreek uit ervaring – is dat wanneer een relatie meerdere malen uit elkaar is geraakt, de kans steeds kleiner wordt dat je relatie nog succesvol zal zijn.

Je zult eerst moeten nagaan wat de onderliggende redenen kunnen zijn waarom je ex zegt dat zijn/haar gevoelens zijn verdwenen. Met andere woorden: je dient te weten wat je ex nodig heeft, waar zijn/haar behoeften liggen. Pas dan kun je een plan maken om die gevoelens van liefde weer aan te wakkeren.

Laten we dus eerst eens kijken waar je aan kunt merken dat je ex inderdaad minder van je is gaan houden.

Signalen dat mijn ex niet meer van me houdt

Sommige signalen liegen er niet om terwijl andere signalen wat moeilijker te peilen zijn.

Je kunt ook nog dit artikel lezen : 14 signalen dat mijn ex me mist

1. mijn ex neemt afstand

Als je ex na de relatiebreuk afstand neemt is dat niet iets om je direct zorgen over te maken. Wanneer je ex je blokkeert op social media is er uiteraard meer aan de hand.

Wanneer er veel conflicten zijn geweest gun je ex dan eerst een tijdje rust. Het is altijd beter om nadat de gemoederen weer wat zijn bedaard pas dan weer contact met elkaar op te nemen.

Je ex kan gestresst zijn geraakt door problemen op het werk, in de familie, of andere ingrijpende veranderingen. Je zult je ex daar dus de nodige ruimte voor moeten geven.

2. mijn ex wil niet meer met me praten

Wanneer je ex helemaal niet meer met je wil praten zou je eens moeten nagaan op welke manier je je ex steeds hebt benaderd. Zijn er momenten geweest dat je ex open stond voor een gesprek? Heeft je ex altijd moeite gehad om te praten?

Zo ja, dan kun je natuurlijk niet verwachten dat dat na de breuk direct beter zal gaan. Juist omdat de periode na de breuk zo stressvol is heeft je ex geen behoefte om te praten. Voor jou is het aan te raden om een coachingsgesprek aan te vragen om te leren hoe je je ex het beste kunt benaderen en kunt omgaan met zo’n situatie.

Voorkom in ieder geval dat je je ex bombardeert met duizend vragen waar hij/zij toch geen antwoord op weet.

3.  mijn ex is verdrietig

Wanneer je ex ook verdriet heeft na de breuk, geef hem of haar de ruimte om het te verwerken. Het is niet zo omdat je ex de relatie heeft beëindigd dat hij/zij er minder verdrietig om is dan dat jij dat bent.

Je ex kan alleen gelukkiger worden als hij/zij zich als mens kan ontwikkelen en zich begrepen en vrij voelt van alle druk. Wanneer je ex steeds maar weer geconfronteerd wordt met geklaag, of je ex ziet dat hij/zij je niet gelukkig kan maken, dan is dat niet bepaald motiverend om nog in de relatie energie en tijd te investeren.

Wanneer je ex je vertelt dat de gevoelens zijn verdwenen is het beste dat je je begripvol opstelt en uitlegt “ik denk dat mij hetzelfde zou zijn overkomen als ik in jouw schoenen stond en kan me dat ook volledig voorstellen”

Hoe kan ik mijn ex weer van me laten houden

Of anders gezegd: hoe kan ik het vuur weer aanwakkeren? Je kunt niet verwachten dat in een paar dagen tijd een totale verandering plaatsvindt wat de gevoelens van je ex betreft. Er zijn genoeg mogelijkheden om je ex weer van je te laten houden, maar geef het allereerst tijd.

Ik heb het met mijn coachees genoeg meegemaakt dat een ex tegen zijn/haar partner zei dat het nooit meer zou goedkomen, terwijl een tijd later het uiteindelijk toch allemaal weer veranderde en goed kwam.

Wanneer de relatie slecht gaat slaat de paniek toe en denkt men al gauw het ergste. Het beste is dat om na de radiostilte van ongeveer een maand weer eens contact op te nemen met je ex (het beste is natuurlijk dat je ex dat doet dus geef het echt ruim de tijd).

Nadat jullie weer met elkaar in contact zijn gekomen (tips hiervoor in Win Hem/Haar Terug of het uitgebreidere Online coachingprogramma) wordt het tijd voor wat serieuzere vragen zoals:

– Hoe is het eigenlijk mogelijk dat we het zover hebben laten komen?

– Wat waren onze sterkste punten en wat had beter gekund?

– Vanaf welk moment zijn de gevoelens minder geworden?

Feit is dat de liefde niet zomaar weg kan zijn. Zoiets gaat geleidelijk en vaak ook onbewust. Het is belangrijk dat jullie over de oorzaak kunnen praten?

Lag het aan de sleur? is er een ander in het spel gekomen? is er een factor buiten jullie relatie die van invloed is geweest?

Zoals in alle relaties is het erg belangrijk dat je weet wat je partner van je verwacht, en hoe hij of zij zichzelf een betere toekomst voorstelt.

Hoe ziet volgens je ex een ideale relatie er uit? Ook is het belangrijk dat je je ex verrast op zodanige wijze dat hij/zij dit totaal niet van je verwacht. Vergeet ook niet de kracht van humor want ook daarmee kun je ervoor zorgen dat je ex zich prettiger voelt.

De eerste stap die je zit is altijd ervoor zorgen dat jij en je ex weer op normale wijze kunnen communiceren zodat er weer vertrouwen is en je ex je weer door een andere bril kan zien.

Uiteraard valt er nog veel meer te zeggen over wat te doen om je ex weer van je te laten houden. Ik heb daarom ook een methode ontwikkelt die je uitlegt hoe je dat het beste kunt doen. Je kunt je alvast inschrijven op deze pagina waarna je de gratis 11 delige video serie ontvangt hoe je het beste je ex kunt terugwinnen.

ABONNEER Je OP MIJN PODCASTS (klik op de groene balk)

De datingsite van 2023 die perfect past bij jou

Regelmatig doen wij vergelijkend onderzoek naar de beste datingsites

Mijn naam is Marjolein. Veel mensen kennen mij onder mijn auteursnaam Michelle van den Berghe. Sinds 1997 begeleid ik als gediplomeerd relatietherapeute mensen bij liefdesverdriet en/of het terugwinnen van hun ex. Sinds 2020 ben ik gecertificeerd NLP-  Hypnotherapeut en kan ik met deze kennis krachtige veranderingen teweeg brengen bij mijn cliënten. De hulpvragen waar ik mee te maken krijg zijn heel divers. Daar waar sommigen het liefst hun ex willen vergeten willen anderen het liefst hun relatie herstellen. Wil je je ex terugwinnen, je liefdesverdriet verwerken, afrekenen met onzekerheid en sterker worden op persoonlijk vlak? Ik help je er met alle liefde bij en geef je de beste tools om te breken met oude patronen en grote veranderingen in jezelf geboren te laten worden! Je kunt op deze pagina meer lezen over mij

Laat een reactie achter
(reacties worden al dan niet goedgekeurd)

Je email wordt niet gepubliceerd. Vul hieronder je reactie en gegevens in

 1. Hallo Marjolein
  Hele goede site!

  Mijn verhaal is appart, zal je van elk verhaal vertellen, maar heb advies nodig…

  Ik den namelijk dat ik de rebound girl ben van “mijn ex”
  en ik vraag me dus af in hoeverre ik deze man kan terugkrijgen? Ik voel diep in mijn hart dat hij mijn “maatje” is.
  (ik ben pas na onze hele korte relatie te weten gekomen dat hij niet zolang 3 maanden bij zijn ex van 4 jaar weg was)

  Ik leerde hem online kennen, in het begin was hij heel aanwezig! Heel duidelijk aangeven dat hij een relatie met alle toeters en bellen wou. Dit heb ik wat afgeblokt, echter na meerdere afspraakjes merkte ik hoe hard deze man en ik op elkaar lijken, hoe hard we dezelfde visie van het leven en een relatie hebben. (ik 44 hij 48) kom je niet vaak tegen op mijn leeftijd.
  Uiteindelijk ben ik voor zijn charmes gezwicht.
  Ons verhaal heeft “maar” 6 intense weken geduurd… Tot ik voelde dat de afstand kwam…
  Bij mij was mijn gevoel voor hem steeds gegroeid, bij hem was de twijfel gegroeid… De ex was ook weer op het toneel.

  Hij zegt “mij graag te zien” maar hij weet het niet meer, zegt me dat ik gewoon met andere mannen moet verder daten… Ik wil dat niet!
  Hij bleef tot voor kort contact zoeken, “als vrienden” dat heb ik gestopt het doet me teveel pijn…

  Dit alles en mijn gevoel van “de ware” kan allicht helemaal verkeerd zijn…
  Mijn vraag naar u is: kan een man terug naar zijn rebound meisje gaan, kan hij gaan inzien dat zij toch een goede match voor hem was?

  Ik ben bang dat ik een over zetje was en dat nu de volgende hem wel krijgt nadat ik hem heb genezen…

  Hij voelt namelijk als “mijn man”

  Of ben ik helemaal aan het doirdraaien

 2. Hallo Marjolein,
  Ik vind dat je hele goede informaties geeft.
  Elke dag lees ik op jou website ” liefdesverdriet ” de goede tips en bekijk ik de video.
  Nu ben ik aan het nadenken over welke coachingprogramma het beste voor me is.
  Privecoching gaat mijn voorkeur naar uit.
  Maar de andere coaching via de mail wil ik eigenlijk ook.
  Wat raad je me aan.
  Groet,
  Usha

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Je ex terugwinnen?

Meld je aan voor onze
gratis videocursus

Liefdesverdriet.nl