JE EX TERUGWINNEN MOEILIJK? 
Je bent in de categorie:        RELATIEPROBLEMEN    

Relatieproblemen kunnen vele oorzaken hebben. Het kan zijn dat jullie uitelkaar groeien, jullie het gevoel hebben dat jullie vrienden zijn geworden of dat er iemand is vreemdgegaan. Een andere reden wat relatieproblemen kan veroorzaken is jullie opvoeding. Hoe moet je omgaan met relatieproblemen veroorzaakt door jullie opvoeding?

Relatieproblemen zijn moeilijk om mee om te gaan. Je denkt terug aan de tijd toen alles nog prima tussen jullie ging. Je snakt terug naar die tijd. Nu lijkt elk gesprek uit te draaien op een discussie. Een relatie onderhouden is erg zwaar. Elk koppel komt op een gegeven moment voor problemen te staan, het is de kunst die problemen te overwinnen. Het zou gemakkelijker zijn om meteen op te geven, maar dan krijg je nooit een diepe relatie.

Relatieproblemen door je opvoeding

Kinderen nemen vaak de normen en waarden die hun ouders hen meegeven over. Ieder mens is verschillend en de opvoeding draagt daaraan mee. In een relatie kan de opvoeding problemen veroorzaken. Sommige mensen zijn erg netjes opgevoed en kunnen zich daardoor ontzettend ergeren aan slordige mensen. Dit is een eigenschap die lastig te veranderen is. Vaak komen de ‘minder goede’ eigenschappen van mensen ook pas later tot uiting. Je bent je hier pas bewust van als je met iemand gaat samenwonen.

Geef elkaar de kans om aan te passen. Iemand verandert niet in één nacht. Daar is tijd voor nodig. Het is belangrijk dat jullie elkaar respecteren en naar elkaar luisteren. Dat is de enige manier om te kunnen veranderen. Het is de bedoeling dat jullie een balans vinden. Jullie moeten je allebei prettig voelen.

Een ander probleem dat zich voor kan doen in een relatie is het geloof. Hebben jullie niet allebei hetzelfde geloof of is één van jullie niet gelovig? Dat kan in het begin frustraties opwekken. Het is belangrijk te onthouden dat niet iedereen hetzelfde hoeft te geloven. Zolang jullie elkaar niet proberen te veranderen. Iedereen heeft het recht op zijn eigen denkwijze. Wel is het belangrijk hierover te praten.

Zijn jullie van plan kinderen te krijgen en botsen jullie daardoor? Sluit dan een compromis. Laat jullie kind later beslissen wat hij of zij wil. Het is juist belangrijk dat jullie kind meekrijgt dat het niet uitmaakt wat voor geloof of kleur je hebt. Iedereen zou met elkaar moeten kunnen opschieten en elkaar moeten respecteren.

Relatieproblemen oplossen

Het is belangrijk om te weten dat relatieproblemen altijd zijn op te lossen. Zorg ervoor dat jullie elkaar niet verliezen. Blijf leuke dingen met elkaar doen. Plan een dateavond elke week. Ga ergens heen wat jullie beide leuk vinden. Dit soort ervaringen zorgen ervoor dat jullie weer dichterbij elkaar komen. Jullie zijn niet voor niets ooit verliefd geweest. Die liefde zit nog ergens in jullie.

Wil jij meer weten over relatieproblemen door opvoeding? Ben jij bang dat jij jouw partner aan het verliezen ben? Neem dan eens een kijkje in ons liefdesverdrietacademie! Reeds honderden koppels hebben door de tips uit ons academie hun relatie weten te herstellen!

ABONNEER Je OP MIJN PODCASTS (klik op de groene balk)

De datingsite van 2023 die perfect past bij jou

Regelmatig doen wij vergelijkend onderzoek naar de beste datingsites

Mijn naam is Marjolein. Veel mensen kennen mij onder mijn auteursnaam Michelle van den Berghe. Sinds 1997 begeleid ik als gediplomeerd relatietherapeute mensen bij liefdesverdriet en/of het terugwinnen van hun ex. Sinds 2020 ben ik gecertificeerd NLP-  Hypnotherapeut en kan ik met deze kennis krachtige veranderingen teweeg brengen bij mijn cliënten. De hulpvragen waar ik mee te maken krijg zijn heel divers. Daar waar sommigen het liefst hun ex willen vergeten willen anderen het liefst hun relatie herstellen. Wil je je ex terugwinnen, je liefdesverdriet verwerken, afrekenen met onzekerheid en sterker worden op persoonlijk vlak? Ik help je er met alle liefde bij en geef je de beste tools om te breken met oude patronen en grote veranderingen in jezelf geboren te laten worden! Je kunt op deze pagina meer lezen over mij

Laat een reactie achter
(reacties worden al dan niet goedgekeurd)

Je email wordt niet gepubliceerd. Vul hieronder je reactie en gegevens in

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Je ex terugwinnen?

Meld je aan voor onze
gratis videocursus

Liefdesverdriet.nl