JE EX TERUGWINNEN MOEILIJK? 
Je bent in de categorie:        VOOR VROUWEN    

Moet Ik Hem Vergeten?  5 Redenen Waarom Je Hem Moet Loslaten

Moet ik hem vergeten? Is hij mij vergeten? Je hebt een relatie. Het gaat niet meer zo lekker eigenlijk. Al weken niet, maanden niet eigenlijk, misschien al bijna een jaar. Diep in je hart weet je dat het zo niet langer kan, maar je twijfelt of je wel in staat bent om de juiste beslissing te nemen.

In mijn vorig artikel “Moet Ik Hem Loslaten” gaf ik al 5 redenen aan om een partner los te laten. Hier is het vervolg, met nog 5 keiharde redenen om je ex of foute partner te vergeten en voorgoed ‘goodbye’  te zeggen.

Reden nr 6 om hem te vergeten: een foute partner is van negatieve invloed op alle terreinen in je leven

Ik heb het keer op keer meegemaakt met mijn coaches. Op een dag kom je hem tegen, de foute man. Je vrienden zien het meteen en zeggen het je ook (zeker goede vrienden). Je negeert hun opmerkingen en je verdedigt hem. Of je zegt dat je het met hen eens bent maar dan ga je toch je eigen weg. Je vrienden beginnen steeds meer afstand van je te nemen want het is duidelijk: je slaat hun adviezen in de wind, of je laat hen vallen voor die man.

Je voelt je ellendig zo zonder vrienden. Omdat je je ellendig voelt heeft dat ook zijn weerslag op de productiviteit in je werk. Vervolgens weer op je relatie met familieleden. Voor je het weet staat je hele leven maar om één ding centraal: HEM! Maar toch, af en toe dat stemmetje in je hoofd “moet ik nu blijven of moet ik hem vergeten”. Diep in je hart weet je het antwoord best wel…

Bedenk dat als je echt gelukkig bent met een man, dan is dat ook van invloed op andere dingen in je leven. Hoe veiliger en stabiel je relatie is, des te beter je zult functioneren op alle terreinen in je leven.

Reden nr 7 om hem te vergeten: hij wil jou niet, waarom zou je hem nog willen?

Dit is een bittere pil voor je, maar dit is wel het ENIGE waar je je zorgen om zou moeten maken: het feit dat je je niet geliefd voelt en hij niet ziet hoeveel je waard bent.

Stop met analyseren of je hem moet vergeten en laten gaan en hou het simpel.

 • Vraagt hij je niet om met je uit te gaan? Hij wil niet weten en ziet niet hoe leuk je bent
 • Vraagt hij niet of je zijn geliefde wilt zijn? Hij interesseert zich niet voor je en wil er ook geen moeite voor doen
 • Wil hij de stap niet maken om een relatie met je aan te gaan? Hij wil niet in jou investeren
 • Hij vraagt je niet om met hem te trouwen? Hij wil niet dat jij zijn leven verrijkt

Het is niet omdat hij dit niet wil weten, niet ziet of niet wil zijn of doen dat het ook nooit zal veranderen. Maar…dit zou wél zo moeten zijn, zeker binnen een redelijke termijn. Is dit niet het geval dan wordt het tijd om hem te vergeten en los te laten.

Vertrouw op je gezonde verstand. Als je vriend na een jaar ‘het nog niet weet’ en hij heeft je nog steeds niet aan zijn familie voorgesteld, dan is de kans zeer groot dat hij je nooit als een vriendin zal willen zien.

Reden nr 8 om hem te vergeten: het is niet OK

Is je relatie verre van ideaal? Dan is het gemakkelijker om te bedenken ‘ok zo erg is het niet’, dan om er daadwerkelijk iets aan te doen. “Misschien verdien ik het niet om een leuke man te hebben’ , ‘wie wil er nu een relatie met mij?’ ‘als hij voor me zou kiezen, zou ik me misschien op den duur gaan vervelen’ ‘ik heb geen tijd voor een echte relatie’ ‘ik wil geen vriend’. Het zijn allemaal tools om de situatie gemakkelijker te maken. Je kunt zo ook wat meer emotioneel afstand nemen, zodat de pijn dragelijker wordt.

Maar geloof me, het zijn geen effectieve tools, en als hij je afwijst na een ongezonde relatie, dan zal het net zoveel pijn doen dan wanneer je een gezonde relatie had. Sterker nog: het zal zelfs pijnlijker zijn. Wanneer hij een gezonde relatie beëindigt, dan kun je nog zeggen dat je tenminste nog fijne momenten hebt gekend.

Reden nr 9 – negatieve zelfpraat tegengaan

Wanneer een man niet in staat is om jouw persoonlijke eigenschappen te waarderen dan vertel je jezelf dat je “niets beter waard bent dan wat je nu hebt”

Misschien leg je de schuld bij hem, maar feitelijk kwets je jezelf alleen maar. Sommige mannen zien het gewoon echt niet. Je doet jezelf pijn om in de relatie te blijven. Je zegt tegen jezelf “ik ben niet goed genoeg” of “ik ben niet knap genoeg”, of “ik ben niet interessant genoeg” “ik kan niets beters vinden” etc. etc.

Het is soms erg moeilijk om dit allemaal toe te geven. Maar wees aardig voor jezelf, Zeg positieve en motiverende dingen over jezelf en herhaal ze veelvuldig!

Reden nr 10 om hem te vergeten – de juiste man woont misschien wel bij jou om de hoek

Ik sta altijd positief in het leven. Als iets me niet lukt dan zeg ik: ok ik heb gefaald, maar het scheelde net 1% of het was me gelukt 😉

Maar stel je zegt dat je de perfecte man hebt gevonden. Hij voldoet in veel opzichten aan de gestelde criteria van wat jij wenst. Op intellectueel, spiritueel, emotioneel en lichamelijk vlak is hij alles wat je ook maar zoekt in een man. Je vindt hem boeiend en hij stimuleert je in vrijwel alles…MAAR aan één of twee dingen voldoet hij niet.

Of een man nu perfect is of niet, als hij zich niet kan commiteren, hij kan de stap niet maken, hij blijft afstand houden, dan is hij NIET de man voor jou. Voordat je denkt dat je hebt gefaald, bedenk dan eerst:

 • dat je als de sodeju aan de slag moet om een leukere vent te vinden
 • dat je je hart open moeten stellen voor de man die jou wel ziet zitten
 • dat je moediger en sterker wordt als je kunt accepteren dat het niet heeft gewerkt, maar dat je er vertrouwen in blijft houden dat het ooit wél zal werken

Als je zou weten dat ‘Mr Right’ bij jou om de hoek zou wonen, en je blijft maar piekeren over de vraag “moet ik hem vergeten? De man die mij niet geeft waar ik naar verlang” waarom zou je je tijd en energie dan nog 1 minuut willen verspillen in ‘Mr Wrong’?

Wil je niet gelukkiger zijn dan dat je nu bent? Meer liefde ontvangen dan je nu ontvangt?

Wat hebben we nu geleerd van dit alles? het antwoord op de vraag “moet ik hem vergeten” is: Als hij na ongeveer een jaar nog steeds emotioneel onbereikbaar blijft voor je en hij zich nog steeds niet echt aan je wil verbinden, dan is het antwoord “Jazeker”.

Wil je meer liefde in je leven? Je wil zekerheid hebben dat je de juiste beslissing maakt? Lees het boek “Genees Je Gebroken Hart in 15 Stappen” of neem contact met me op of maak een afspraak voor telefonisch consult

ABONNEER Je OP MIJN PODCASTS (klik op de groene balk)

De datingsite van 2023 die perfect past bij jou

Regelmatig doen wij vergelijkend onderzoek naar de beste datingsites

Mijn naam is Marjolein. Veel mensen kennen mij onder mijn auteursnaam Michelle van den Berghe. Sinds 1997 begeleid ik als gediplomeerd relatietherapeute mensen bij liefdesverdriet en/of het terugwinnen van hun ex. Sinds 2020 ben ik gecertificeerd NLP-  Hypnotherapeut en kan ik met deze kennis krachtige veranderingen teweeg brengen bij mijn cliënten. De hulpvragen waar ik mee te maken krijg zijn heel divers. Daar waar sommigen het liefst hun ex willen vergeten willen anderen het liefst hun relatie herstellen. Wil je je ex terugwinnen, je liefdesverdriet verwerken, afrekenen met onzekerheid en sterker worden op persoonlijk vlak? Ik help je er met alle liefde bij en geef je de beste tools om te breken met oude patronen en grote veranderingen in jezelf geboren te laten worden! Je kunt op deze pagina meer lezen over mij

Laat een reactie achter
(reacties worden al dan niet goedgekeurd)

Je email wordt niet gepubliceerd. Vul hieronder je reactie en gegevens in

 1. Beste Marjolein,

  Een tijdje terug (ongeveer een half jaar) heb ik je om advies gevraagd. Daar heb ik erg veel aan gehad, super bedankt daarvoor. Daardoor is het niet weer aan tussen mij en mijn ex, maar wat je zei paste helemaal perfect in de situatie. Erg knap, omdat je dit enkel baseert op het verhaal van mij.

  De reden dat ik je nu weer om advies vraag is dat de situatie nog altijd niet is veranderd en verbeterd.
  Ik heb je verteld dat hij erg twijfelachtig is en mij nog steeds erg leuk vindt, maar geen relatie aan durft te gaan. Dit is een beetje doorgesudderd.

  Het is nu al twee keer (waar ongeveer 2 maanden tussen zaten) voor gekomen dat hij weer contact zocht en mij vertelde dat hij me miste en het weer wilde proberen (de ene keer in december en de keer daarna in februari). We hebben de laatste keer 1 maand lang gescharreld. Daarna vertelde hij me dat hij niet zag zitten en hij veel twijfels had. We hebben besloten het weer af te kappen. Daarna heb ik niets meer van hem gehoord (op een keer een paar berichtjes na). In de tussentijd heb ik een keer met een jongen gedate, maar ik ging hem met mijn ex vergelijken en ik wist meteen al dat het niets zou gaan worden. Mijn ex zit me nog te hoog. Afgelopen zaterdag zag ik mijn ex op een feestje. Ik had al besloten om niet te openen met een gesprek. Ik ontweek hem een beetje, ik deed alsof ik niet in de gaten had dat hij in mijn buurt stond. Toen ik even naar rechts keek had ik oogcontact met hem. Hij glimlachte en keek me aan. Dit was zo raar. In zijn ogen zag ik dat hij het leuk vond om me te zien, een intieme lach. En ja, hij begon te praten. Hij vroeg hoe het met me ging en wat ik allemaal deed etc. Hij vroeg naar m’n werk, m’n familie. Ik zei hem dat ik laatst een berichtje kreeg van zijn zus dat ze me wel eens miste. Toen zei hij dat het eigenlijk wel heel goed met hem ging. Hij werkte veel, is 6 avonden per week van huis, dus dacht geen tijd te hebben voor een relatie, maar dat hij nog wel aan me dacht en de leuke dingen miste. Ik vroeg hem: stel, je was niet druk, zou je dan meer aan me denken? Hij zei van wel.
  Daarna vroeg hij of ik al een ander had. Ik vertelde hem dat ik 1x heb gedate met een jongen die mij wel zag zitten. Hij keek erg naar beneden en vroeg hoe ik er over dacht. Ik zei dat ik het moeilijk vind om weer wat te beginnen en dat dat ook wel een beetje door hem (mijn ex) kwam. Hij vertelde me dat hij nog niemand had en in tussentijd ook niet heeft gehad.

  Marjolein, persoonlijk denk ik dat hij mij door zijn werk even op zij kan zetten. Hij heeft afleiding.
  Maar hij vertelt mij te denken aan herinneringen en dat hij nog steeds aan me denkt, maar het ook prettig vind om vrij te zijn en zijn eigen tijd in te vullen.
  Denk je dat hij nog wat voor me voelt?
  Wat kan ik het beste doen? Wachten tot hij écht bij mij wil zijn en het werk weer opzij wil zetten voor mij? Dat het werk niet meer boven mij staat maar andersom?
  Het lijkt wel of hij zichzelf verplicht mij te vergeten. Ik weet niet goed of ik dit moet loslaten. Ik vind hem nog steeds erg leuk en doordat hij aangeeft nog aan me te denken en het fijn vindt mij te zien, is het zo moeilijk. Als hij zou zeggen: Marijke, het wordt echt niets meer. Ik voel niets meer. Dan zou het voor mij een stuk makkelijker zijn, maar dit is niet het geval.
  Kun je me helpen?

  Lieve groetjes, Marijke

  1. Beste Marijke, het probleem is dat hij nog teveel uitdagingen ziet en geen keus wil maken omdat hij niet weet wat hij wil. Hij is zeker nog erg jong. Maar je laatste zin ‘het zou voor mij een stuk makkelijker zijn als hij niets meer voor me voelt’ is opmerkelijk, want daarmee zet je hem wel op een voetstuk, of zeg je feitelijk ‘hij bepaalt wat ik voel’, dus er klopt iets niet met je mindset. Hij zal je veel aantrekkelijker gaan vinden als je die mindset kon veranderen in ‘ik heb controle over hoe ik me voel en dat bepaalt niemand voor mij, maar alleen ik’. Ik denk ook dat zodra een jongen je leuk vindt, je meteen denkt dat je daar ‘iets mee moet’, maar je draait de zaak om Marijke. Ik denk dat het door jouw onzekerheid komt. Denk eerder ‘hij vindt mij leuk, dan hoop ik dat hij ervan geniet…’ en kijk vervolgens objectief wat jouw gevoelens zijn voor hem. Zijn die gevoelens wederzijds, dan kun je er iets mee. Tot slot: kies een man die wel volledig voor je wil gaan, en niet voor mannen die niet weten wat ze willen want daar doe je jezelf tekort mee. Sterkte! Liefs, Marjolein

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Je ex terugwinnen?

Meld je aan voor onze
gratis videocursus

Liefdesverdriet.nl