JE EX TERUGWINNEN MOEILIJK? 
Je bent in de categorie:        LIEFDESVERDRIET    

Een van de grootste problemen die voorkomt bij relaties is dat een van de twee vreemdgaat. Voor de een is vreemdgaan weer anders dan voor de ander. De een vindt dat vreemdgaan begint bij zoenen, terwijl de ander vreemdgaan ziet als seks met een ander.

Dit moet je dus duidelijk aangeven voor je de relatie aangaat. Op deze manier trek je jouw eigen grenzen en laat je zien wat je wel en niet pikt van jouw partner. Het kan ook zo zijn dat jij foute sms-jes naar anderen al ziet als vreemdgaan. Iedereen vat dit weer anders op en hierover moet je praten met jouw partner.

Bedrogen door je ex…

Helaas is jouw relatie nu voorbij omdat jouw ex je heeft bedrogen. Jij voelt je enorm verdrietig, aan de kant gezet en onzeker. Het onzekere gevoel komt enorm vaak voor als het gaat om vreemdgaan. Je denkt dat degene waarmee jouw ex vreemd gegaan is, leuker is dan jij. Je begint je steeds vaker af te vragen of je nog wel aantrekkelijk en leuk bent voor andere mensen. Hierdoor is de kans groot dat jouw zelfbeeld steeds slechter zal worden. Doe jezelf niet tekort!

De kans is namelijk heel groot dat degene waarmee jouw ex is vreemd gegaan helemaal niet leuker is dan jij. Het gaat hier namelijk vaak om een eenmalige ervaring. Als jouw ex de ander echt leuker vond, had jouw ex je voor de ander verlaten. Dat is niet het geval. Waarschijnlijk wil jouw ex jou nu dolgraag terug en heeft je ex enorm veel spijt van deze grote fout.

Bedenk goed wat jouw grenzen zijn en vraag aan je ex wat er precies gebeurd is. Op deze manier kun je een goede conclusie trekken. Was het eenmalig, of is je ex vaker vreemd gegaan? Hoe kon het gebeuren? Had je ex teveel alcohol gedronken? Dit zijn allemaal dingen die meetellen voor je een oordeel trekt. Natuurlijk dacht je meteen aan de relatie verbreken toen je het hoorde.

Ten slotte is er nog iets belangrijks wat meetelt. Heeft je ex het jou zelf verteld, of heb je het van een ander gehoord? Als jouw ex het zelf heeft verteld getuigt dit zeker van spijt. Je ex wil jou niet nog meer pijn doen door het verborgen te houden en is nu eerlijk tegenover jou. Dat is al een goed teken. Je zult ook merken of je ex enorm veel spijt heeft door de manier waarop jouw ex het heeft verteld.

Natuurlijk zul je uiteindelijk zelf jouw beslissing moeten maken. Hierbij kun je wel wat hulp gebruiken, en daarom heb ik een goede tip voor je. Het boek en coachingprogramma van Marjolein (haar auteursnaam is Michelle vd Berghe) kan jou helpen om je na te laten denken over de situatie, en de dingen die je wel en niet moet doen. Al honderden anderen gingen jou voor door het boek van Marjolein te bestellen in de liefdesverdrietacademie. Je vindt hier ook tips over hoe je je relatie staande kunt houden bijvoorbeeld.

ABONNEER Je OP MIJN PODCASTS (klik op de groene balk)

De datingsite van 2023 die perfect past bij jou

Regelmatig doen wij vergelijkend onderzoek naar de beste datingsites

Mijn naam is Marjolein. Veel mensen kennen mij onder mijn auteursnaam Michelle van den Berghe. Sinds 1997 begeleid ik als gediplomeerd relatietherapeute mensen bij liefdesverdriet en/of het terugwinnen van hun ex. Sinds 2020 ben ik gecertificeerd NLP-  Hypnotherapeut en kan ik met deze kennis krachtige veranderingen teweeg brengen bij mijn cliënten. De hulpvragen waar ik mee te maken krijg zijn heel divers. Daar waar sommigen het liefst hun ex willen vergeten willen anderen het liefst hun relatie herstellen. Wil je je ex terugwinnen, je liefdesverdriet verwerken, afrekenen met onzekerheid en sterker worden op persoonlijk vlak? Ik help je er met alle liefde bij en geef je de beste tools om te breken met oude patronen en grote veranderingen in jezelf geboren te laten worden! Je kunt op deze pagina meer lezen over mij

Laat een reactie achter
(reacties worden al dan niet goedgekeurd)

Je email wordt niet gepubliceerd. Vul hieronder je reactie en gegevens in

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Je ex terugwinnen?

Meld je aan voor onze
gratis videocursus

Liefdesverdriet.nl