JE EX TERUGWINNEN MOEILIJK? 
Je bent in de categorie:        LIEFDESVERDRIET    

Mijn ex ging vreemd. Wat nu?

Ellen schreef me 'Marjolein, mijn ex ging vreemd toen we nog samen waren en nu zijn we uit elkaar. Wat moet ik hiervan vinden eigenlijk? Ik vind het zo lastig dit idee terwijl ik nu wel een ander heb, maar het idee van dat ik belazerd bent blijft maar spoken in mijn hoofd'

Ook nadat je uit elkaar bent en jij weer snel een ander hebt, kan het idee dat je ex vreemd was gegaan toen jullie nog samen waren er bij jou niet in.

Ondanks het feit dat je gelukkig bent met je nieuwe partner en echt niet van die partner af wilt. 

De klap van dit nieuws dat je ex is vreemd gegaan kan dan toch nog hard aankomen. 

Mijn ex ging vreemd: de mogelijke redenen

Je ex is vreemdgegaan en je hebt hier enorm veel pijn van. Je wilt van de pijn af maar hebt geen idee hoe. Het is ook niet makkelijk maar uiteindelijk zul je hier weer bovenop komen. Dat zul je tijd moeten geven.

Ten eerste zul je meteen denken dat het allemaal aan jou lag. Je denkt dat je ex jou toen niet meer aantrekkelijk vond. Of dat je niet mooi en slim genoeg bent. Je zelfvertrouwen kan een knauw krijgen en je begint met het verwijten van dingen bij jezelf. Doe dit niet! Het is namelijk bijna altijd het geval dat je ex niet vreemd is gegaan omdat hij/zij jou niet aantrekkelijk genoeg meer vond. Het kan aan allerlei dingen liggen.

Je ex had misschien een keer teveel gedronken en kon niet helder meer nadenken. Dat maakt het natuurlijk niet goed maar dit betekent wel dat het niet aan jou of jullie relatie lag. Het is in ieder geval belangrijk dat je weet hoe het allemaal is gegaan dus vraag dit dan ook aan je ex. De kans is groot dat je ex enorm veel spijt heeft van de actie dus praat erover. Logisch dat jij hierover gaat twijfelen.

Was het een eenmalige actie of kun je het een affaire noemen? Een eenmalige actie is namelijk minder erg dan dat het vaker is gebeurd. Ook belangrijk hoe je er achter bent gekomen. Als je ex dit zelf heeft verteld kun je wel zeggen dat je ex er enorm veel spijt van heeft en het eerlijk is dat je ex het zelf heeft gezegd. Dit maakt je ex weer een beetje meer betrouwbaar.

Ga eens praten met je ex over wat er nou precies gebeurd is. Hieruit kan je ook opmaken hoe diep de liefde zat. Willen jullie elkaar nog terug? Wees eerlijk met jezelf. Wanneer je eerlijk bent heeft het wellicht nog een kans. Het kan ook zijn dat jullie samen besluiten om niet meer bij elkaar terug te komen.

Relatiecoach

Ik kan als relatiecoach en therapeut jou kan helpen als je ex is vreemd gegaan. Het is logisch dat jij er veel moeite mee hebt en daarom ben ik er voor jou om jou te helpen. Als relatiecoach kan  ik jou helpen om je zelfvertrouwen terug te krijgen en de relatie weer goed te maken. 

ABONNEER Je OP MIJN PODCASTS (klik op de groene balk)

De datingsite van 2023 die perfect past bij jou

Regelmatig doen wij vergelijkend onderzoek naar de beste datingsites

Mijn naam is Marjolein. Veel mensen kennen mij onder mijn auteursnaam Michelle van den Berghe. Sinds 1997 begeleid ik als gediplomeerd relatietherapeute mensen bij liefdesverdriet en/of het terugwinnen van hun ex. Sinds 2020 ben ik gecertificeerd NLP-  Hypnotherapeut en kan ik met deze kennis krachtige veranderingen teweeg brengen bij mijn cliënten. De hulpvragen waar ik mee te maken krijg zijn heel divers. Daar waar sommigen het liefst hun ex willen vergeten willen anderen het liefst hun relatie herstellen. Wil je je ex terugwinnen, je liefdesverdriet verwerken, afrekenen met onzekerheid en sterker worden op persoonlijk vlak? Ik help je er met alle liefde bij en geef je de beste tools om te breken met oude patronen en grote veranderingen in jezelf geboren te laten worden! Je kunt op deze pagina meer lezen over mij

Laat een reactie achter
(reacties worden al dan niet goedgekeurd)

Je email wordt niet gepubliceerd. Vul hieronder je reactie en gegevens in

 1. Hey,

  Mijn ex en ik waren 4 jaar samen, met een break-up van 6 maanden. In die 6 maanden is er heel veel gebeurd , is ze veel uitgegaan , heeft ze shit gebruikt en is ze zwanger geraakt van een ander.

  Het heeft lang geduurd voor ik t kon beseffen en relativeren en na lang veel problemen te hebben, heb ik het kind geaccepteerd.

  Nu kom ik er achter dat ze acbter mijn rug om nog spreekt en afspreekt met de (biologoscbe) vader, vannacht heeft ze sex met hem gehad opnieuw, en het heeft me hart gebroken.

  Nu neemt ze niet eens contact meer met me op, alleen het ginf altijd heel goed tussen ons, en in die 6 maandjes van hun was het ALLEEN maar problemen. Het was ook duidelijk een rebound relatie.

  Maar nu denk ik, dat ze een 2e keer een rebound aangaat, want ze is weer met hem bezig, alleen DIT KEER is er een kind bij?

  Gaat het nu door dat kind een veel betere relatie worden?

  Gaat het sowieso weer mislukken?

  Ik snap het gewoon niet meer, 3 dagen geleden zei ze nog dat ze echt voor altijd bij me wou zijn…

  WAT MOET IK DOEN.. ik wil haar niet perse kwijt, want ik was zelf ook niet altijd zo heilig trouw jongetje…

  Help mij please..

  1. Beste, je vraagt me Gaat het nu door dat kind een veel betere relatie worden? Mijn antwoord: nee Gaat het sowieso weer mislukken? Mijn antwoord: ja. Maar ook heb je grote kans dat het zal mislukken als ze weer bij jou terug komt. Waarom ik dat denk? Omdat je geen helder beeld hebt van de situatie, en hoe zij macht over je heeft. Je zegt bovendien ‘we hadden heel veel problemen’ en even later ‘het ging altijd heel goed tussen ons’. Misschien zie je het dus niet zo goed. Ik zie namelijk een vrouw die het maar wat fantastisch vindt om problemen te hebben. Helaas heb je die er tussen zitten. Wil jij je verdere leven delen met zo’n vrouw die niet weet wat ze wilt en ook haar eigen grenzen niet kent? Ik hoop dat jij er uiteindelijk wel achter komt waar jouw grenzen liggen. Je zegt aan het eind ‘ik was ook niet altijd zo’n heilig trouw jongetje’. Dat geeft mij aan dat je excuses zoekt om haar vooral maar terug te krijgen. Je ziet je eigen schaamtelijke gedrag dus ook maar door de vingers. Zo doe je dat ook met haar. Blijf wel de realiteit onder ogen zien, trek je grenzen. Ik hoop dat je dit niet accepteert. Sterkte ermee! Hartelijke groet, Marjolein

 2. Hallo Marjolein,

  Ik ben een meisje, 19 jaar.

  Ik heb 7 maanden een relatie gehad met een jongen met bordeline. Sinds kort hebben we weer contact en we missen elkaar nog steeds. Hij heeft een nieuwe vriendin maar toch wil hij mij terug en zou hij mij altijd voor zn vriendin kiezen.

  Het is uit gegaan vanwege zijn bordeline hij deed aan webcam seks met zijn ex waar ik hem op betrapte. Gister hebben we elkaar naar paar maanden weer gezien en we voelen het allebei gewoon nog steeds de liefde voor elkaar. Mijn ouders weten dat hij webcamseks deed in onze relatie en zullen er dus nooit mee eens zijn. Hoe ga ik ze dit vertellen? Hoe moeten wij een nieuwe relatie beginnen en kan dat nog wel?

  1. Beste Esz, ik weet niet wat jullie leeftijd is maar als het weer goed is tussen jullie raad ik je aan een open en eerlijk gesprek voeren met je ouders en je ex en er vooraf veel over te lezen, want dat je ex aan webcamseks deed komt ergens uit voort. Meestal uit onverwerkte emoties of ervaringen. Laat hem eerst eens praten met een deskundige hierover zodat hij dit beter kan uitleggen. Veel sterkte met het terugwinnen van je ex! Hartelijke groet, Marjolein

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Je ex terugwinnen?

Meld je aan voor onze
gratis videocursus

Liefdesverdriet.nl