JE EX TERUGWINNEN MOEILIJK? 
Je bent in de categorie:        Hoe krijg ik mijn ex terug    

Help ik ben zwanger van mijn ex

Het is een situatie die gelukkig niet vaak voorkomt maar erg belangrijk is voor de vrouwen die zwanger zijn geraakt van hun ex. Een van de meest stressvolle situaties na een relatiebreuk is wel als je pas dan constateert dat je zwanger bent van je ex.

Voor jou geldt één van de twee situaties: ofwel de relatie eindigt in de loop van de zwangerschap, of je ontdekt pas na de breuk dat je zwanger bent geraakt. In beide gevallen sta je er alleen voor: je zult het kind alleen moeten opvoeden zonder de aanwezigheid van de vader. Hoe ga je hiermee om?

Ben je eenmaal zwanger van je ex dan sta je voor een moeilijke keuze: het kind houden of niet?

Sommige vrouwen stellen zichzelf niet eens de vraag, en kunnen gemakkelijk een keuze maken, maar anderen aarzelen en weten niet wat het beste is om te doen. Een kind opvoeden vereist stabiliteit op zowel financieel als emotioneel niveau. Als je als vrouw denkt het niet alleen te kunnen redden zonder de ex partner, ga dan na welke mensen in je omgeving bereid zijn om je bij te staan. Ook al wil je ex er nu misschien helemaal niets van weten dat je zwanger bent en besloten hebt om het kind te houden, dit kan natuurlijk in de toekomst veranderen.

Neem dus geen beslissing op basis van de huidige situatie, want je maakt een keuze voor de langere termijn en de gevolgen van die keuze zul je dus feitelijk in alle opzichten je hele verdere leven moeten ondervinden en moeten accepteren.

Pleeg je abortus dan is dat iets wat je zelf aangaat. Beslis je om het kind te houden, dan zullen ook andere mensen met die keuze gemoeid zijn, in de eerste plaats is dat natuurlijk je ex en het kind. Kies nooit voor abortus als je onder druk staat. De emotionele impact van een verkeerde keuze is enorm, dus volg altijd je hart!

Moet ik mijn ex op de hoogte stellen dat ik zwanger ben?

We adviseren je om onderscheid te maken tussen de relatie die je hebt met je ex en je relatie met het kind als ouder. Het is de enige manier om beide relaties te beschermen. Je ex is niet meer je partner, maar nog altijd wel de vader van je kind. Je dient je ex dan ook meteen op de hoogte te stellen van het feit dat je zwanger bent geraakt (behalve als het een psychopaat is) en dat heeft alles met respect te maken. Als je ex er pas later achter komt dat je zwanger van hem bent geraakt dan kan dit je relatie beschadigen en een mogelijk herstel in de weg staan. We raden je aan om jezelf goed te laten informeren over je rechten en plichten, maar ook over de rechten en plichten van je ex.

Als mijn ex zegt dat hij het kind niet wenst?

Het kan voorkomen dat je zelf de knoop moet doorhakken. Dit kan een hele zware beproeving zijn, maar pas op dat je je niet schuldig gaat voelen. Blijf geloven in jezelf, dat je in staat bent om op basis van gezonde overwegingen het juiste besluit te nemen. Als je het kind houdt, probeer dan een vreedzame relatie te bewaren met je ex: jullie kind heeft er niet voor gekozen en is niet verantwoordelijk voor jullie problemen en onenigheid. Jullie kind verdient ouders die elkaar respecteren. Je kunt zult die vreedzame attitude ook nodig hebben als je alleen het kind opvoedt. Zo nodig stap je naar de huisarts om psychische begeleiding aan te vragen.

En als je ex zwanger is?

Je hebt zojuist gehoord dat je ex zwanger is en je bent compleet in paniek. Of je nu wel of niet het kind wilt erkennen en/of mee wilt helpen met de opvoeding van het kind, zorg ervoor dat je goed op de hoogte bent van al je rechten en plichten als vader. Maar er is geen enkele wet die een goede relatie tussen jou en je kind garandeert als het je niet lukt om een verstandige en vreedzame relatie met je ex te hebben. Verwar echter niet je plannen om terug te keren naar je ex met de plannen die je hebt als vader en oefen op geen enkele manier druk uit, noch op je ex, noch op je toekomstige kind.

Vergroot het zwanger zijn van je ex je kansen om je ex terug te krijgen?

Het kan zijn dat je ex nu overweegt om terug te komen nu je zwanger van hem bent, dit om het belang van het kind. Maar om een duurzame relatie op te bouwen, zul je eerst moeten werken aan de basis van jullie relatie en eerst moeten werken aan de onderlinge problemen zodat ze kunnen worden opgelost

ABONNEER Je OP MIJN PODCASTS (klik op de groene balk)

De datingsite van 2023 die perfect past bij jou

Regelmatig doen wij vergelijkend onderzoek naar de beste datingsites

Mijn naam is Marjolein. Veel mensen kennen mij onder mijn auteursnaam Michelle van den Berghe. Sinds 1997 begeleid ik als gediplomeerd relatietherapeute mensen bij liefdesverdriet en/of het terugwinnen van hun ex. Sinds 2020 ben ik gecertificeerd NLP-  Hypnotherapeut en kan ik met deze kennis krachtige veranderingen teweeg brengen bij mijn cliënten. De hulpvragen waar ik mee te maken krijg zijn heel divers. Daar waar sommigen het liefst hun ex willen vergeten willen anderen het liefst hun relatie herstellen. Wil je je ex terugwinnen, je liefdesverdriet verwerken, afrekenen met onzekerheid en sterker worden op persoonlijk vlak? Ik help je er met alle liefde bij en geef je de beste tools om te breken met oude patronen en grote veranderingen in jezelf geboren te laten worden! Je kunt op deze pagina meer lezen over mij

Laat een reactie achter
(reacties worden al dan niet goedgekeurd)

Je email wordt niet gepubliceerd. Vul hieronder je reactie en gegevens in

 1. Hoi, ik ben 6 weken zwanger van mijn ex. We hebben al een kind (van 5 jaar)samen. We waren al eerder uit elkaar geweest, toen weer bij elkaar. Het ging goed totdat hij opeens 3 weken wegbleef, niks liet horen. (Dit deed ie in het verleden vaker) Sinds een paar dagen weet ik dat ik dus zwanger ben van ons tweede kind. Ik moet het hem nog vertellen, maar ben bang voor zijn reactie aangezien hij eigenlijk ons eerste kind ook niet wou. Hoe moet ik het vertellen, hoe komen we samen tot een besluit? De eerste 4 jaar heb ik haar trouwens alleen opgevoed, sinds een jaar neemt ie de vaderrol op zich. En ja ik weet het, het is dom dat ik er in ben getrapt, maar hij leek veranderd. Ik ben bang dat als hij deze baby niet wil, dat het de relatie tussen hem en onze dochter verstoord. Ik zou zo graag een broertje of zusje voor haar willen, want ik had die hoop al opgegeven, omdat ik een hoge kans heb op zwangerschapsvergiftiging en vroeggeboorte zoals bij de eerste.

 2. hoi ik ben zwanger geworden door mijn ex en nu heb ik een baby van 5 maanden maarr ik kan het niet zo goed alleen aan wat moet ik nu doen .

  1. Arme Kim, ik zou zeggen: praat met je huisarts die je ongetwijfeld goede raad kan geven. De goede raad die ik je kan geven als jonge moeder is dat je nooit en te nimmer een relatie moet aangaan met een (ex)man omdat je je eenzaam voelt. Wees trots op jezelf, je bent moeder, dat is een prachtige maar verantwoordelijke taak waar je veel van kunt leren. Denk niet dat je leven met het hebben van een nieuwe partner opeens een stuk gemakkelijker zal zijn. Want dat kan ook de andere kant van de medaille zijn natuurlijk. Zoek hulp bij instanties via je huisarts, want die zijn er genoeg! Veel sterkte hoor! Liefs, Marjolein

 3. Hallo ik weet dat hier meer alleenstaande moeders de vraag stellen wat te doen hoop dat ik als man zijnde ook een vraag mag stellen dit is mijn verhaal……me ex is nu 8 week zwanger van mij ze heb de relatie verbroken zonder enige reden ik probeer er achter te komen wat er aan de hand is maar krijg geen zinnig antwoord ik wil er voor haar zijn en voor het kindje velen mensen zeggen het zijn de hormonen blijf er voor haar zijn en ga voor haar omdat ze geen reden kan geven dat ze relatie verbrook ik wil vechten maar weet niet hoe kan iemand me helpen alvast bedankt

  1. Dit is een zeer lastige vraag omdat er allerlei externe factoren kunnen zijn die haar keus beinvloeden. Zo weet ik niet wat jullie heeft doen besluiten om het kind te laten komen, hoe sterk jullie band was op dat moment en hoe sterk het vertrouwen in jou. Als jullie band sterk was dan lijkt het me dat ze bang is voor haar zwangerschap en in jou geen mogelijke vader ziet die voor jullie kind zou kunnen zorgen. Vragen als: in hoeverre bied je haar zekerheid, geborgenheid etc.? Misschien weet je het antwoord toch zelf wel op deze vraag. Denk eens goed na over alle mogelijke opties. Toch ook niet vergeten dat je net zoveel recht hebt op het kind als zij, dus ze zal op een gegeven moment wel met een verklaring moeten komen. Sterkte met alles! Warme groet, Marjolein

 4. Hey. Ik ben nu 6 weken zwanger van mijn ex. Wij hebben laatste tijd heel
  Veel ruzie hij wou het al een paar maanden niet meer maar kregen alsnog contact en hadden we seks. We hadden een hele erge ruzie en ik had hem gekleineerd en vernedert. Na paar dagen kwam ik er achter dat ik zwanger was. Ik heb het hem vertelt en het doet hem niks. Hij heeft me veel succes gewenst en heeft me geblokt. Nu vertelt hij me dan ik nooit iets was en dat ik nooit een belangrijke rol heb gespeeld in zijn leven en dat ik hem zo heb gemaakt hoe hij nu is koel en harteloos. Ondanks alles ben ik kof steeds gek op hem en weet ik dat ik het zelf heb verpest maar ik baal dat het zo ver is nu

  1. Beste Fadoua, het spijt me zeer maar het antwoord dat ik je ga geven zal je beslist niet fijn in de oren klinken: ik adviseer je uit de buurt de blijven van je ex. Hij verdient het niet om jou te krijgen. Uit jouw verhaal klinkt geen greintje respect want hij onttrekt zich volledig van zijn verantwoordelijkheid. Ga jezelf alsjeblieft geen schuldgevoelens aanpraten dat het jouw schuld is dat hij zo koel is. Was hij een echte man, dan had hij voor je gevochten, OOK tijdens de periode waarin je niet lekker in je vel zat en ruzie maakte en wellicht wel lelijke dingen tegen hem hebt gezegd. Ook dan hoort een man (eenmaal bedaard) naar zijn vrouw te durven stappen en te zeggen dat hij haar door dik en dun zal blijven steunen. Hij zou in staat moeten zijn om echt naar je te luisteren, en zich af te vragen welke verborgen boodschappen er zitten achter je gescheld en getier. Dat is pas echte liefde! Vertel hem dat jij beter verdient. Heel veel sterkte met alles! Warme groet, Marjolein

 5. Tot nu toe kan mijn gevoelens voor mijn ex niet overkomen.ik heb pas 1 jaar met 5 maanden dat ik niet met mijn exparter bent Ik heb een baby van 8 maanden met mijn ex wat moet ik doen met dan gevoelen dat ik voel voor mijn ex. Hoe moet ik overkomen met dat soort situatie..

  1. Beste Shafira, helaas heb ik te weinig informatie om iets zinnigs te kunnen zeggen over je situatie. Ben jij zwanger geraakt van je ex toen hij al weg was? Je baby is immers al 8 maanden en hij is al anderhalf jaar weg? Misschien kun je hier nog iets meer over vertellen. Hartelijke groet, Marjolein

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Je ex terugwinnen?

Meld je aan voor onze
gratis videocursus

Liefdesverdriet.nl