JE EX TERUGWINNEN MOEILIJK? 
Je bent in de categorie:        RELATIEPROBLEMEN    

Geen enkele relatie is veilig voor conflicten of discussies. Dat heb ook jij aan den lijve ondervinden nu je relatie zich in een diepe crisis bevindt. Je had gedacht dat jullie liefdessprookje tegen alles bestand was, maar dit blijkt toch even anders. Je relatie liep lange tijd zo vlot dat je nu totaal verrast bent. Om te weten wat te doen bij relatieproblemen kunnen deze tips helpen.

Weten wat te doen bij relatieproblemen

De routine van een vaste relatie heeft je jarenlang een soort van geborgenheid en veiligheid gegeven. Die zekerheid lijkt nu op de helling te staan. Dit kan je een gevoel van leegte bezorgen waar je je overeen moet zetten. Iedere relatie kent haar ups en downs. Geen enkele relatie is perfect omdat geen enkele partner perfect is.

Met deze wetenschap in gedachten is het van belang om na te gaan waar het probleem ligt. Was er een communicatieprobleem tussen jullie of zijn jullie in de loop van de jaren uiteen gegroeid? Ga nauwkeurig na hoe jullie relatie geëvolueerd is en of jullie ruzies altijd voldoende hebben uitgepraat. Want conflicten die niet uit de baan geruimd zijn kunnen jaren later als een boemerang terugslaan.

Enkele nuttige tips

Als jullie beiden nog geloven in de relatie dan komt het er op aan om samen aan een oplossing te werken. Best is het om beiden zo eerlijk mogelijk in eigen boezem te kijken en open en bloot de problemen te bespreken. Weten wat te doen bij relatieproblemen kan uitgezocht worden dankzij een goede analyse.

Maak eerst voor jezelf uit wat de redenen zijn van de relatieproblemen en maak een lijstje van de dingen die je anders wilt. Doe dit allebei voor eigen rekening en bespreek dan oprecht hoe jullie denken de relatie te verbeteren. Op die manier kunnen jullie tot een besluit komen en beslissen om de relatie een nieuwe kans te geven.

Maar wat je zeker niet mag vergeten is om je partner de ruimte te geven om zich te bezinnen over alles. Belangrijk is dat beide partijen de tijd krijgen om weer te ademen. Daarna kan je de spanning weer opbouwen en kijken of jullie lichamelijke en mentale aantrekkingskracht nog steeds intact is. Het is zeker niet makkelijk om uit te vissen wat te doen bij relatieproblemen, maar een positieve en opbouwende ingesteldheid heeft steeds de meeste kans op slagen.

ABONNEER Je OP MIJN PODCASTS (klik op de groene balk)

De datingsite van 2023 die perfect past bij jou

Regelmatig doen wij vergelijkend onderzoek naar de beste datingsites

Mijn naam is Marjolein. Veel mensen kennen mij onder mijn auteursnaam Michelle van den Berghe. Sinds 1997 begeleid ik als gediplomeerd relatietherapeute mensen bij liefdesverdriet en/of het terugwinnen van hun ex. Sinds 2020 ben ik gecertificeerd NLP-  Hypnotherapeut en kan ik met deze kennis krachtige veranderingen teweeg brengen bij mijn cliënten. De hulpvragen waar ik mee te maken krijg zijn heel divers. Daar waar sommigen het liefst hun ex willen vergeten willen anderen het liefst hun relatie herstellen. Wil je je ex terugwinnen, je liefdesverdriet verwerken, afrekenen met onzekerheid en sterker worden op persoonlijk vlak? Ik help je er met alle liefde bij en geef je de beste tools om te breken met oude patronen en grote veranderingen in jezelf geboren te laten worden! Je kunt op deze pagina meer lezen over mij

Laat een reactie achter
(reacties worden al dan niet goedgekeurd)

Je email wordt niet gepubliceerd. Vul hieronder je reactie en gegevens in

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Je ex terugwinnen?

Meld je aan voor onze
gratis videocursus

Liefdesverdriet.nl