JE EX TERUGWINNEN MOEILIJK? 
Je bent in de categorie:        VERLIEFDHEID    

Bekijk eerst deze video 'Wat is een soulmate' ?

Wat is een soulmate?

Wat is een soulmate nu eigenlijk? Sommige mensen staren je met gefronsde wenkbrauwen aan zodra je het woord “soulmate” uitspreekt. Waarom? Ze vinden het idee dat er een magisch individu alleen voor jou zou bestaan, en die je ook nooit zou tegenspreken een illusie is.

Waar komt het idee dat een ander het ontbrekende stukje voor je kan zijn, de perfecte aanvulling? Waarom zijn sommige mensen ervan overtuigd dat ze de ware hebben gevonden? In dit artikel gaan we eens dieper in op deze vraag.

Wat is een soulmate nu werkelijk?

Een soulmate is de persoon van wie je al op afstand kunt raden wat hij/zij denkt, die je alle ruimte geeft om te groeien als mens maar ook als partner binnen een relatie. De persoon die zich perfect aanpast aan je voorkeuren, maar toch zichzelf blijft. Wanneer je het geluk hebt zo’n persoon naast je te hebben als partner, dan heb je wel een heel bijzonder iemand ontmoet. Iemand die je dus een ‘soulmate’ kunt noemen.

Hoe herken je een “soulmate”

Hoe herken je nu de persoon die echt bij je past? In dit artikel geven we je een aantal herkenningspunten

  1. Je communiceert zonder elkaar te hoeven spreken

Soulmates weten dus van elkaar wat ze denken, zonder dat ze ook maar iets hoeven te zeggen. Ze communiceren en begrijpen elkaar op non-verbaal en op verbaal niveau . Zo zie je dat terug als de één de zin van de ander afmaakt, of ze bellen elkaar op hetzelfde moment. Ze kunnen simpelweg niet zonder elkaar.

Een soulmate weet ook hoe hij/zij de emotionele behoeften van de ander moet beantwoorden. Op de soulmate kun je blindelings vertrouwen. Hij/zij geeft je alle aandacht , stimuleert, steunt en troost je op momenten waarop je dat nodig hebt.

  1. In het diepste van je wezen weet je gewoon dat die persoon je soulmate is

Het is niet nodig om jezelf allerlei vragen te stellen als je je soulmate ontmoet. Je weet gewoon dat het zo is. Het is het stemmetje in je hoofd, de ultieme overtuiging dat je de juiste hebt gevonden.

  1. Wat is een soulmate? Iemand met wie je een bepaalde chemie hebt

De verbondenheid heeft niets te maken met seksuele aantrekkingskracht. Het voelt anders. Als je soulmate je hand vast houdt dan heeft het jaren later nog altijd het zelfde effect op jou als in het begin toen je je soulmate voor het eerst ontmoette.

  1. Al vanaf dag 1 voel je je bij je soulmate volledig op je gemak

Soulmates voelen geen enkele schroom jegens elkaar en nemen elkaar gemakkelijk in vertrouwen. Ze voelen geen angst dat ze door elkaar veroordeeld worden. Soulmates herkennen gemakkelijk in elkaar dezelfde eigenschappen en ze voelen zich volledig op hun gemak.

Ze hebben geen enkele moeite om zich kwetsbaar op te stellen. Een soulmate is de persoon die niet terugdeinst om risico’s te nemen.

  1. Een relatie met een soulmate is niet alleen euforisch, er zijn zeker ook uitdagingen.

Het is niet altijd rozegeur en maneschijn wanneer je een relatie met een soulmate hebt. De relatie is echt niet altijd even perfect. Met name op het seksuele vlak hoeft het niet altijd goed te gaan. Wanneer er sprake is van verschillen, dan kan dat juist een uitdaging zijn die de onderlinge band zal versterken. Soulmates weten dat ze altijd op elkaar terug kunnen vallen.

  1. Je ziet misschien niet op dezelfde manier de details, maar je hebt wel samen de neus in dezelfde richting

Een relatie met een soulmate betekent nog niet dat je altijd dezelfde mening hebt, maar je hebt samen wel hetzelfde doel of ambities. Soulmates kunnen over verschillende zaken een andere mening hebben, maar ze hechten wel dezelfde waarden aan dingen, en zien de wereld door dezelfde bril.

  1. Een relatie met een soulmate geeft veel rust

Het moge duidelijk zijn dat als je je niet veilig voelt binnen de relatie, je beter een andere partner kunt zoeken. En met veiligheid bedoelen we dan wanneer je jezelf durft te zijn en niet bang bent om fouten te maken.  Zoiets is ondenkbaar in een relatie met een soulmate.

Je bent er zeker van dat je partner je niet zo snel zal verlaten omdat je diep van binnen voelt dat je een gezonde relatie hebt. Je hebt vertrouwen in elkaar, je voelt je op je gemak. Je vindt het niet moeilijk om over delicate kwesties met je partner te spreken. Wat er ook gebeurt, het voelt alsof je samen een team bent.

  1. Jij en je soulmate zijn beiden aparte individuen maar jullie treden de wereld samen tegemoet.

Soulmates weten dat ze aparte individuen zijn, maar dat ze een hele specifieke band hebben waar niemand tussen kan komen.

  1. Jij en je soulmate kennen elkaar al jaren maar jullie worden elke dag weer verliefd

De tijd heeft geen enkele invloed op ware liefde. Ik heb veel mensen gesproken die verliefd op elkaar werden tijdens de pubertijd, ze spraken met elkaar af, de relatie werd verbroken, ze verhuisden en gingen met gemeenschappelijke vrienden om zonder elkaar te spreken. en op een dag komen ze elkaar dan toch weer tegen, soms bij toeval, en dan springt de vonk weer net zo vurig over als toen ze elkaar voor het eerst ontmoetten. Stel je hart altijd open als je je soulmate weer ontmoet en als hij of zij je weer een nieuwe kans wil geven.

Ben je je soulmate kwijt geraakt en wil je je relatie weer een nieuwe kans geven? 

ABONNEER Je OP MIJN PODCASTS (klik op de groene balk)

De datingsite van 2023 die perfect past bij jou

Regelmatig doen wij vergelijkend onderzoek naar de beste datingsites

Mijn naam is Marjolein. Veel mensen kennen mij onder mijn auteursnaam Michelle van den Berghe. Sinds 1997 begeleid ik als gediplomeerd relatietherapeute mensen bij liefdesverdriet en/of het terugwinnen van hun ex. Sinds 2020 ben ik gecertificeerd NLP-  Hypnotherapeut en kan ik met deze kennis krachtige veranderingen teweeg brengen bij mijn cliënten. De hulpvragen waar ik mee te maken krijg zijn heel divers. Daar waar sommigen het liefst hun ex willen vergeten willen anderen het liefst hun relatie herstellen. Wil je je ex terugwinnen, je liefdesverdriet verwerken, afrekenen met onzekerheid en sterker worden op persoonlijk vlak? Ik help je er met alle liefde bij en geef je de beste tools om te breken met oude patronen en grote veranderingen in jezelf geboren te laten worden! Je kunt op deze pagina meer lezen over mij

Laat een reactie achter
(reacties worden al dan niet goedgekeurd)

Je email wordt niet gepubliceerd. Vul hieronder je reactie en gegevens in

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Je ex terugwinnen?

Meld je aan voor onze
gratis videocursus

Liefdesverdriet.nl