JE EX TERUGWINNEN MOEILIJK? 
Je bent in de categorie:        LIEFDESVERDRIET    

Waarom droom ik over mijn ex?

Na een relatiebreuk kan het zijn dat je nog vaak droomt over je ex. Ook al ben je al jaren lang niet meer samen. Je vraagt je af waarom je over je ex droomt.

Zijn het tekens dat je ex nog aan je denkt of betekent het dat je nog steeds, zij het misschien onbewust, gevoelens voor je ex hebt. In dit artikel ga ik je hier meer over vertellen.

Als relatiecoach krijg ik geregeld de vraag te horen wat het precies zou kunnen betekenen wanneer je over je ex droomt. Wel, laten we eerst eens stil staan bij de vraag waarom we überhaupt dromen.

Dromen is feitelijk een indirecte manier waarop je iets over het onbewuste deel van jezelf te weten kunt komen. Je onbewuste gevoelens, wensen, overtuigingen komen via je dromen tot uiting. Ook al lijken dromen op het eerste gezicht onbegrijpelijk, toch bevatten ze vaak belangrijke informatie. Het is alleen de kunst om ze goed te interpreteren.


Dromen over je ex die je achtervolgt of je bent weer samen

Daarvoor is het nodig dat je je eerst realiseert dat alles wat er in je dromen voorkomt, je zélf hebt gemaakt. Alle beelden, zoals personen, voorwerpen, landschappen, sfeer etc. vertegenwoordigen producten die je zelf hebt gecreëerd, bijv. emoties, die ook vaak zijn weg gedrukt, gemoedstoestanden, ideeën.

Droom je bijvoorbeeld dat je ex je achterna zit dan ben jij zowel de achtervolger als degene die achtervolgd wordt.

Om er achter te komen welk deel van jou in je aanwezig is dat achtervolgt en welk deel achtervolgd wordt, zul je jezelf eerst met beide delen moeten identificeren. 

Beide activiteiten zitten namelijk in je, laten we zeggen je lieve kant die achtervolgd wordt door de meer strengere kant of de kant van plichtsbesef.

ik droom over mijn ex

Het kan ook zijn dat je bij voorbeeld droomt dat je weer samen bent met je ex, terwijl je in een andere relatie zit. Je droomt dat je weer ruzie maakt met je ex.

In ieder geval betekent het dan dat er iets of iemand in je leven is, die soortgelijke gevoelens bij je oproept die je gedurende de relatie met je ex had.

Die droom waarschuwt je voor hetzelfde gedrag in je huidige relatie, dat je niet meer dezelfde fouten moet maken maar dat je juist alles wat je in je vorige relatie hebt geleerd zou moeten toepassen op je huidige relatie. Het kan ook betekenen dat als mensen dromen over hun ex een verlangen bestaat naar de positieve momenten, vooral als die droom je een heel fijn gevoel gaf.


Identificeer jezelf met alles wat je droomt

Maar nu nog even terug over het identificeren van jezelf met alles wat er zich in je droom voordoet.

Stel je droomt dat je ex iets negatiefs tegen je zegt.

Hij of zij zegt bijvoorbeeld dat je lui bent. Wanneer je nu inziet dat die stem een product is van jou, dan is er dus een stem in jou die tegen je zegt dat je lui bent.

Omdat het lastig is om zelf te erkennen dat je inderdaad lui bent, projecteer je die stem naar buiten, naar je ex partner, en hem of haar zeggen dat het niet waar is. Zo identificeer je jezelf veel makkelijker met het deel in jou die zegt dat je niet lui bent.


Wat betekent het als je over je ex droomt

Dromen geven in ieder geval aan wat er speelt in je onderbewustzijn, maar de emotie die je daarbij voelt is vaak die vanuit je dagelijks bewustzijn. Dromen vertellen je wel vaak de waarheid, maar die kan best verwarrend zijn. Nare dromen over je ex vertellen je in de meeste gevallen wel dat je verlangt naar harmonie in een relatie.

Droom je nog steeds over je ex, en vaak over dezelfde dingen en heb je daarbij ook nog gevoelens voor je ex, dan kan dat betekenen dat die gevoelens die die dingen bij je oproepen nog niet echt zijn verwerkt, en dat zal tijd nodig hebben

Je zult jezelf wel moeten afvragen, of je, wanneer je nu in een andere relatie zit, nog steeds gelukkig bent in die relatie of dat je hart nog steeds roept om je ex. Maak dan een weloverwogen keuze: of je gaat je helemaal concentreren op je huidige relatie en daarin behoorlijk investeren, of je volgt je hart en je besluit om je ex weer voor je terug te winnen. Aan jou dus de keus!


Wat als je last hebt van dromen over je ex

Er bestaan zeker technieken om te voorkomen dat je steeds hetzelfde droomt. Allereerst kun je er overdag zorgen voor afleiding.

Je kunt dit doen door het ondernemen van allerlei activiteiten.

Je kunt proberen je gedachten op een ander spoor te brengen door bijvoorbeeld eens een leuke cursus te starten. Kies voor iets wat je erg leuk vindt maar vooral iets wat veel energie van je vraagt.

Dromen over je ex zal je in ieder geval beter lukken als je je minder focust op je ex.

Blijf je er last van houden en ondanks alle moeite die je ervoor doet komen die dromen toch steeds terug? Zoek na een tijd van rust weer contact met je ex en zeg tegen je ex dat je klaar bent voor contact.

Geef als reden dat het al zoveel beter met je gaat (maar zorg ervoor dat je dat dan ook echt zo voelt!). Tijdens je eerste ontmoeting praat je natuurlijk niet over de breuk en kom je niet zielig over. Integendeel!

Je ziet er fantastisch uit. Misschien waren je dromen wel heel bijzonder of komisch en kun je dat delen met je ex.

Sommige dromen zijn dan ook echt te bizar voor woorden. Aan de reacties van je ex kun je afleiden hoe hij nu over jullie oude relatie denkt. Kan hij je dromen waarderen? Hoe is zijn houding? Ontspannen of gespannen?

Op jouw beurt zou je iets kunnen zeggen waarvan je ex direct denkt 'Hey zij/hij kan nu goed relativeren, waarom zouden we eigenlijk niet meer contact met elkaar kunnen hebben'?

dagdromen over je ex

Wil je ex dan toch praten over de breuk, laat je dan niet verleiden door een discussie waar het gaat om 'wie is de schuldige'. Dit soort gesprekken hebben totaal geen zin natuurlijk. Veel beter is om te praten over jouw toekomst, de plannen die je hebt en alle leuke dingen die je al hebt gedaan in de achterliggende tijd.


Dromen over je ex versus bewust visualiseren

In plaats van jezelf af te vragen 'waarom droom ik over mijn ex' kun je beter visualiseren dat je je ex weer terug hebt gewonnen. Zo werkt ook de wet van de aantrekkingskracht.

Je visualiseert je dat je:

 • op attente en belangstellende manier je ex tegemoet treed
 • dat je het vertrouwen van je ex hebt teruggewonnen
 • hoe zelfverzekerd en stralen je voor de dag komt
 • de geweldige dingen die je hebt ondernomen en die je ex werkelijk paf doen staan
 • hoe je je ex steeds verrast en hoe blij hij/zij ervan wordt
 • hoe je ex onder de indruk is van jouw nieuwe verschijning en gedrag

Onderschat niet de kracht van visualiseren. Focus je je namlijk op datgene wat je wilt, dan zul je onbewust de juiste acties inzetten om je ex weer voor je terug te winnen. Stop dus met dromen en visualiseer je de diverse scenario's als je wakker en bewust bent.

Hoe waren eigenlijk jouw dromen over je ex? Wil je er wat over vertellen? Aarzel niet en laat hieronder een reactie achter. Het is leuk om met elkaar de dromen over ex partners te delen.

Zit je met andere vragen en zou je graag heel graag weer een relatie willen met je ex? Schrijf je dan hieronder in en ontvang de 11 lessen per video 'in 11 stappen terug bij je ex' of neem contact met me op voor privécoaching.

ABONNEER Je OP MIJN PODCASTS (klik op de groene balk)

De datingsite van 2023 die perfect past bij jou

Regelmatig doen wij vergelijkend onderzoek naar de beste datingsites

Mijn naam is Marjolein. Veel mensen kennen mij onder mijn auteursnaam Michelle van den Berghe. Sinds 1997 begeleid ik als gediplomeerd relatietherapeute mensen bij liefdesverdriet en/of het terugwinnen van hun ex. Sinds 2020 ben ik gecertificeerd NLP-  Hypnotherapeut en kan ik met deze kennis krachtige veranderingen teweeg brengen bij mijn cliënten. De hulpvragen waar ik mee te maken krijg zijn heel divers. Daar waar sommigen het liefst hun ex willen vergeten willen anderen het liefst hun relatie herstellen. Wil je je ex terugwinnen, je liefdesverdriet verwerken, afrekenen met onzekerheid en sterker worden op persoonlijk vlak? Ik help je er met alle liefde bij en geef je de beste tools om te breken met oude patronen en grote veranderingen in jezelf geboren te laten worden! Je kunt op deze pagina meer lezen over mij

Laat een reactie achter
(reacties worden al dan niet goedgekeurd)

Je email wordt niet gepubliceerd. Vul hieronder je reactie en gegevens in

 1. Zonet wakker geworden uit een bijzondere droom over mijn ex, over een belangrijk iets in zijn leven. We zijn eigenlijk nog steeds gek op elkaar, maar wegens omstandigheden in zijn situatie lijkt het niet te lukken om onze relatie vorm te geven zoals we verlangen. Het is een complex verhaal en ik kom vast over als iemand die naïef is. Ik hou namelijk van een man die onder één dak woont met zijn ex om wille van de kinderen. In zijn ogen is zijn ex ziek en zegt hij dat hij het gevoel heeft altijd voor haar te moeten zorgen.

  Zelf gescheiden ouders en niet veel liefde gekregen in zijn jeugd kwam hij terecht in een relatie met veel liegen en bedriegen van haar kant. Na 20 jaar relatie en 2 kinderen verder kwam hij steeds meer achter de waarheid. Zij toont geen berouw. Loopt al 4 jaar bij therapeuten, ze slapen al 4 jaar niet samen. Hij slaapt nota bene al 4 jaar op de bank.

  2 jaar geleden begon onze relatie. Het was een diepe conectie vanaf het eerste moment. Met "toestemming" van haar (hij doet erg zijn best de ouderrol met haar goed te doen dus pleasen is nog steeds aan de orde) gingen wij elkaar beter leren kennen.

  Totdat ze erachter kwam wie ik was (kinderen zelfde school). Ik ben 10 jaar jonger dan haar, zelfverzekerd, heb ook zo de nodige bagage maar ben hiermee zeker al veel aan het verwerken geweest. Laten we het erop houden dat ze merkte dat hij wel erg gek op mij was en ze gooit het nu op de tijd die hij niet meer heeft voor hun gezin.

  Ondertussen merk ik dat ze hem terug wil, hij zegt dit echt niet te willen, ik geloof hem. Ze heeft de vreselijkste dingen tegen hem gezegd. En nog. Helaas kwamen hij en ik week geleden in conflict toen hij aangaf ergens te zien dat hij stappen moest ondernemen om onze relatie te redden. Maar dat hij het goed wil doen daar voor de kinderen. Ik was even helemaal op, probeer me zo sterk mogelijk te houden en hem te steunen waar ik kan, maar ik had een zwak moment door de vermoeidheid. De afgelopen 6 maand waren geweldig voor ons, we zijn echt naar elkaar toe gegroeid en we zijn eraan toe om stapjes te nemen. Zijn vader ontmoeten en zijn kinderen. Maar mevrouw steekt hier een stokje voor. Ze wil dat hij laat zien dat hij haar kiest. Dus ik heb gezegd dat als hij wil nadenken dat dit voor mij ook een keuze is. Dus ga je gang met het goed doen daar. Ik ga verder.

  Mega spijt. Hij heeft afstandelijk maar respectvol gereageerd. Daarna niks meer. Heb alles geprobeerd, met het spijt me tot liefde tonen.

  Zijn moeder heeft hem in de steek gelaten. De moeder van zijn kinderen ook. Ze lijken op elkaar. Hij doorbreekt patronen door met mij te zijn, dat ziet hij ook. Hier is warmte en liefde. Denk niet dat hij ooit dit eerder heeft gekregen. Het maakt hem ook wat bang en onzeker. Hij wil niet in het verleden duiken om erachter te komen hoe het met zijn moeder is en wat haar kant van het verhaal is. Dat dit belangrijk is voor hem negeert hij. Ik heb meerdere gesprekken hierover gehad. Er zijn kleine stapjes geweest. Hij heeft bijvoorbeeld zijn vader wel wat dingen gevraagd. En is erachter gekomen dat zijn moeder een zelfde verleden heeft als zijn ex. Dat verraste me niks.

  Nu droomde ik dat zijn moeder aan het sterven was. Dat zijn ex en hij hier waren om te praten en hij ook dit vertelde. We zijn er gezamenlijk heen gegaan. Ze lag in een tehuis in de buurt, in werkelijkheid zegt hij altijd dat ze in Oostenrijk woont waar hij deels is opgegroeid. We waren daar alle drie de sfeer tussen ons 3 was goed. Hij wel erg somber en een zware energie. Zijn ex voelde vrij licht en zag ik op de achtergrond maar maakte niet echt contact met zijn moeder. Die lag half in coma maar was af toe even bij en ze besefte dat ik zijn nieuwe liefde ben. En dat haar zoon er was natuurlijk, maar die vol verwijten zit. Verwijten waarvan we niet zeker weten of ze kloppen.

  Zijn moeder leek wat op mijn oma kwa energie, lief. Maar wat onhandig in het uiten van genegenheid. Net als zijn ex eigenlijk, het is geen slecht mens, ze weten alleen niet hoe. Toch kon ik een diepe connectie met haar krijgen. Een bijzondere droom die heel veilig voelde omdat ik ook een goede mooi veilige contact had met zijn ex.

  We hebben elkaar vorig jaar 2 keer gesproken via de telefoon. De eerste keer belde ze of ik terug wou komen, ze wou niet de reden zijn van onze breuk (het is een aantal keer bijna mis gegaan, altijd door haar acties, die mij uitputten en hem onzeker maken dan krijgen wij wat struggles, nooit echt ruzie). Dus het kwam goed. 2 week later heeft ze hem gezegd dat ze hem iets wou aanbieden, op intimiteit vlak (dat wil ze niet echt maar is patroon, omdat op dat moment het best goed ging/gezellig was thuis met een wijntje terwijl de kinderen lagen te slapen) hij is daar boos op geworden en heeft gezegd dat hij een relatie met mij heeft en dat vlak met mij deelt. Hij stond de vorige dag met een grote weekendtas klaar toen ik hem uit de stad kwam halen. We hebben veel gepraat en hij is terug naar huis gegaan.

  Weer 2 week later belde ze mij, om mij te vragen of ze iig met hem samen op de bank mocht zitten. Dat ze hard aan het werk is met zichzelf om hem ook datgene te geven wat hij bij mij heeft. Ze wil hem niet kwijt etc. Ik ben hierover wat uitgevallen naar haar. Ze reageerde verslagen en zei dat ze dacht dat we dit als vrouwen onderling konden oplossen. Hij is wederom boos op haar geworden. Sindsdien heb ik haar nog maar 1x gezien op schoolplein en hoi gezegd. Nu gaat mijn zoon al een jaar ergens anders naar school.

  Het blijft moeilijk, mijn hart is gebroken nu ik hem 2 week niet heb gezien en niks heb gehoord. Ik hou van mezelf en hem een enorm fijn leven. Ik werk hard, maar hen veel fijne mensen om me heen. Geniet van mijn kinderen en van alles wat het leven me te bieden heeft, ik voel zin om te leren elke dag opnieuw. En toch, de liefde die ik voel is groot. Ik zie ons samen zijn als een mooie aanvullen op mijn fijne leven. Hij hoeft niet eens direct stappen te ondernemen. Hij moet alleen eerlijk zijn naar zichzelf en naar mij. En niet steeds te grote stappen vooruit willen maken zolang het daar hetzelfde blijft.

  Duidelijkheid naar haar. Duidelijkheid naar mij, en stel me toch eens voor aan je vader en je vrienden. Ze weten van mijn bestaan, zelf zijn kinderen. Ik heb zijn oudste al 1 keer ontmoet. Ze weten dat papa 3 nachten per week bij mij is. Maar zijn ex kan het niet aan, en hij wil haar niet kwetsen uit angst dat ze zichzelf en/of de kinderen iets aandoet. Ik noem dit manipuleren maar hij noemt het ziek zijn. Daar zit onze wrijving wat in denk ik. De waarheid zal in het midden liggen. Manipuleren zonder dat ik haar als een slechte persoon bestempel. Ze doen alles voor het plaatje voor de buitenwereld. Hij ziet zelf ook dat het een toneelspel is zei hij laatst.

  Voor nu ben ik hem kwijt. Ik laat hem los en probeer te helen van zijn zwijgen en het verdwijnen uit mijn bestaan. Wie weet komt er een moment dat we elkaar weer spreken, misschien ook niet. Het is wat het is, ik moet door.

 2. Hey,

  Mijn
  Relatie die 2 jaar duurde, is nu ongeveer een jaar over.
  Ik heb de keuze gemaakt ik was niet gelukkig meer hij sloot me steeds meer buiten hij was bang, bang om
  Gekwetst te worden en helaas een naar verleden gehad.nadat ik die keuze had gemaakt en het ons het beste leek voor elkaar heb ik vreselijke verlatingangst gekregen( of had het al maar nooit naar voren gekomen) en mijn hart was echt onwijs gebroken.
  Het was voor het eerst dat ik een man had waarbij ik ons samen oude mee zag worde en de liefde en connectie die er nog was bij het verhuizen was hartverscheurend.
  Ik heb heel heel veel tijd nodig gehad om hier over heen te komen, ook lange tijd nog contact gehad maar was vooral frustraties naar elkaar en dus besloten elkaar te verwijderen en 0 contact te hebben, hij is eigelijk direct over gegaan naar een nieuwe relatie terwijl hij altijd het slachtoffer was en continue zei ik zal nooit meer een relatie hebben, ik ben beter af alleen. Ik ben er alles aan gaan doen om
  Dit te verweken allemaal ik mag zeggen dat ik er weer ben, ben mezelf weer en ben weer blij en gelukkig.
  Maar nu droom ik de laatste tijd over hem, en droom dat ik bij hem inbreek in zijn omgeving ben, en hij plotseling binnen komt en onwijs boos word. In mijn droom
  Zijn het vreemde locaties niet in zijn eigen huis maar plekken die ik niet ken. Ik raak er van slag van en weet dat ik dus blijkbaar iets onbewust nog moet verwerken, maar wat dan ?

  Ik hoop dat u mijn handvaten kan geven.

  Mvg,
  Shirley

 3. Ik ben mark

  Ik heb 2.5 bijna 3 jaar geleden de pijnlijke klap moeten ondergaan dat me ex het uitmaakte… Met als redenen dat ik te soft en zelfs te aardig was… Ergens is dat ook zeker waar. Ze was een meid waar ik voor het eerst samen mee mocht zijn en zo achterlijk verliefd en dankbaar voor was dat ik samen met der mocht zijn…

  Als ik terug kijk naar de relatie die maar 3,5maand duurde had ik achteraf niet eens tijd om gewoon te kunnen en mogen genieten van het feit dat ik zo verliefd was op haar… Ik werkte van 6 tot 6
  En haalde haar op rond 11:00 van haar werk.

  Ik ben totaal geen vrouwen verslinden… En ze was de 2de meid waar ik ’t bed mee gedeeld heb… (wat ik van haar begreep had zij wel veel vrienden achter de rug) misschien dat ik dus in die korte momenten die er waren te graag wilde laten zien hoeveel ik van der hield… In me gedachte zat dacht ik al dat ik op een dag haar vader de hand wilde vragen.

  De breuk kwam totaal onverwacht… En ze wilde dat ik al haar spullen kwam brengen. Heb daar 3 dagen over gedaan want haar kleren aanraken met ’t idee dat het echt afgelopen was deed gigantisch veel pijn.

  Hoorde helaas later dat ze zeer waarschijnlijk al een ander had.

  Dit heeft me zo diep geraakt. Dat ik de gedachtes kreeg, dat als ik zoveel van iemand hou en nog vertrapt word als een peuk die nog lang niet opgerookt is… Dan heeft ’t geen zin meer. Ben met me gebroken-hart op een dag naar werk gereden op me oude brommer die 75 kon en enige wat ik kon doen was janken en gas geven heb zelfs de hendel gesloopt uit emotie en in de roes dacht ik niet aan remmen bij kruisingen.

  Toch na een hevige situatie waar auto’s gelukkig optijd remde op werk aangekomen maar zakte oprecht door me knieën van verdriet.

  Ben naar een psyg geweest en is ook sprake van emotionele verwaarlozing in me jeugd.

  Was bezig met het traject maar kreeg de kans om in buitenland te werken.

  En dacht op het laatste moment dat ik er nog voor kon kiezen dat het misschien goed was om een vreemde omgeving een nieuwe start te maken. Heb een hoop geleerd maar nu een jaar weer verder komen de dromen over haar terug omdat de nieuwe spanningen misschien weg zakken.

  Ik weet niet wat ik moet doen
  En weet dat er ergens een trauma zit…

  Vind de acceptatie heel lastig dat ik in therapie moet om geliefd te mogen worden.

  Zij is inmiddels al moeder wat ik via vrienden hoorden.

  Gun haar alle geluk maar ik zit vast en kom er niet uit hoe graag ik het ook wil.

  Ik ben gewoon een aardige gozer maar voelt als of ik een lul ben of moet worden ofzo

  1. Beste Mark, ik begrijp helemaal je probleem. Maar weet dat het geen schande is om in therapie te gaan, om te leren om van jezelf te houden. Ik kan je vertellen dat het bij de meeste mensen het geval is. De meeste mensen houden niet van zichzelf. Daar kunnen ze helaas vaak niets aan doen omdat ze zo geprogrammeerd zijn door hun ouders en die ouders hebben het weer van hun ouders doorgekregen etc. Ik hoop dat het je gaat lukken om je brein te herprogrammeren en dat je leert je eigen grenzen aan te geven zonder de angst dat je anderen te kort doet. Denk aan jezelf en leer eerst van jezelf te houden! Sterkte en hartelijke groet, Marjolein

 4. Beste Marjolein
  Ik heb een hele rare droom gehad over mn ex ik zit nog in verwerking en mist hem nog elke dag ook al was onze relatie niet altijd oké dat hij me mee uit vroeg daarnaast droomde ik dat zijn ex hem meenam voor een opleiding naar Spanje ik was totaal overstuur ik heb wel een nieuwe vriend we hebben het super leuk samen maar mijn verwerking zit ons wel in de weg soms zou ik graag terug gaan naar mn ex maar hij wil mij niet meer

 5. hallo ik ben patrick en ben al bijna 5 jaar vrijgezel…maar tot nu toe droom ik minstens 5 nachten over me ex…en zo realistisch is nie normaal…ik heb ook kinderen met haar en 1tje (me zoontje)komt er ook vaak in voor…ik heb zelf ook een tia gehad 4 jaar terug ik neem aan dat t daar door komt…maar t is zo echt en ik voel haar ook in me droom en als ik wakker wordt zweet ik soms en heb soms tranen in me ogen…soms durf ik nie meer te slapen juist omdat ik dan weer zo ga dromen en ja dat sloopt me om eerlijk te zijn…zijn hier ook gesprekken of iets??groetjes patrick

 6. Hoi,

  Ik heb zelf de relatie verbroken een half jaar geleden. Mijn ex komt nog elke dag in gedachten voorbij en ik droom ook regelmatig over hem. Ik voel me eigenlijk ook nog steeds verbonden met hem, ook al heb ik hem afgelopen half jaar niet meer face to face gesproken, 2 keer appcontact gehad, maar dat is ook alweer maanden geleden en heb ik dus zelf de relatie verbroken. Vaak zijn het seksuele dromen over hem. Maar vannacht niet, ik droomde wel dat ik hem erg miste. Dat deed ik gister ook nadat zijn naam even kort voorbij was gekomen on een gesprek. Is dat gewoon verwerking, of wat anders?
  Groetjes Karin

  1. Beste Karin, ja het is verwerking. Je zult onbewust schuldgevoelens hebben jegens hem. Heb je spijt van dit besluit? Wat is de reden? Overdenk dit goed. Schrijf hem een brief om elkaar weer eens te ontmoeten zodat je weet hoe het in de realiteit er nu voor staat wat hem betreft. Sterkte en hartelijke groet, Marjolein

 7. Hallo,

  Ik ben 22 jaar en heb al 5 jaar wen relatie met mijn vriend.

  Ik droom steeds meer over mijn ex (dit was mijn eerste liefde). Het zijn altijd leuke fijne dromen. En als ik wakker wordt wordt ik ook verliefsd wakker. En dan weer terug de realiteit in. P.s. ik houd super veel van mijn huidige vriend!

  Maar ook bijna altijd als ik over hem gedroomd heb, kom ik hem tegen of plaatst hij bijvoorbeeld een reactie onder mn post op fb (dit doet hij vrijwel nooit).

  Ik ben elke keer heel erg in de war…

 8. Heey,
  Het is al 3 jaar uit met mn ex en ze heeft ook een nieuwe vriend, ik volg haar niet meer op socialmedia, maar toch droom ik bijna elke dag nog steeds over haar. Ik ben iemand die heel veel droomt meerdere dromen per nacht zelfs, maar de dromen over haar vergeet ik nooit het zuigt daarom ook best veel energie van me. Het voelt alsof ik over haar heen ben maar na zo’n droom meestal toch niet.

  Vandaag droomde ik dat we een kamer deelde (van mijn oude huis voor ik verhuisde uit het zelfde stadje waar we elkaar van kennen). Toen we wakker werden en we naar elkaar keken waren we bijde verbaasd en begon ze te huilen ik ging haar troosten. Daarna maakte ik ontbijt voor ons. We zeiden verder niet veel, we keken alleen naar elkaar en glimlachte steeds. Na dat we klaar waren zouden we samen fietsen naar de school waar we samen opzaten, we liepen hand in hand door de deur. Toen werd ik wakker. Wat zou dit betekenen?

  1. Beste Andrew, dat is vrij lastig te zeggen want ik weet uiteraard niet wat er onbewust nog bij je leeft. Misschien dat je haar nog iets had willen zeggen om het goed af te sluiten. Het is inderdaad vervelend voor je en ik denk dat het een fase is. Misschien dat je de laatste tijd meer nadenkt over de wens een serieuze relatie te hebben? Sterkte in ieder geval!
   Hartelijke groet,
   Marjolein

 9. Ik droom regelmatig over mijn 2 exen.. dan ben ik met ex 1, is het leuk en gezellig en voel ik me fijn, ga ik twijfelen en dan zeg ik: nee ik kies toch voor mijn eigen man. dan ben ik bij ex 2, zelfde verhaal, twijfel, en zeg ik: nee ik kies toch voor mijn eigen man.. wat betekend dit!?

  1. Heerlijk he Linda die twijfels, want als je steeds maar twijfels hebt hoef je nooit te kiezen. Twijfelen is 1 van de meest verlammende angsten die we kunnen hebben als mens. Ik denk dat je dit droomt omdat het jou iets wil vragen, vragen een keuze te maken en het antwoord te vinden op de vraag: waarom zou je voor de 1 kiezen en de ander laten gaan? Waarom denk je dat de 1 geschikter voor je is dan de ander? Denk daar maar eens goed over na. Daarbij zul je kunnen nagaan: waar liggen onze verschillen? streven we dezelfde waarden na? is dit de man die het beste uit mij kan halen en ik uit hem? Denk niet alleen aan ‘wat zal ik bij hem vinden’ maar vooral aan ‘wie verdient vooral mijn liefde en waarom vind ik dat’? Succes! Hartelijke groet, Marjolein

 10. Heyla,

  Als het ongeveer 3 a 4 maand uit was
  Had ik opeens een droom over mijn ex
  We lagen in de zetel en hij zei deze keer gaan we het goed doen 3de keer goeie keer.
  Ik zei tegen mezelf in deze droom je moet kijken naar de datum en het was toen 15juni.
  Ik had hem vorig jaar leren kennen 22juli
  Vond dit al raar had die droom 2 maal gehad
  Dan had ik een droom dat ik hem zag en dzt ik zijn gezicht vast nam en zei waarom kwam je niet eerder terug en hij zei daarop ik was bang dat je me niet meer wouw.
  En nacht erop volgde droom dat hij me stuurde en zei van sorry mijn meisje ik ben zo verkeerd geweest ik heb je zo gekwest het spijt me echt enorm.. waarop ik zei ik mij zelf liri wacht je ma je moet hem eerst nog zien en dan zal je deze berichten krijgen.

  Dan had ik 2 weken nieks meer gedroomd over hem en dan plots 2x weer zo domme dingen bv dat hij kleedje kocht voor me en dat ik zei oo be bent de beste vriend.
  En dan eentje dat we samen in bed liggen en gaan slapen en dan..
  dan weer 1 week nieks

  En vorige nacht had ik weer een droom
  Dat hij plots bij mij thuis was bij mijn moeder
  En ik zei ben je nu echt jaloers daarvoor en hij ja sorry, en die vroeg dan van heb je me gemist?
  Ik zei verschrikkelijk en hem ja ik jou ook en dan kusten we en ging hij weg.

  Wit wil dit allemaal betekenen?
  Ondertussen heb ik wel gehoord via via dat hij niet gelukkig is met zijn vriendin nu . Ook zijn familie begint plots weer mijn foto’s te liken.
  Het is niet zo dat ik deze dromen had achter de breuk.
  Maar paar maand later opeens uit het nieks.

  Wat ik wel ervoor had gedroomd dat ik hem constant zocht maar niet vond en 1x dat een vriendin zei van liri hij is bij zijn vriendin hij is echt verliefd op haar.. en dan opeens achter 1 maand dat ik altijd droomde dat ik hem zocht maar niet vond.
  Dan opeens die droom van 3de keer goede keer.

  Ik spreek hem niet sinds de breuk, ik zie hem niet noch hij mij. Niet via social media ook want ik ben overal geblokkeerd.
  Dus vraag mij af wat wil dit zeggen?..
  of juist helemaal nieks..

 11. Hey

  Ik heb nu al een paar nachten achter elkaar gedroomd over mijn ex.
  Telkens is het positief en beginnen we een relatie maar in de ene droom probeer ik me weg te steken van zijn familie ik wou niet dat zei dit wisten en in de andere droom zegt hij opeens tegen mijn familie we zijn terug samen nadat we besproken hadden dat we het graag gingen doen.

  Ik vind het raar dat ik na twee jaar terug droom over hem.
  Naar aanleiding van deze dromen heb ik hem wel aangesproken om te zien hoe het gaat met hem.
  We zijn uit elkaar gegaan doordat hij deels mijn familie aanviel en loog over iets dat hij gestuurd had. Mijn vertrouwen was beschaamd hierdoor
  Gr semmy

 12. beste, ik ben 17 jaar getrouwd geweest. woon nu bijna 2 jaar samen met een nieuwe vriend, maar ik blijf dromen over mij ex en zijn vriendin waarmee hij een relatie met mij stop gezet heeft. maar de dromen zijn wel positief niet negatief. ik droom alleen maar dat ik plezier maak, ga shoppen, leuke dingen doe. de ene keer met hem en de andere keer over zijn vriendin. alleen blijf ik afvragen waarom. want mijn ex kijkt nochtans niet meer op naar mij en zijn vriendin die lust me liever rauw dan rijk. dat zeggen onze kinderen die we samen hebben ook. dus ja ik hoor van de kids ook negatieve zaken die daar gebeuren. Het is soms moeilijk voor mij hoe ik ermee om moet. Ik zie mijn ex nog altijd graag, is dat normaal na bijna 2,5j scheiding? Ik heb het wel moeilijk met zijn vriendin, waarom ze niet positief met mij wilt zijn. vb ik mag niet bij mijn ex woning komen van haar en haar ex wel, dit is allemaal geen probleem.tja mijn nieuwe vriend helpt me heel goed, maar soms heb ik het nog lastig.

 13. Ik ben 24 jaar getrouwd geweest en mijn man heeft mijn verlaten voor een ander. We zijn inmiddels 9 jaar uit elkaar en hebben beide een nieuwe relatie. Helaas hebben we geen contact omdat mijn ex mij de oorlog heeft verklaard waarom is onduidelijk. Nu droom ik regelmatig over hem en ik vind dat eigenlijk heel raar. In mijn dromen kunnen we het goed met elkaar vinden. En praten we goed met elkaar. Meestal komen 1 van de kinderen er ook in voor. Waarom droom ik steeds over hem. Ik weet dat ik geen gevoelens heb voor hem. Ik heb wel onbevredigde gevoelens over hoe alles is gelopen en de haat die hij heeft naar mij en zijn kinderen daar ook in betrekt dat doet mij veel pijn.

  1. Beste Caroline, dat is dan ook de reden waarom je over hem droomt. Het zijn onvervulde verlangens die je onbewust hebt weggedrukt. Wat naar dat er haatgevoelens zijn bij hem. Misschien kun je hem eens een brief schrijven want ik denk dat de pijn bij hem heel groot is en hij e.e.a. nog niet heeft verwerkt. Zeg hem dat het geen zin heeft om met zulke gevoelens te blijven zitten en dat het leven veel aangenamer zal zijn voor hem als jullie hier eens een constructief gesprek over zouden kunnen voeren. Ik wens je heel veel sterkte! Hartelijke groet, Marjolein

 14. Ik heb vaak dromen over mijn ex die gaan over vreemdgaan.
  In mijn dromen komt het heel vaak voor dat wij nog samen zijn en hij vreemdgaat, wij zijn maar 3 jaar samen geweest, hebben in die tijd veel samen opgebouwd en meegemaakt.
  Hij was die gene die er een halfjaar geleden een punt achter heeft gezet..

 15. Hallo,

  Ik ben nu juist 1 jaar gescheiden, en ik wil geen relatie meer met hem aan gaan.
  En toch kan ik hem niet vergeten en begin ik de laatste tijd over hem te dromen.
  We zijn 29 jaar getrouwd geweest!!

  1. Dat is dan ook niet verwonderlijk Karine dat je over hem droomt. Dat zal de komende jaren nog wel zo zijn. Misschien heb je in je hart toch nog steeds dat verlangen ‘was het maar anders…’ misschien wel omdat je jezelf op bepaald vlak nog niet hebt vergeven. Maak jezelf hier vrij van, immers je wil door. Zoek het door je te begeven in voor jouw geschikte kringen zodat je weer in aanraking komt met anderen en je je zelfvertrouwen stimuleert. Veel sterkte hoor! Liefs, Marjolein

 16. in het verleden toen ik ruzie had met mijn partner droom ik altijd met hem maar nu heb ik ruzie met hem al 3 weken maar ik droom niet meer met hem.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Je ex terugwinnen?

Meld je aan voor onze
gratis videocursus

Liefdesverdriet.nl