JE EX TERUGWINNEN MOEILIJK? 
Je bent in de categorie:        RELATIEPROBLEMEN    

Dit artikel gaat over de verwerking van een relatiebreuk. Iedereen heeft er wel een keer mee te maken in zijn of haar leven: je relatie strandt en je staat voor de vraag of je je hierbij neer gaat leggen of dat je de relatie nieuw leven wilt inblazen. Gelukkig zijn er allerlei boeken, informatieproducten en coachingsprogramma’s op het gebied van de verwerking van een relatiebreuk te vinden. Hier volgen de beste tips om je ex terug te winnen en je persoonlijke leven een positieve wending te geven.

Welke fasen ga je door bij de verwerking van een relatiebreuk?

Na het verbreken van een relatie of huwelijk, maak je een tijd van rouw door met verschillende fases: nu weer ben je boos, dan weer somber. De ene dag leg je je bij de situatie neer, dan weer verlang je hartstochtelijk naar je ex-partner. De vijf fasen die men onderscheidt na verlies zijn: ontkenning, boosheid, vechten en onderhandelen, depressie en aanvaarding. Een wisseling van gemoedstoestanden na een relatiebreuk is dus heel normaal.
Erover praten met anderen is altijd goed als je een breuk wilt verwerken.

Vrienden of familieleden kunnen een luisterend oor bieden en dit kan helpen bij de verwerking van de relatiebreuk. Ook je gevoelens opschrijven of lotgenoten zoeken via internet kan zinvol zijn.

Als je twijfelt of je de relatie wilt herstellen, kijk dan goed naar de oorzaken van de breuk: zijn de problemen een kwestie van sleur of stress of spelen er problemen die verdergaan, zoals een verslaving of grote financiële problemen. Wil je professionele hulp, dan kom je uit bij een mediator, relatietherapeut of personal coach.

Verwerking Relatiebreuk: welke hulpmiddelen zijn er?

Wil je je problemen liever verwerken met een boek, dan zijn er veel humoristische, luchtige verhalen ten behoeve van de verwerking van liefdesverdriet, die vaak gericht zijn op jonge vrouwen. Dit soort boeken biedt troost bij de verwerking van liefdesverdriet. Daarnaast is er een ruime keuze serieuze boeken met tips en trucs voor mannen en vrouwen die hun geliefde terug willen winnen. De overgrote meerderheid van de mensen die met behulp van een boek de relatie wil herstellen en verbeteren heeft succes. Deze boeken bevatten veel positieve adviezen, waarmee je de problemen in je leven op een rij kunt zetten.

Zijn jullie net uit elkaar, dan is het belangrijk de breuk even te laten rusten en je ex-partner niet teveel op de huid te zitten. Het is beter de relatie even de tijd te gunnen. Als je weer met elkaar in gesprek komt, luister dan serieus naar suggesties van je ex voor relatieverbetering. Ga de ander geen verwijten maken, maar neem een positieve houding aan. Vraag je ook af of je helemaal jezelf kunt zijn in een relatie en of je elkaar wel respectvol behandelt.
Coaching bij verwerking relatiebreuk

Zoek je verdergaande hulp dan alleen een boek, dan zijn er ook combinaties van informatie en coaching. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor een online coachingsprogramma met een boek, video’s, audio en personal coaching. De verwerking van een liefdesbreuk is heel persoonlijk. Met behulp van mijn coaching onderzoek je de redenen voor jullie breuk en hoe je de problemen die eraan ten grondslag liggen kan aanpakken. Het verkrijgen van inzicht in je eigen karakter en dat van je partner staat centraal. Het resultaat: er zal weer ruimte komen voor liefde en aandacht voor elkaar.

Wil je de verwerking relatiebreuk efficiënt en met deskundige hulp aanpakken? Schroom dan niet om hier informatie over te zoeken en een geschikt coachingstraject te volgen. Ook met behulp van korte coachingsessies kun je met de juiste aanpak een goed resultaat bereiken.

ABONNEER Je OP MIJN PODCASTS (klik op de groene balk)

De datingsite van 2023 die perfect past bij jou

Regelmatig doen wij vergelijkend onderzoek naar de beste datingsites

Mijn naam is Marjolein. Veel mensen kennen mij onder mijn auteursnaam Michelle van den Berghe. Sinds 1997 begeleid ik als gediplomeerd relatietherapeute mensen bij liefdesverdriet en/of het terugwinnen van hun ex. Sinds 2020 ben ik gecertificeerd NLP-  Hypnotherapeut en kan ik met deze kennis krachtige veranderingen teweeg brengen bij mijn cliënten. De hulpvragen waar ik mee te maken krijg zijn heel divers. Daar waar sommigen het liefst hun ex willen vergeten willen anderen het liefst hun relatie herstellen. Wil je je ex terugwinnen, je liefdesverdriet verwerken, afrekenen met onzekerheid en sterker worden op persoonlijk vlak? Ik help je er met alle liefde bij en geef je de beste tools om te breken met oude patronen en grote veranderingen in jezelf geboren te laten worden! Je kunt op deze pagina meer lezen over mij

Laat een reactie achter
(reacties worden al dan niet goedgekeurd)

Je email wordt niet gepubliceerd. Vul hieronder je reactie en gegevens in

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Je ex terugwinnen?

Meld je aan voor onze
gratis videocursus

Liefdesverdriet.nl