JE EX TERUGWINNEN MOEILIJK? 
Je bent in de categorie:        LIEFDESVERDRIET    

Het verwerken van een relatiebreuk is als rouwverwerking

Hoe verwerken we een relatiebreuk als we een partner hebben getroffen waar we het leuk mee hebben? We zijn immers dolverliefd op elkaar geweest, we zijn maatjes geweest met onze partner. Kortom we hadden het prima voor elkaar.

Juist omdat je partner het plaatje compleet maakt, ben je volkomen gelukkig. Mooie tijden breken aan. Je denkt al snel : “Dit gaat nooit meer stuk”, toch?

De gedachte dat deze ideale situatie ooit verleden tijd kan zijn komt daarom liever niet in je op. Dat overkomt mij niet, dat gebeurt altijd bij een ander.

Helaas gebeurt het toch vaker dan we soms denken omdat we er niet bij stil staan. We zijn dan teveel in de ander op gegaan. Het overkomt veel gelukkige stellen. Afscheid nemen van een mooie tijd die je samen hebt beleefd valt de meeste stellen zwaar. Het verwerken van een relatiebreuk is dan ook niet iets wat je zo 1,2,3 doet. Onderschat het verdriet wat op je af komt niet. En het gemis naar die o zo gelukkige tijden.

Anders Omgaan Met Emoties

Wanneer betekent iets hét eind, waar en wie begint er over te praten ? En dan, het is uitgesproken. We gaan uit elkaar, wat gebeurt er dan. Wat moet je doen, wat moet je regelen en hoe zie je de toekomst nu voor je?

Hoe voelt het als alles wat eerst zo vertrouwd was nu vervreemd is en je er helemaal alleen voor komt te staan. Beangstigend is het zeker. De toekomst is onzeker, alles staat ineens op losse schroeven.

De stabiliteit die eerst zo prettig en vertrouwd was is onder je weggeslagen. Een relatiebreuk verwerken is een soort fase van rouw.

In etappes doorloop je het gehele proces waarbij je steeds verder afscheid neemt van het leven dat je had, en van de persoon, waar je dat prettige leven mee deelde.

Soms is er geen keuze en moet je de situatie accepteren zoals deze is. Je partner en je leven die daaraan vastzat loslaten betekent dat je hele leven op zijn kop wordt gezet. Of dit nu jouw keuze is of niet, het verwerken van je relatiebreuk is een verdrietige tijd. Maar kom op! je bent sterker dan je denkt!

Op dit soort momenten kom je erachter wie je vrienden zijn, soms komt hulp uit onverwachte hoek. Zoals hier, nu je terecht bent gekomen op deze website.

Vergis je niet in het immense verdriet waardoor je overmand kunt raken. Je relatiebreuk verwerken  gaat niet in de koude kleren zitten dus kom in actie en grijp je kansen, accepteer de hulp om dit te verwerken. Samen staan je sterker en met hulp wordt de pijn verzacht. We willen immers weer een blij en gelukkig persoon worden.

>> We raden je aan om dit artikel te lezen over het verwerken van je liefdesverdriet

Het einde van een relatie is één van de meest pijnlijke moment in het leven. Het is vaak moeilijk om hiermee om te gaan en dit op een juiste manier te verwerken. Hoe verwerken je dan het beste een breuk? Het is een vraag waar niemand echt precies antwoord op heeft. Ten eerste is iedereen anders en gaat iedereen ook anders met gevoelens en emoties om.

Om een relatiebreuk goed te kunnen verwerken is tijd de gouden regel. Door tijd voor uzelf te nemen, tot rust te komen en na te denken geeft dit u weer frisse en nieuwe energie.

Hoe een breuk verwerken als je je ex wilt terugwinnen? Het is moeilijk om eerst voor jezelf te kiezen als je steeds met de gedachte rondloopt: zou ik mijn ex nog terug kunnen winnen of niet.

Als je je ex echt terug wilt en hier alles voor over heeft dan is het belangrijk om je ex te laten zien dat je hem of haar terug wilt. Het is wel belangrijk om de ander de tijd en rust te geven.

Verras je ex met één van zijn of haar favoriete bezigheden en een goede onderlinge communicatie zijn enkele goede tips.

Hoe verwerk je een breuk en maak je het weer goed met je ex?

Het is belangrijk om eerst zelf alles op een rijtje te hebben. Het kan soms verfrissend werken om elkaar een tijdje niet te zien en te spreken. Zo kunnen jullie beide tot rust komen en nadenken.

Als je voor jezelf het gevoel hebt er over uit te zijn en zeker weet dat je je ex terug wilt dan is het tijd voor actie. Een gouden regel is wel dat je je ex rustig moet benaderen en hem of haar laten inzien dat je echt om hem of haar geeft.

Ook belangrijk is om niet snel op te geven. In het begin kan het zijn dat je ex je pogingen om het goed te maken volledig afwijst. Dit kan vernederend zijn maar als je echt je ex terug wilt geef dan niet te snel op.

Hoe je een breuk verwerkt is voor iedereen anders. Het kan wel werken om goed met elkaar te praten over jullie gevoelens en zo dingen uit te praten. Dit is dan een gezonde start voor een nieuw begin in de relatie. Het is wel belangrijk om alles rustig op te bouwen.

En voordat je je ex terugwint moet je wel eerst zelf alles op een rijtje hebben zodat je precies en zeker weet wat je wilt. Doe vooral geen dingen overhaast maar laat alles rustig bezinken en leef in het moment.

Als het op een bepaald moment goed voelt ga er dan helemaal voor. Het zal zeker de moeite waard zijn want je leeft immers maar één keer.

Geef je ex ook echt het gevoel dat je hem of haar waardeert. Dit zal vast en zeker helpen bij het terugwinnen van je ex. Laat hem of haar ook regelmatig uw gevoelens zien door dit te uiten.

Tips voor het verwerken van een relatiebreuk

De dagelijkse dingen die voorheen zo gewoon waren, het gelukkige gevoel was erin geslopen, alles voelt nu anders dan eerst. Kouder, stiller en eenzaam. Met deze paar tips ga je je vast een stuk beter voelen :

 • Door afleiding te zoeken kom je die eenzaamheid te boven. Ga er op uit, sluit jezelf niet op thuis. Ga weer oude vrienden opzoeken, doe weer dingen waar je in de relatie niet aan toekwam.
 • Pak oude hobby’s op of ga een oude of nieuwe sport beoefenen
 • Schrijf je emoties op papier, en let niet op spelling of grammatica. Laat de emoties vanuit je pen op papier vloeien
 • Praat met een goede vriend over het verdriet wat je voelt na de relatiebreuk
 • Focus je op de positieve dingen en wees dankbaar voor het feit dat je leeft !

Op deze manier ontdek je weer nieuwe kanten van jezelf en zal het gemis langzaam vervagen door je nieuwe bezigheden. Kortom, ga iets doen! Blijf niet bij de pakken neer zitten. Het zal niet helpen om de relatiebreuk te verwerken. Hiervoor moet je in actie komen.

Maar let op,  bij het verwerken van een relatiebreuk, sla je niet op de vlucht voor je verdriet. Een relatiebreuk verwerken moet je ook onder ogen brengen. Het heeft tijd nodig, veel tijd. Met genoeg tijd en afleiding ga je langzaam merken dat je weer gaat lachen, en weer geniet. Het zelfs even vergat!

Besef dat andere mensen het ook hebben meegemaakt en er weer bovenop zijn gekomen. Blijf geloven in een weer mooie toekomst! Lees ook mijn Ebook “Genees Je Gebroken Hart in 15 Stappen” om nog sneller je relatiebreuk te verwerken.

46 cliënten kwamen binnen 6 weken (na 3 online therapie sessies) af van:

 • Liefdesverdriet
 • Bindingsangst/Verlatingsangst
 • Codependent gedrag
 • Obsessief gedrag
 • Schuldgevoelens
 • en nog veel meer...

ABONNEER Je OP MIJN PODCASTS (klik op de groene balk)

De datingsite van 2023 die perfect past bij jou

Regelmatig doen wij vergelijkend onderzoek naar de beste datingsites

Mijn naam is Marjolein. Veel mensen kennen mij onder mijn auteursnaam Michelle van den Berghe. Sinds 1997 begeleid ik als gediplomeerd relatietherapeute mensen bij liefdesverdriet en/of het terugwinnen van hun ex. Sinds 2020 ben ik gecertificeerd NLP-  Hypnotherapeut en kan ik met deze kennis krachtige veranderingen teweeg brengen bij mijn cliënten. De hulpvragen waar ik mee te maken krijg zijn heel divers. Daar waar sommigen het liefst hun ex willen vergeten willen anderen het liefst hun relatie herstellen. Wil je je ex terugwinnen, je liefdesverdriet verwerken, afrekenen met onzekerheid en sterker worden op persoonlijk vlak? Ik help je er met alle liefde bij en geef je de beste tools om te breken met oude patronen en grote veranderingen in jezelf geboren te laten worden! Je kunt op deze pagina meer lezen over mij

Laat een reactie achter
(reacties worden al dan niet goedgekeurd)

Je email wordt niet gepubliceerd. Vul hieronder je reactie en gegevens in

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Je ex terugwinnen?

Meld je aan voor onze
gratis videocursus

Liefdesverdriet.nl