JE EX TERUGWINNEN MOEILIJK? 
Je bent in de categorie:        Hoe krijg ik mijn ex terug    

Valentijnskaart sturen naar je ex voor Valentijnsdag. Een goed idee?

Er zijn ongelofelijk veel mensen die mij vragen “Is het goed om Valentijnsdag met je ex te vieren, of ze vragen: “Een valentijnskaart naar je ex sturen is dat überhaupt wel ok?, of nog “Moet ik mijn ex smsen op Valentijnsdag?”

En zo ja, wat kan ik mijn ex smsen, en hoe reageer ik als mijn ex smst dat hij me mist of als zij me mist.

Zoals je ziet een heleboel vragen. Begrijpelijk ook, want Valentijnsdag ligt nu eenmaal gevoelig als je relatieproblemen hebt.

Daarom heb ik voor jou ook deze video gemaakt, waarin ik uitleg wat je het beste kunt doen met Valentijnsdag als je problemen hebt in je relatie of net aan de kant bent gezet door je ex

Om antwoord te geven op al deze vragen wil ik je eerst vragen na te denken over deze punten.

 • checkheb je na de relatiebreuk geruime tijd het contact verbroken?
 • checkis je ex afstandelijk of negeert je ex je al geruimte tijd?
 • checkof heb je juist een heel goed contact en ben je bang dat je nu in een soort ‘friendzone’zit en er niet meer uit komt?

Je ziet dat er veel mogelijkheden zijn.

In iedere (ex)relatie spelen er factoren die bepalen hoe je ex jouw Valentijnskaart of sms zal opvatten: als een vervelende smeekbede of komt het bij hem of haar, wellicht onbewust, aan als het begin van een nieuwe reeks romantische gebeurtenissen?

Ziet jouw ex vriendin je bijvoorbeeld opeens als de romanticus waar ze al zo lang op wachtte?

Voor het eerst Valentijnsdag zonder mijn ex – wat zal ik mijn ex smsen

In de allereerste plaats wil ik je duidelijk maken dat Valentijnsdag in eerste instantie niet het perfecte moment is om je ex vriendin of vriend te smsen of een Valentijnskaart te sturen.

Ik zal dit verderop in dit artikel nog nader uitleggen.

Toch kan het het begin zijn van een eerste toenadering.

valentijnskaart sturen naar je ex

Waarom Valentijnsdag in principe niet geschikt is om je ex terug te winnen

Valentijnsdag is een moment waarop je je onbeantwoorde liefde kenbaar maakt aan een geliefde.

Maar deze dag is ook toekomst gericht en is er niet voor bedoeld om terug te blikken op het verleden. Ten tweede loop je het risico om fouten te maken met Valentijnsdag.

Valentijnskaart sturen naar je ex? Volg deze tips!

Maar als je je afvraagt wat kan ik doen om mijn ex terug te winnen met Valentijnsdag dan is hier mijn antwoord: wanneer je mijn tips en adviezen opvolgt loop je zeker minder risico dat je ex het verkeerd opvat of dat je de situatie nog erger maakt.

Hier wat tips:

 • checkLaat je niet gek maken door de reclame en commerciële reclameboodschappen die je door je brievenbus krijgt. Je kunt het gevoel hebben dat je ‘iets moet’ met Valentijnsdag. Dat is natuurlijk onzin. Je voelt het nu extra als een gemiste kans omdat je verdrietig bent en omdat koppels iets doen met Valentijnsdag.
 • checkIk weet bijna zeker dat je na je relatiebreuk wat vrienden bent ‘vergeten’. Mijn advies: blaas je vriendschappen nieuw leven in zodat je het gemis van je ex minder zwaar voelt, en hou rekening met je vrienden. Ze zijn niet altijd bereid om naar je te luisteren als je over je ex wilt praten. Daarvoor kun je wel terecht op deze website, of je klopt aan bij mij als professional omdat ik dagelijks te maken krijg met mensen zoals jij, dus ik weet wel raad met jou 😉
 • checkBedenk dat zeer weinig mensen hun ex precies op Valentijnsdag hebben terug gewonnen. Aan de ene kant is dat ook niet verwonderlijk want normaal gesproken neem je op die dag geen contact op met je ex. Alle veroveringspogingen komen dan als ‘onnatuurlijk’ over. Je ex zal denken “hij/zij zoekt me nu omdat het nu eenmaal ‘Valentijnsdag’ is maar hij/zij weet toch dat het uit is”?
 • checkJe verleidingspogingen moeten altijd ‘natuurlijk’ en enigszins ‘ongedwongen’ overkomen. Maak je expres gebruik van het feit dat het Valentijnsdag is dan schiet het zijn doel voorbij.

Je komt ook niet terug bij je ex partner omdat hij/zij nu eenmaal jarig is, ik bedoel maar…

Fouten voorkomen tijdens Valentijnsdag

Je zult juist op deze beruchte dag op je hoede moeten zijn want je ex zal jouw pogingen om in contact met hem of haar te komen dubbel zwaar opvatten, en meestal niet op positieve manier.

Zeker als jullie ruzie hebben gehad zul je voorzichtig moeten zijn. Je zult eerst heel goed moeten beseffen wat je ex precies nodig heeft en naar verlangt.

Ik zal je een verhaal vertellen van iemand (ene Maarten) die bij mij coaching had aangevraagd.

Maarten dacht zijn ex te imponeren voor Valentijnsdag. Hij stuurde haar een week van te voren al een Valentijnskaart met een lieve tekst, en 3 dagen later stuurde hij een sms naar zijn ex vriendin om te vragen of ze de kaart had ontvangen (pfff, als hij eerder bij mij was gekomen had ik meteen gezegd: niet doen!)

In het begin leek het weliswaar toch vrij goed te gaan want ze reageerde positief. Op de bewuste dag bracht hij bloemen mee en nog een klein kadootje. Zijn ex wist zich echter geen raad met hem, zeker toen ze al een paar uur in het restaurant hadden gezeten en hij nog steeds niet had gezegd wat zij het liefst had willen horen.

Na dat etentje hebben ze elkaar lange tijd niet meer terug gezien. Zijn ex vriendin was eerder boos dan dat ze onder de indruk was geraakt. Maarten had immers totaal verkeerd ingeschat waar zijn ex vriendin nu echt op zat te wachten.

Maarten vroeg bij mij coaching aan en ik vertelde hem wat te smsen naar zijn ex. Hij ging er direct mee aan de slag, en prompt bleek zijn ex weer positief te reageren.

Hij gebruikte overigens de tips uit dit boek

90 ex terugwinnen tekstberichten handboek

We hebben toen samen een strategie bedacht die Maarten goed bleef volgen. Stapje voor stapje begon de relatie weer een wat vorm en inhoud te krijgen en 6 maanden later waren Maarten en Cynthia weer bij elkaar.

Mijn ex smst hoe het gaat precies op Valentijnsdag. Wat betekent dit?

Of het dus Valentijnsdag is of niet, het gaat erom dat je goed begrijpt wat de verwachtingen en behoeften van de ex partner zijn.

Als je dat niet weet en je hebt bijvoorbeeld een Valentijnskaart voor je ex of je wilt smsen naar je ex en je stuurt net het verkeerde, dan kan een en ander zelfs tot een ware ramp leiden.

Een fout die veel mensen begaan is dat ze voor Valentijnsdag opeens weer contact opnemen met hun ex, ook al zitten ze nog in de periode van radiostilte. Dit doen ze vooral wanneer een ex smst hoe het gaat.

Maar of je ex je negeert, afstandelijk is, of als je ex blijft smsen is dat nog geen reden om juist die dag te reageren en je ex terug te smsen of een Valentijnskaart per post of als ecard te sturen.

Alleen als je al langere tijd geen contact meer hebt gehad met je ex kun je het beste een dag ervoor of erna je ex smsen met een antwoord zoals ik in dit boek beschrijf.

Wat doe je als je single bent met Valentijnsdag en je houdt nog van je ex?

Je bent nu single, je ex heeft je verlaten. Ga zeker niet zitten treuren. Je ex heeft het ook moeilijk, geloof me maar! Ook al lijkt je ex het nu prima voor elkaar te hebben, een verbroken relatie is altijd pijnlijk voor beide partners.

De hardnekkige reacties van je ex dat hij/zij je niet meer terug wilt, kan ook voortkomen uit koppigheid. Het is ook lastig om je erkennen dat je een verkeerde beslissing hebt gemaakt. Je ex heeft ook zijn/haar trots. Dus wees geduldig, en ga zelf iets leuks doen met Valentijnsdag en verras je ex op een later tijdstip, als jullie beiden tot bedaren zijn gekomen.

Verrassende tips om je ex te smsen, ook als je ex niet terug smst staan allemaal beschreven in dit fantastische boek.maar als je je afvraagt wat kan ik doen om mijn ex terug te winnen met Valentijnsdag dan is hier mijn antwoord: wanneer je mijn tips en adviezen opvolgt loop je zeker minder risico dat je ex het verkeerd opvat of dat je de situatie nog erger maakt.

Verrassende tips om je ex te smsen, ook als je ex niet terug smst staan allemaal beschreven in dit fantastische boek.maar als je je afvraagt wat kan ik doen om mijn ex terug te winnen met Valentijnsdag dan is hier mijn antwoord: wanneer je mijn tips en adviezen opvolgt loop je zeker minder risico dat je ex het verkeerd opvat of dat je de situatie nog erger maakt.

ABONNEER Je OP MIJN PODCASTS (klik op de groene balk)

De datingsite van 2023 die perfect past bij jou

Regelmatig doen wij vergelijkend onderzoek naar de beste datingsites

Mijn naam is Marjolein. Veel mensen kennen mij onder mijn auteursnaam Michelle van den Berghe. Sinds 1997 begeleid ik als gediplomeerd relatietherapeute mensen bij liefdesverdriet en/of het terugwinnen van hun ex. Sinds 2020 ben ik gecertificeerd NLP-  Hypnotherapeut en kan ik met deze kennis krachtige veranderingen teweeg brengen bij mijn cliënten. De hulpvragen waar ik mee te maken krijg zijn heel divers. Daar waar sommigen het liefst hun ex willen vergeten willen anderen het liefst hun relatie herstellen. Wil je je ex terugwinnen, je liefdesverdriet verwerken, afrekenen met onzekerheid en sterker worden op persoonlijk vlak? Ik help je er met alle liefde bij en geef je de beste tools om te breken met oude patronen en grote veranderingen in jezelf geboren te laten worden! Je kunt op deze pagina meer lezen over mij

Laat een reactie achter
(reacties worden al dan niet goedgekeurd)

Je email wordt niet gepubliceerd. Vul hieronder je reactie en gegevens in

 1. Hallo,
  Ik heb ongeveer een maand iets gehad met iemand 10 jaar ouder en na een maand had ze het moeilijk heeft ver dan een punt achter gezet ook al weet ik dat ze mij wel graag zag. Dit komt omdat ik haar herinnerde aan hoe haar ex deed in het begin en haar dan toch verlaten heeft. Ze stuurt me nog regelmatig maar de gesprekken lopen redelijk stroef. Ze had mij op voorhand wel gezegd dat ze hier last van heeft (bindingsangst en verlatingsangst) nu stuurt ze me regelmatig berichten, zei zoekt meestal contact op. En deze week heeft ze me laten weten dat ze toch niet is gaan brunchen vorig weekend (met een kennis van haar), maar dat het met niemand te maken had buiten met haar zelf. Maar als ik haar vroeg om nog is af te spreken dan kreeg ik daar geen antwoord op… En weet nu niet wat ik moet doen grts

 2. hoi, ik heb je advies opgevolgd en geen berichtje of kaartje met Valentijnsdag naar mijn ex gestuurd! mijn vriendin heeft het in november uitgemaakt. ik heb het altijd weggedrukt van o ze komt wel weer terug zoals vorige jaar toen waren we ook een half jaar uit elkaar. nu heeft ze het weer uitgemaakt en heb daar heel veel pijn en verdriet van. ik ben nog nooit zo gek op een vrouw geweest en ik voel me nogmaals heel erg verdietig en ik nog nooit zo veel gehuild als de afgelopen maanden. we hebben allebei een groot obstakel te nemen nl mijn vriendin wil graag een kindje en ik niet.. ik ben nog getrouwd en weet niet zeker dat mijn vriendin voor mij wil gaan, omdat zei graag een kindje wil… wat raad jij nu aan. ze heeft in het begin mij behoorlijk genegeerd ( we zitten nl bij dezelfde werkgever) wat mij heel veel pijn heeft gedaan. met de kerstdag sturen we elkaar van die roze hartje wat betekent je bent mijn allerbeste vriend. eind van het jaar vroeg ik aan haar zullen we oud en nieuw samen vieren waarop ze zei: nou nee wat mij betreft niet xxx een paar dagen belde ze mij en het was een gezellig gesprek alsof we gisteren nog bij elkaar waren gezellig dus. 2 weken later belde ze mij nog om mij te feliciteren voor mijn verjaardag. nu dus al 4 weken radio stilte…. wat raad je mij aan? ps ze is over 3 weken ook jarig zal ik daar op reageren of ook niet zoals Valentijnsdag. ik hoop dat je mij een beetje kan helpen?

  1. Beste Anno, je zegt dat je nog getrouwd bent en je niet zeker weet of je ex volledig voor jou wil gaan of dat ze het doet om haar kinderwens. Tussen jullie is het al een (paar?) keer uitgeraakt, dat heeft dus een reden. Het is belangrijk dat je snapt wat die reden is en welke boodschap/les dat jou wil meegeven. Ten eerste lijkt het mij verstandig als je eerst zelf een keuze maakt: wil ik bij mijn vrouw blijven of scheiden. Als je bij je vrouw wilt blijven, dan wel 200% focus op haar. Zo niet, ga dan eerst een tijdje op jezelf wonen om de scheiding te verwerken. Stap niet zomaar weer in een andere relatie en al helemaal geen kind verwekken bij een anders als je er bieden niet 200% achter staat. Sterkte met alles en liefs, Marjolein

 3. Hi

  Ik heb zoals jij het adviseerde dat lange bericht gestuurd naar mijn ex maar zoals verwacht geen antwoord. Ben toen op mijn moeder haar telefoon gegaan om als doel proberen te zorgen dat ze contact met mij moet opnemen. Maar eerst zei ik via mijn moeder haar telefoon Marloes? En daarna greep mijn moeder in en zei dat ze niet wist wie dit geschreven heeft maar ze dacht dat ik dat gedaan heb een uurtje later greep ik de kans om erachter aan te type…. misschien is het toch slim om met emiel te praten hij wil in ieder geval zijn excuses aanbieden…misschien vriendschap? Maar ook geen antwoord natuurlijk…

  Met vriendelijke groet

  Emiel

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Je ex terugwinnen?

Meld je aan voor onze
gratis videocursus

Liefdesverdriet.nl