JE EX TERUGWINNEN MOEILIJK? 
Je bent in de categorie:        RELATIEPROBLEMEN    

Mission accomplished. Opdracht geslaagd. Je bent terug bij je ex partner. Je kunt nu weer verder met jouw leven en dromen van de toekomst. Geweldig dat dit gewoon gelukt is. Wat je zo graag wilde.

Is nu alles koek en ei?

Vaak zie je mensen terugvallen in oude gewoonten. Dat ze zodra ze weer in een vertrouwde situatie terug zijn dat ze dan ook oude gewoonten weer oppakken. Alsof er nooit iets anders was. Alsof er geen onderbreking plaats heeft gevonden. Deze houding zie je ook bij mensen die terug zijn bij de ex partner.

Wat daarbij over het hoofd gezien wordt, is dat er een reden is geweest om tijdelijk uit elkaar te gaan. Misschien wel meer dan een reden. Laat je dat gezwel gewoon met rust dan en voel je je nu -weer- de koning(in), dan zou je wel eens bedrogen uit kunnen komen.

Waar problemen op de loer liggen, zullen ze de kop opsteken. Vroeg of laat, maar ze zullen er weer zijn. Dat geldt zeker ook wanneer je terug naar je ex bent gegaan.

Wil dit proces een kans van slagen hebben dan geldt simpelweg dat er moet worden gezocht naar ondersteuning, naar hulp. Maak dat bespreekbaar en kijk of het mogelijk is samen hulp te zoeken.

Laat de ander weten dat je er mee bezig bent en maak het ook waar. Het gaat er niet om dat je een totaal andere persoon moet worden, maar dat bepaalde vanzelfsprekendheden waardoor problemen zijn ontstaan en zullen ontstaan, aangepakt gaan worden.

Samen werk je aan een relatie. Het kan nooit uitsluitend van een kant komen, want dan is het einde voorgeprogrammeerd. Bespreek dan ook heel goed waarom het mis ging, wat daaraan gedaan zou moeten worden en hoe jullie dat gaan doen.

Geef niet de ander de schuld, want dat is lekker makkelijk maar komt als een boemerang terug. Schiet dus niet op. Erken jouw deel van de problemen. Dat is een goed begin.

Terug naar je ex zegt niets over jullie toekomst

Stel jezelf een aantal vragen, geef eerlijk antwoord en gebruik die antwoorden om aan de slag te gaan met de hulpverlener. Ga daarbij uit van een aantal feitelijkheden, zoals

* je houdt nog van haar of hem

* je bent bereid afspraken te maken

* ben je ook bereid die afspraken serieus te nemen?

* ben je aanspreekbaar als blijkt dat je in oude gewoonten vervalt?

* ga je serieus om met de hulp die je gezocht hebt?

* blijf je die hulp aanhouden zolang dat nodig is?

* wil je niet alleen terug naar je ex, maar met haar of hem de rest van jouw leven invullen?

Feit is dat mensen uit elkaar gaan, weer bijeen komen en weer uit elkaar gaan. Dat is jammer, want ons leven is geen gejojo dat als een soort harmonica uit- en in elkaar geschoven kan worden zonder dat dat wonden achterlaat.

Terug naar je ex moet niet een proces worden dat de bestaande wonden vergroot, maar een proces waarbinnen jullie beiden kunnen werken aan een betere samenwerking om jullie relatie eerlijk, open, spannend en vooral heerlijk te houden. Om elkaar niet als vanzelfsprekend te zien, maar de andere als een partner waar je niet slechts van houdt, maar waar je ook mee wilt delen.

Delen betekent dat ieder zijn of haar deel inbrengt in de relatie. Niet het delen van werk en huishouden, maar van taken. Samen poetsen is geen slechte keus, maar een prima start. Terug naar je ex betekent duidelijke afspraken maken over wie wat doet en wanneer. Hoe het controleerbaar en aanspreekbaar is. Dat betekent “ik heb je lief”! Elkaar respecteren en eerlijk delen.

Lees meer over hoe snel een man een vrouw vergeet.

ABONNEER Je OP MIJN PODCASTS (klik op de groene balk)

De datingsite van 2023 die perfect past bij jou

Regelmatig doen wij vergelijkend onderzoek naar de beste datingsites

Mijn naam is Marjolein. Veel mensen kennen mij onder mijn auteursnaam Michelle van den Berghe. Sinds 1997 begeleid ik als gediplomeerd relatietherapeute mensen bij liefdesverdriet en/of het terugwinnen van hun ex. Sinds 2020 ben ik gecertificeerd NLP-  Hypnotherapeut en kan ik met deze kennis krachtige veranderingen teweeg brengen bij mijn cliënten. De hulpvragen waar ik mee te maken krijg zijn heel divers. Daar waar sommigen het liefst hun ex willen vergeten willen anderen het liefst hun relatie herstellen. Wil je je ex terugwinnen, je liefdesverdriet verwerken, afrekenen met onzekerheid en sterker worden op persoonlijk vlak? Ik help je er met alle liefde bij en geef je de beste tools om te breken met oude patronen en grote veranderingen in jezelf geboren te laten worden! Je kunt op deze pagina meer lezen over mij

Laat een reactie achter
(reacties worden al dan niet goedgekeurd)

Je email wordt niet gepubliceerd. Vul hieronder je reactie en gegevens in

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Je ex terugwinnen?

Meld je aan voor onze
gratis videocursus

Liefdesverdriet.nl