Je ex terugwinnen moeilijk? 

Wie weet is het jou ook wel een keer overkomen. Opeens stop je relatie. Het is over en voorbij, tenminste voor je ex, maar niet voor jou. Jij wil niet dat het over is. Integendeel! Je wil niets liever dan dat het weer was als voor de breuk. Laatst ontving ik een email van Janneke. Ze schreef me:

"Hey Marjolein, ik ben zo blij dat ik jouw website hebt ontdekt. Het is vorige week uitgegaan met mijn ex. We hadden een relatie van bijna 4 jaar. Het was voor mij een complete schok want ik had helemaal niets aan hem gemerkt. Wat kan ik nu doen om terug bij mijn ex te komen?"

Ze vroeg me of ze nog hoop had en of ze op hem moest gaan wachten.

Moet ik uithuilen en opnieuw beginnen?

Janneke besefte eigenlijk niet dat ze diep van binnen het antwoord al had. Dit is wat ze me verder nog schreef: "Het liefst had ik hele dagen bij hem op de stoep gelegen en hem gebombardeerd met berichtjes maar ik was nog wel zo slim om te beseffen dat dit niet de goede manier was. Het had hem alleen verder weggedreven.

Ik weerstond de impuls om hem lastig te vallen en probeerde een plan de campagne te bedenken. Het bleek een verstandig besluit om te beginnen met afstand te nemen. Eerst eens flink uit te huilen en kwaad te worden.

Door die rust te nemen kon ik na een tijdje wat afstandelijker naar het hele gebeuren kijken. Ik nam mijn relatie onder de loep om te ontdekken waar het is mis ging. Ik wilde terug bij mijn ex, maar dat wilde ik dan wel op de goede manier. Ik besefte eigenlijk niet dat ik eigenlijk mezelf in de weg zat. Ik bleek bij nader inzien een belemmering voor mezelf te zijn. Dat wilde ik veranderen.

Goed, ik keek dus niet alleen naar mijn ex maar ook naar mezelf. Wat was mijn aandeel in de breuk? Was er iets zo onoverkomelijk in mij of mijn levensstijl dat ik niet wilde of kon veranderen?
Stel dat dit het geval was, was het dan niet beter om de tanden op elkaar te zetten en in te zien dat het misschien wel beter was dat we uit elkaar gingen.

Volg de 11 gratis lessen voor het terugwinnen van je ex

(kies hieronder je optie)


De belangrijkste tip die ik kreeg was om eerst weer mezelf terug te vinden. Om dus terug te gaan naar mijzelfIk moest zien dat ik mijn leven op orde kreeg en het zinvol kon invullen, gelukkig kon zijn met mezelf. Dat mijn leven ook leuk was zonder hem.

Maar ik had het niet leuk; ik wilde terug bij mijn ex. Toch luisterde ik naar die vriend en probeerde de wereld in te gaan als een sprankelende persoonlijkheid. Het laatste wat ik eigenlijk wilde was dat mijn ex dacht dat ik mezelf als een slachtoffer zag, ook al voelde het wel zo in het begin. Vreemd genoeg was het zo dat ik me, door me niet als een zielige meid te gedragen, ook minder sneu begon te voelen. Het werkte blijkbaar"

Ik heb al die tijd gedacht dat ik wel terug bij mijn ex zou komen

Door mijzelf de ruimte te geven, deed ik dat automatisch ook bij mijn ex. Ik liet hem met rust, en gaf hem hiermee de kans om mij te missen. Ik kwam hem wel eens tegen in de stad en na een tijdje begonnen we weer te praten. Hij miste me, en bekende na een tijdje dat hij spijt had gekregen dat hij het uit had gemaakt en nu ben ik weer terug bij mijn ex.

Wil je nog meer tips over hoe je het kunt aanpakken om je ex weer terug te krijgen? Lees dan onze special en begin bij jezelf:

de 5 beïnvloedingstechnieken voor het terugwinnen van je ex en belemmeringsfactoren die dat tegen houden

Over mij 

Als internationaal relatietherapeut, hypnotherapeut en coach (voor franstaligen en nederlandstaligen) help ik al jaren lang mensen om allerhande problemen om de liefde in hun relatie terug te vinden en scheidingen of relatiebreuken te voorkomen

Je grote liefde terug
dankzij dit Coachboek?

Ja dat kan zeker! vraag het GRATIS 34 dagen 'Hoe overleef ik mijn relatiebreuk' Coachboek aan!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
Liefdesverdriet.nl