JE EX TERUGWINNEN MOEILIJK? 
Je bent in de categorie:        Hoe krijg ik mijn ex terug    

Terug bij mijn ex komen lukt met de juiste mindset

Laatst ontvingen we een email van Marieke. Ze schreef ons: “Hoera! Het is me eindelijk gelukt: ik ben terug bij mijn ex! Nadat ik de relatie met hem verbroken had, kreeg ik ongelooflijke, pijnlijke, niet te negeren ik-voel-het-in-mijn-hele-lijf liefdesverdriet. Nu hoor ik je al denken: “waarom heb je het dan uitgemaakt?”. Die vraag heb ik me de afgelopen tijd ook keer op keer gesteld. De conclusie is dat ik, net als zovelen, dacht dat het gras elders groener zou zijn.

Waarom wou ik terug bij mijn ex komen?

Toen we haar de vraag stelden waarom ze terug wou naar haar ex zei ze: “Die vraag werd me vaak gesteld. De eerste weken na het verbreken van mijn relatie voelde ik me geweldig. Ik had eindelijk mijn vrijheid weer terug en ik hoefde me niet meer te ergeren aan alle negatieve eigenschappen van mijn ex. Eindelijk geen vieze sokken meer onder de bank en geen gezeur meer over het eten. Lekker doen waar ik zelf zin in had en laten waar ik geen zin had. Heerlijk!

Maar toen zag ik hem lopen in de stad, hand in hand, met een vriendin. En ook al wist ik dat het zomaar een vriendin van hem was, ik voelde een enorme steek van jaloezie. Ik wilde daar met hem lopen. Ineens kon ik me de goede eigenschappen van hem weer herinneren, de dingen waardoor ik verliefd op hem was geworden. Hoe galant hij altijd was, hoe heerlijk hij rook en hoe lief hij keek als hij net wakker was. Plots besefte ik me: ik wil mijn ex terug!

Het eerste wat ik toen deed, was hem bellen. Het was misschien een wat impulsieve actie, maar ik gaf mezelf een goede kans, aangezien ik degene was geweest die de relatie verbroken had. Helaas voor mij pakte dat anders uit. Mijn ex voelde zich enorm gekrenkt in zijn gevoelens doordat ik het met hem uit had gemaakt. Hij wilde me niet meer zien en hij wilde zeker geen relatie meer met mij”

Niet wegkwijnen maar jezelf onder handen nemen

Het geheim van Marieke? Dit is hoe het verder ging. “Ik kon natuurlijk bij de pakken neer gaan zitten en wegkwijnen in mijn liefdesverdriet, maar daar schiet niemand wat mee op. Daarom besloot ik dat ik degene was die iets moest doen. Mijn nieuwe mantra was dan ook “ik KOM terug bij mijn ex!”. Het was niet eens een vraag meer, ik wist het zeker.

Ik besloot dat hij vast wat tijd nodig had, om tot het besef te komen dat hij mij ook wel mist en onze relatie eigenlijk best nog een kans zou willen geven. Maar uit het oog, is meestal ook uit het hart, dus probeerde ik nog wel een beetje in zijn leven te blijven. Af en toe stuurde ik hem een smsje of belde ik om te vragen hoe het met hem was. Pure interesse natuurlijk, althans, zo deed ik het overkomen. Eén ding hield ik goed in gedachten: ik moet niet doorschieten in het contact zoeken, het moet niet op stalken gaan lijken.

Ondertussen probeerde ik, onder andere via social media, in de gaten te houden wat er zoal op de agenda van mijn ex stond. Als hij een feestje in de planning had, probeerde ik daar ook te verschijnen. Uiteraard zorgde ik er dan voor dat ik er oogverblindend uitzag en hij niet om mij heen kon. Ik bleef wel zijn wensen te respecteren, dus zocht ik verder zelf geen contact. Maar na elkaar al een paar keer “per ongeluk” tegen het lijf te zijn gelopen, raakten we aan de praat.

Gelukkig kwam ik op de website terecht van relatiecoach en hypnotherapeute Marjolein (haar auteursnaam is Marjolein vd Berghe), schreef ik me in voor de gratis tips en training en volgde ik haar adviezen nauwgezet.

Ik trok het boetekleed aan en gaf mijn fouten in onze relatie toe en ondertussen prijsde ik hem, subtiel, de hemel in. Hoe die avond verder verliep, kun je zelf wel raden…

Nog even een korte opsomming van wat je wel, en wat je vooral niet, moet doen als je terug wil naar je ex:

-Zorg dat je een tijdje afstand neemt en niet meer beschikbaar blijft voor je ex.

-Ga je ex niet stalken

-Probeer er altijd op je best uit te zien, als de kans bestaat dat je je ex tegen het lijf loopt

-Respecteer de wensen van je ex en vertel je ex dat je de breuk accepteert

-Neem zelf de schuld van het mislukken van de relatie op je

Inmiddels ben ik dus weer terug bij mijn ex. En als je bovenstaande tips ter harte neemt, lukt jou dat vast ook!

>>> Download hier het nr 1 ex terugwinnen rapport downloaden volg de gratis training

ABONNEER Je OP MIJN PODCASTS (klik op de groene balk)

Mijn naam is Marjolein. Veel mensen kennen mij onder mijn auteursnaam Michelle van den Berghe. Sinds 1997 begeleid ik als gediplomeerd relatietherapeute mensen bij liefdesverdriet en/of het terugwinnen van hun ex. Sinds 2020 ben ik gecertificeerd NLP-  Hypnotherapeut en kan ik met deze kennis krachtige veranderingen teweeg brengen bij mijn cliënten. De hulpvragen waar ik mee te maken krijg zijn heel divers. Daar waar sommigen het liefst hun ex willen vergeten willen anderen het liefst hun relatie herstellen. Wil je je ex terugwinnen, je liefdesverdriet verwerken, afrekenen met onzekerheid en sterker worden op persoonlijk vlak? Ik help je er met alle liefde bij en geef je de beste tools om te breken met oude patronen en grote veranderingen in jezelf geboren te laten worden! Je kunt op deze pagina meer lezen over mij

Laat een reactie achter
(reacties worden al dan niet goedgekeurd)

Je email wordt niet gepubliceerd. Vul hieronder je reactie en gegevens in

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Je ex terugwinnen?

Meld je aan voor onze
gratis videocursus

LIEFDESVERDRIET VERWERKEN - HOE KRIJG IK MIJN EX TERUG