JE EX TERUGWINNEN MOEILIJK? 
Je bent in de categorie:        Hoe krijg ik mijn ex terug    

In dit artikel geven we je 7 stappen om je ex terug te krijgen. In de meest complete methode of stappenplan die er op dit moment in de markt te krijgen is refereren we je naar onze bestseller “Win Hem Terug”  en “Win Haar Terug” waarin die voornaamste stappen om je ex terug te krijgen uitgebreid staan beschreven. Als na de relatiebreuk nog zeker sprake is van wederzijdse gevoelens, kun je de de stappen hierna volgen en je ex zonder niet al te veel problemen terug winnen (hoe eerder je handelt, des te beter uiteraard).

Stap 1: huilen om je ex

Stort je hart uit de eerste dag na de breuk. Het is belangrijk dat je alle frustraties, woede en verdriet de vrije loop laat. Desnoods sla je hard met je vuisten op je matras, of zing je een of ander liefdeslied uit volle borst, schop je hard tegen de muur (denk aan je tenen!), totdat je er moe van bent. Het klinkt misschien raar als we dit zeggen: maar geniet van dit moment waarbij je de intensiteit van je verdriet ervaart. Waarom? Je zult je erna namelijk zoveel beter voelen! Misschien heb je wel haatgevoelens jegens je ex. Bedenk dat je daar niets mee opschiet. Volg onze stappen en je liefdesverdriet zal niet al te lang meer duren.

Stap 2: over je ex en dus ook liefdesverdriet heenkomen

Als je contact hebt gehad met je ex, dan is nu het moment om dat contact te verbreken en een radiostilte in te lassen. Nu is de tijd gekomen om je op jezelf te focussen. Verzorg je lichaam, ga vroeg naar bed, drink warme dranken, laat je masseren, mediteer, ruim je huiskamer op, zet de ramen open, doe de boodschappen en maak een lekkere maaltijd voor jezelf klaar. Dit zijn echt belangrijke stappen om je ex terug te krijgen. Bel een vriendin of een familielid. Neem jezelf eens goed onderhanden. Je hebt het nodig om weer nieuwe energie op te doen en weer goed in je vel te zitten. Je opgeruimde huis zal in de komende tijd een haven van vrede en rust zijn.

Stap 3: je ex begrijpen

Nu je je al wat beter begint te voelen ga je je richten op de oorzaak van de breuk. Vergeet alle interpretaties die je tot nu toe hebt, en die je je tot een emotioneel wrak hebben gemaakt. Vergeet ook alles wat je ex heeft gezegd toen je je verontschuldigde dat je hem of haar had gestalkt. Vergeef jezelf en denk eens rustig na over alles wat anders had gemoeten in je relatie: seksueel contact, de sleur, de ruzies. Kun je niets bedenken, denk dan aan de dingen die het meest bedreigend waren voor je relatie: de wispelturige ex partner, de moeite die je had om naar je ex te luisteren, de moeite die je ex had om te zeggen wat niet goed ging. Heb je iets over het hoofd gezien? Probeer eens een rationele reden te bedenken die het gedrag van je ex kunnen verklaren. Probeer te begrijpen waarom je ex de relatie wou beëindigen en die jou nu liefdesverdriet heeft bezorgd. Vraag niet je ex om uitleg. Je weet dat de radiostilte nog steeds geldt in deze stap.

Stap 4: weer aantrekkelijk worden voor je ex

Denk aan de tijd waarop je ex verliefd op je werd, en probeer al die mooie eigenschappen in jezelf weer terug te vinden. Bedenk een aantal eigenschappen en gewoontes die je ex een plezier zouden kunnen doen: aandacht aan je uiterlijk, interesse hebben voor hobbies, de afwas doen. Denk vervolgens eens aan de serieuze problemen in je relatie. Alle dingen die het leven van je ex niet bepaald leuk maakten, en waar jij eigenlijk voor in actie had moeten komen. Hadden jullie financiële problemen? Probeer een nieuwe baan te vinden als je het niet fijn hebt op je werk. Heb je geen vrienden? Schrijf je in bij toneel-, dans- of muziekles. Heb je onvoldoende zelfvertrouwen? Schakel een coach in. Maar nogmaals: neem onder geen beding contact op met je ex om hem of haar te vertellen over al die veranderingen. Dat komt pas in de volgende stap aan de beurt.

Stap 5: contact opnemen met je ex

Nu ben je over de breuk en je liefdesverdriet heen en je hebt begrepen welke verwachtingen je ex van je had, en je hebt dingen ondernomen om te veranderen. Je gaat nu weer contact opnemen met je ex, maar op een hele luchtige manier. Vraag je ex gewoon hoe het gaat. Reageert je ex negatief, laat er dan nog een tijdje over heen gaan. Vraag jezelf af of je ex echt nog wel de moeite waard is om terug te winnen. Wat heb je eigenlijk aan iemand die in jou niet ziet hoeveel waard je bent!

Stap 6: je ex weer zien

Stel een korte ontmoeting voor, zonder druk te leggen op je ex, gewoon om even een gezellig moment met elkaar te hebben. Het is HET moment om alles uit de kast te trekken. Laat je ex zien dat je hem/haar respecteert zonder te slijmen. Laat een positieve indruk achter bij je ex. Je ex moet het leuk vinden om je nog een tweede keer te ontmoeten!

Stap 7: je ex terugwinnen

Let goed op de reacties van je ex. Die reacties zijn het signaal of je gedrag effect heeft. Stem je gedrag af op zijn of haar behoeften. Probeer nog enkele afspraken te regelen en laat ze steeds positiever en anders zijn dan die daarvoor. Raak je ex subtiel aan, en maak oogcontact. Als je ex over de problemen van jullie relatie wil praten geef je ex daar dan even de ruimte voor maar overdrijf niet door urenlang daarover te praten. Pas bij de 7e afspraak kun je overwegen om langer en dieper in te gaan over de problematiek in jullie relatie. De eerste afspraken moeten echt in het teken staan van een plezierig samenzijn.

Wil je uitgebreide tips over hoe je je ex kunt terugwinnen? Schrijf je dan in voor de gratis training waarin je in stappen leert hoe je je ex terug kunt krijgen.

ABONNEER Je OP MIJN PODCASTS (klik op de groene balk)

De datingsite van 2023 die perfect past bij jou

Regelmatig doen wij vergelijkend onderzoek naar de beste datingsites

Mijn naam is Marjolein. Veel mensen kennen mij onder mijn auteursnaam Michelle van den Berghe. Sinds 1997 begeleid ik als gediplomeerd relatietherapeute mensen bij liefdesverdriet en/of het terugwinnen van hun ex. Sinds 2020 ben ik gecertificeerd NLP-  Hypnotherapeut en kan ik met deze kennis krachtige veranderingen teweeg brengen bij mijn cliënten. De hulpvragen waar ik mee te maken krijg zijn heel divers. Daar waar sommigen het liefst hun ex willen vergeten willen anderen het liefst hun relatie herstellen. Wil je je ex terugwinnen, je liefdesverdriet verwerken, afrekenen met onzekerheid en sterker worden op persoonlijk vlak? Ik help je er met alle liefde bij en geef je de beste tools om te breken met oude patronen en grote veranderingen in jezelf geboren te laten worden! Je kunt op deze pagina meer lezen over mij

Laat een reactie achter
(reacties worden al dan niet goedgekeurd)

Je email wordt niet gepubliceerd. Vul hieronder je reactie en gegevens in

 1. Hallo Marjolein.

  Ik zit met een probleem. Ik dacht dat ik over mijn ex heen was en dat de breuk voor ons allebei beter zou zijn. Maar ik val op dit moment in een gaat en opeens denk ik weer zoveel aan hem. Wat moet ik doen? Ik zal het hele verhaal vertellen. Vooraf zeg ik dat ik al je filmpjes heb bekeken, ook toen het net uit was. Ik heb een rapport bijgehouden en je adviezen in een schrift opgeschreven.

  Op 17 september 2015 is het uitgegaan tussen mijn ex en mij. Hij twijfelde toen een maand aan onze relatie. Hij kwam na een ruzie met het feit dat hij twijfelde of hij niet meer wist of hij nog wel van me hield en oud met me wilde worden (ook al hadden we sinds 19 november 2014 een relatie.) Daarom heb ik er toen een punt achter gezet. Je zult wel denken: heeft zij er een punt achter gezet? Terwijl hij twijfelde? Ja. Dat heb ik gedaan, omdat hij het niet wilde. We groeiden uit elkaar en de samenkomsten waren saai en leeg. Ik wilde nog graag mijn best doen en we hadden ook afgesproken om er voor te gaan. Ook hij wilde alles op alles zetten om door te gaan, ook al twijfelde hij zo. Uiteindelijk kwam het er op neer dat ik mijn best deed en hij zich door mij liet leiden. We hebben er veel over gepraat, maar de situatie werd er niet beter op. Zijn twijfels bleven. Omdat ik er heel onzeker van werd en bang werd om af te spreken en contact te zoeken, heb ik het uitgemaakt. Ik voelde me steeds erg afgewezen en kon met deze onzeker niet meer verder. Hij vond het heel erg dat ik het uitmaakte en was erg overstuur. Na deze breuk heb ik niets meer van hem gehoord. Hij heeft contact gehad met mijn zus en mijn zwager en zei hen dat hij het heel erg vond voor mij en dat hij niet meer verder kon zo. Hoe hij tegen hen praatte, leek alsof hij het had uitgemaakt. Maar de moed had hij niet. Dit vond ik vreemd, want zijn vrienden vroegen mij ook: ‘Marijke, wat hoor ik? Heeft hij het uitgemaakt?’ Ik heb hem hier op aangesproken en hij zei: ‘Ja, ik heb het in der daad zo gebracht, maar wij weten wel beter toch?’ Ik vond dit vervelend, maar heb er geen punt van gemaakt verder. Ik heb hem pas op 10 oktober 2015 weer gezien op een tentfeest. Hij zag er erg opgelucht en vrolijk uit. Het leek alsof hij weer genoot van het leven en beter af was zonder mij. Ik heb hem alleen begroet met een glimlach en hij mij ook. Verder hebben we op dat moment geen contact meer gehad. Ik had duidelijkheid op dat moment. Hij leeft weer, dus ik moet het loslaten. Dit lukte me erg goed. Ik kon ook weer genieten en hij was uit mijn leven. Hij heeft nog een paar keer aan mijn beste vriendin gevraagd hoe het met me ging, dus ik kon er uit opmaken dat hij nog wel aan me dacht. Woensdag 4 november zag ik hem bij een vriendin thuis. Hij houdt de tuin daar eens in de zoveel tijd bij. Ik zag zijn auto staan en ik liep naar binnen om hem te begroeten. Ik stak mijn hoofd door de deur en zei ‘hoi’. Daarna liepen mijn vriendin en ik de deur uit om in de auto te stappen en te gaan shoppen. Ik had er niet echt een naar gevoel bij. Hij lachtte er opgewekt naar me, dat viel me op, maar verder dacht ik er niet meer overna. Zaterdag 7 november heb ik hem gezien op een tentfeest. Ik ging daarheen met een groep vrienden en mijn beste vriendin was ook mee. Hij heeft 5 keer die avond aan mijn beste vriendin gevraagd waar ik was en bleef steeds in haar beurt om op het moment te wachten tot ik weer naar toe kwam, want ik liep wat rond daar die avond. Hij zei tegen haar dat hij nog geld voor me had en hij vond dat ik er erg slecht uit zag. Hij zei dat hij de laatste tijd steeds meer aan me dacht. Op een gegeven moment stonden mijn beste vriendin en ik bij de WC en toen vroeg hij weer naar mij. Zij zei dat ik op de WC zat en mijn ex en zij stonden op dat moment voor de WC waar ik op zat. Hij vroeg haar waarom zij nog steeds niet tegen mij gezegd had dat hij naar mij zocht. Hij zei haar dat hij zo wel weer terug kwam. Later op de avond vroeg hij het haar weer en toen vond hij mij. Hij kwam voor me staan en vroeg me hoe het ging en gaf me nog geld wat hij me nog verschuldigd was. Hij vroeg wat ik in het dagelijks leven deed nu en hoe het met mij familie ging. Toen het gesprek afgelopen was, en hij zei dat hij weer naar zijn vrienden ging, pakte hij me stevig beet en zei dat ik rustig aan moest doen. Hij zag er erg vermoeid en verward uit, dat viel me meteen al op. Sinds die avond denk ik steeds meer aan hem. Die vrijdag na het feest, besloot ik hem een WhatsAppje te sturen met de vraag hoe het nu met hem ging. Hij zei dat het wel goed ging. Ik zei hem dat ik vond dat hij er tijdens het tentfeest erg vermoeid uitzag en dat ik het idee had dat hij niet lekker in zijn vel zit. Hij aantwoordde: ‘Mwah. Lekker in mijn vel is anders ja. Voor mij is het allemaal nog best wel vers. Dus misschien komt het daardoor. Heb jij daar geen last meer van?’ Ik zei: ‘Dat is het natuurlijk ook nog. Ik kon aan het begin van onze breuk merken dat je alles wel een plek had gegeven. Je leek vrolijk en opgelucht. Ik dacht dat je me wel vergeten was, of in ieder geval zo goed als, dus door die duidelijkheid kon ik weer verder. Maar na zaterdag zet het me wel weer aan het denken’. Hij zei: ‘Het is niet zo dat ik helemaal van mening of gevoel veranderd ben, maar er zit wel iets waardoor ik het lastig kan vergeten. Het heeft bij mij meer kapt gemaakt en achter gelaten als dat ik vooraf dacht’. Ik zei dat ik hoopte dat hij ooit een duidelijk antwoord hierop zal krijgen. Verder hebben we nog gepraat over koetjes en kalfjes. Hij vroeg en vertelde me erg veel. Hij gebruikte zelfs allerlei namen die een ander niet zou kunnen weten. Het was een vertrouwd gesprek. Dit gesprek vond plaats op 13 november. Afgelopen zaterdag heb ik hem nog gezien en we hebben elkaar alleen begroet door naar elkaar te zwaaien en als we langs elkaar heen liepen, lachtten we naar elkaar. Hij lachtte bijna overdreven, een beetje ongemakkelijk zelfs. Zijn vrienden zeggen dat ze wel aan hem kunnen zien dat hij het moeilijk heeft, maar hij wil het niet laten merken en hij praat er niet over. Hij is sowieso al erg gesloten en wil zich groot houden tegenover de rest. Wat moet ik nu doen? Ik ben bang dat hij de stap niet durft te zetten om mij te zeggen wat hij daadwerkelijk wilt. Of heeft hij tijd nodig om er overheen te komen en is onze liefde toch echt over? Kun jij me zeggen wat ik nu moet doen? Ik denk dat als ik niets doe, hij ook niet komt. Maar als het weer van mij kant moet komen, ben ik bang dat zijn gevoel er niet beter op wordt.

  Dit was eigenlijk mijn verhaal. Ik ben bang om heel erg te hopen, dus daarom bescherm ik mezelf voor de pijn. Moet ik hem vragen om een keer te praten? Of moet hij echt zelf naar me toe komen of beginnen met contact zoeken?

  Groetjes Marijke

  1. Beste Marijke, nee hoor je hoeft helemaal niks dan behalve hem te laten zweten om jou te krijgen. Het is echt heel raar: hij dweept een beetje met zijn haantjesgedrag. Eerst aan de buitenwereld laten zien dat hij de touwtjes in handen heeft, en nog steeds wil hij dat laten blijken. Zorg dat je hem niet het gevoel geeft dat je op hem wacht of achter hem aan zit. Blijf wel vriendelijk als je hem ziet. Sterkte Marijke! Lieve groet, Marjolein (ik dacht overigens dat ik jouw bericht al ergens beantwoord had….)

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Je ex terugwinnen?

Meld je aan voor onze
gratis videocursus

Liefdesverdriet.nl