JE EX TERUGWINNEN MOEILIJK? 
Je bent in de categorie:        RELATIEPROBLEMEN    

De Passie Terugbrengen in de relatie

In het beginstadium van een liefdesrelatie is er altijd sprake van veel passie. De tijd gaat voorbij, de liefde blijft maar het seksueel verlangen naar de partner wordt steeds minder. Waarom gebeurt dit? Er zijn tal van redenen waarom de passie in de relatie verdwijnt. Hier een paar voorbeelden:

 • beide partners jagen een carrière na en tijd voor elkaar wordt daardoor steeds minder
 • de sleur is opgetreden in de relatie
 • de komst van een kind zorgt voor stress • een van de partners (of beiden) heeft een burn out of andere ziekte
 • een van de partners (of beiden) kan moeilijk omgaan met bepaalde problemen
 • er is sprake van angst
 • er is sprake van spanning

Als we niet oppassen laten we ons meeslepen door de dagelijkse routine. Hierbij onze 8 tips om opnieuw passie terug te brengen in de relatie

Tip 1 passie terugbrengen in de relatie : doe frisse energie op

Focus dus op je lichaam. Als je niet sport, dan zul je je minder goed en sterk voelen. Je kunt natuurlijk ook samen gaan sporten. Sport helpt ook bij het verhogen van het libido. Waarom zou sport helpen als de passie weg is in de relatie. Het antwoord is eenvoudig: als je geleerd hebt je grenzen te verleggen, dan zul je dat ook kunnen in je relatie, je zal trots zijn op jezelf en je krachtiger voelen om problemen te tackelen en ook zul je meer vertrouwen krijgen in jezelf.

Tip 2 passie terugbrengen in de relatie : weg met schuldgevoelens

Leg geen druk op jezelf. Je hoeft geen diploma te halen om samen een relatie met passie te hebben. Als het op seksueel gebied niet gaat dan kunnen partners zich vaak schuldig voelen. Wees open met elkaar en bespreek waar je mee zit. Je hoeft als man je vrouw niet naar een climax te brengen om haar van het seksueel samenspel te laten genieten.

En vrouwen hoeven ook niet te denken dat mannen verplicht een orgasme moeten hebben om zich voldaan of man te voelen.

Mannen vinden het vaak juist fijn als alleen de vrouw aan haar trekken komt. Sterker nog : het is gebleken dat het maar 1 op de 2 keer voorkomt dat de partners tegelijk tot een climax komen tijdens het seksueel contact. Laat het dus geen doel op zich zijn.

Als een man druk ervaart voelt de vrouw zich eveneens onprettig. Oplossing: dedramatiseer jullie liefdesspel, lach met elkaar bij ‘technische problemen’

Ook is het onnodig om de frequentie van seksueel contact continu ter discussie te stellen. Immers het gaat om kwaliteit en niet om kwantiteit. Als er geen druk meer is, zowel voor het contact, tijdens als ook erna dan zullen beide partners zich veel meer kunnen ontspannen waardoor het seksueel verlangen weer kan stijgen.

Tip 3 passie terugbrengen in de relatie : neem de tijd om je te ontspannen

Ga samen eens een dagje naar een masseur en laat je eens lekker masseren. En waarom zou je niet samen een massagecursus volgen? Heb je veelvuldig lichamelijk contact met elkaar dan verhoogt dat tevens de emotionele binding. Streel elkaars lichamen zo lang als je kunt, zonder meteen aan seks te denken

Tip 4 om de passie terug te brengen in de relatie : maak seks bespreekbaar

Als je het moeilijk vindt om met je partner over je seksuele problemen te praten, aarzel dan niet om je kwetsbaar op te stellen en vertel je partner dat je e.e.a. liever opschrijf in een intiem dagboek dat je met elkaar deelt. Schroom ook niet aan je partner te vertellen wat je fijn vindt en tevens wat je minder fijn vindt.

Tip 5 passie weer terug in de relatie : verklaar de oorlog aan de seksuele routine

Bedrijf de liefde eens op een andere plek in plaats van in bed. Het fantaseren over wat je samen allemaal kunt doen zal het verlangen doen stijgen. Kies een ander vertrek uit in huis, ga eens samen onder de douche, een nachtje in een hotel of andere plek buiten de deur.

Tip 6 voor meer passie in de relatie: ga samen uit

Zorg dat je er charmant uit ziet, goed gekleed in ieder geval en ben je een vrouw, gebruik lichte make up en doe een lekker luchtje op . Vertel je partner dat hij of zij er nog steeds heel appetijtelijk uit ziet.

Tip 7 de passie terugbrengen in de relatie: maak samen een spannend afspraakje

Misschien lijkt het niet romantisch of geheel tegen alle regels in, en denk je “ om de liefde te bedrijven hoefje toch niet met elkaar af te spreken? Ok je houdt ervan of niet, maar voor sommige koppels werkt het uitstekend om de passie weer terug te laten komen in de relatie: spreek met elkaar af op welke dag en welk tijdstip je de liefde zult bedrijven en de ene keer mag hij de plek kiezen en de andere keer mag zij het zeggen.

Zeker als je een drukke agenda hebt kan dit jullie helpen.

Je maakt toch ook afspraakjes voor belangrijke zaken? Wel, een gezonde seksuele relatie is ook belangrijk. Dus waarom geen afspraakje maken om samen de liefde te bedrijven. Je kunt er van tevoren ook nog over fantaseren. Waar doen we het? Hoe doen we het? Welke muziek zetten we op etc.

Denk hierbij aan de vijf zintuigen:

 • Het zicht: hoe wil je dat de ander gekleed gaat en moeten er bijv. kaarsen aangestoken worden?
 • Smaak: welke etenswaren kies je tijdens het vrijen? Denk bijv. aan honing, nutella.
 • Geur: welke parfum doe je op (overdrijf niet!)
 • Tastzin: zorg dat je een lekkere bodymilk hebt en smeer die een uur van tevoren uit op je lichaam zodat je lekker ruikt en zacht aanvoelt
 • Het gehoor: kies de juiste muziek

Kies een verrassing uit voor je partner (kadootje, mooie lingerie) Zorg dat jullie op het moment zelf niet gestoord worden! Mobieltje uit, telefoon uit, kinderen bij opa en oma. Kies ook een geschikt moment uit. Kies je een doordeweekse dag dan kan het voorkomen dat je misschien niet zo ontspannen zal zijn als bijv. tijdens het weekend. Je kunt bijv. de vrijdagavond vrijhouden en dan extra vroeg naar bed gaan en naar een erotische film kijken, of lees samen een erotisch verhaal. Let echter op dat het geen routine wordt dus wissel verschillende ideeën af.

Tip 8: zorg voor opwinding

Je kunt je partner s’ morgens voor je de deur uitgaat al opwinden door iets liefs te zeggen. De tijd die je dan nog moet wacht en de tijdelijke afstand zal het verlangen alleen maar doen stijgen en zo kun je dan de passie terugbrengen in de relatie

ABONNEER Je OP MIJN PODCASTS (klik op de groene balk)

De datingsite van 2023 die perfect past bij jou

Regelmatig doen wij vergelijkend onderzoek naar de beste datingsites

Mijn naam is Marjolein. Veel mensen kennen mij onder mijn auteursnaam Michelle van den Berghe. Sinds 1997 begeleid ik als gediplomeerd relatietherapeute mensen bij liefdesverdriet en/of het terugwinnen van hun ex. Sinds 2020 ben ik gecertificeerd NLP-  Hypnotherapeut en kan ik met deze kennis krachtige veranderingen teweeg brengen bij mijn cliënten. De hulpvragen waar ik mee te maken krijg zijn heel divers. Daar waar sommigen het liefst hun ex willen vergeten willen anderen het liefst hun relatie herstellen. Wil je je ex terugwinnen, je liefdesverdriet verwerken, afrekenen met onzekerheid en sterker worden op persoonlijk vlak? Ik help je er met alle liefde bij en geef je de beste tools om te breken met oude patronen en grote veranderingen in jezelf geboren te laten worden! Je kunt op deze pagina meer lezen over mij

Laat een reactie achter
(reacties worden al dan niet goedgekeurd)

Je email wordt niet gepubliceerd. Vul hieronder je reactie en gegevens in

 1. Beste,
  Sinds mijn vrouw terug is is de passie ver weg te zoeken tussen ons ze vraagt tijd maar als man wil ik graag mijn gevoelens tonen en ja seks hebben zo toon ik haar dat ik haar liefheb met alles erop en eraan maar ze weigert intiem contact.
  Ik mag haar wel strelen maar niet van onderen anders denkt ze dat ik sebiet seks wil, heb geen idee meer om dit op te lossen!
  Ze zegt ik ben nu eenmaal zo terwijl ze vroeger zo niet was!
  Graag je advies aub ben einde raad

  1. Beste Kevin, een vrouw kan pas seks hebben met haar partner als ze ziet dat hij op een ander vlak ook echt aandacht aan haar schenkt, en veel voor haar over heeft. Voor mannen ligt dat toch iets anders. Een man uit zijn liefde door seks, een vrouw wil liever gestreeld en gekust worden. Vrouwen denken al snel dat een man uit is op seks als er niets anders is dan dat. Verwen haar, boek een leuk romantisch weekend, kook voor haar, vertel haar dat ze uniek is om haar bijzondere eigenschappen en plaag haar een beetje op positieve manier. Dit alles even heel in het kort, maar hopelijk begrijp je de boodschap. Hartelijke groet, Marjolein

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Je ex terugwinnen?

Meld je aan voor onze
gratis videocursus

Liefdesverdriet.nl