JE EX TERUGWINNEN MOEILIJK? 
Je bent in de categorie:        RELATIEPROBLEMEN    

Omgaan met een relatiebreuk: zo doe je dat

Op een juiste manier omgaan met een relatiebreuk is essentieel, in de eerste plaats voor je zelf.

Natuurlijk is het pijnlijk als je door je partner bent afgewezen.

Maar gaat het je helpen om dagen lang verdrietig te zijn? Ok, je hebt even tijd nodig om de relatiebreuk te verwerken, en je te realiseren dat al je dromen en plannen die je had voor de toekomst plotseling zijn weggevaagd.

Soms kan je een relatiebreuk voelen aankomen en soms is het echt ook plots.

Maar eerst is het verstandig om te vermelden dat je zelf in die tijd niet bij de pakken mag blijven zitten, want dan tergen de uren langzaam voorbij. Voor je het weet ga je misschien kampen met een depressie en dat wil je vast en zeker vermijden.

Laten we eerst een beginnen met een paar tips die je kunnen helpen om beter om je verdriet te verwerken na een relatiebreuk.

Tips voor het omgaan met een relatiebreuk

Misschien wil je ex partner wat rust en in geen geval contact met je hebben.

Vermijd daarom de zogenaamde dronken telefoons. Als je bepaalde zorgen wilt vergeten neem je al eens een extra glas of twee en dan kan het gebeuren dat je door de drank niet altijd meer weet wat je nu precies aan het doen bent.

omgaan met relatiebreuk

In een dronken bui neem je dan al eens vlug de telefoon en bel je hem of haar op en probeer je het toch nog een beetje bij te leggen.

Doe dit niet want je maakt het op deze manier alleen nog maar erger. Je ego kan er mee beschadigd worden want anders gaat de ex partner vinden dat je zielig bent omdat je naar de fles grijpt.

Niets is zo erg om elke keer weer herinnerd te worden aan een relatiebreuk

Na een relatiebreuk is het van belang dat je er snel weer terug bovenop komt. Een gouden tip voor het omgaan met een relatiebreuk is om de spullen van je ex in een doos te doen en om de spullen heel beleefd terug te brengen. Ga de spullen niet opeens weggooien of kapot maken omdat je jezelf wilt afreageren, neen, leg de spullen netjes in een doos en geef de doos vervolgens terug aan je ex.

Dan ben je snel verlost van al die herinneringen. Het zou kunnen dat je tijdens de relatie persoonlijke cadeaus hebt gekregen die een waarde hebben. Praat erover of je die moet teruggeven of als je die zelf mag houden.

Cadeaus die een waarde hebben, zijn altijd gegeven uit liefde, het is daarom belangrijk om er even over te praten.

Jij wilt snel een nieuw leven beginnen en je ex wil snel weer de draad kunnen oppakken dan gaat dat beter als je niet de hele tijd aan het schelden bent op elkaar ook al geef je louter een paar spullen terug.

Omgaan met relatiebreuk – tips voor gezamenlijke foto’s

De kans bestaat dat je tijdens de relatie heel leuke herinneringen hebt vastgelegd op foto’s. Een woonkamer fleurt altijd op met foto’s en meestal heb je foto’s van jullie beiden in de woonkamer hangen.

Je kan het beste de foto’s wegnemen en ze nog niet dadelijk verbranden. Soms wil je even terug denken aan die mooie tijd en aan de herinneringen.

Die bij ene relatiebreuk de foto’s in een doos en zet de doos ergens onderaan de kleerkast. Je kan later nog beslissen wat je ermee gaat doen.

Nu we het hebben over foto’s: wist je dat het je enorm kan helpen om een nieuwe hobby op te pakken? Denk hierbij eens aan fotografie.

Trek er op uit, ga de natuur in en laat je verwonderen door al het moois wat het leven je biedt. Door je relatiebreuk ben je dat niet meer gaan zien. Dus pak je camera of smartphone en maak detailfoto’s van dingen die je nooit eerder zijn opgevallen. Dat gaat je helpen om je liefdesverdriet te verwerken maar ook ten aanzien van het omgaan met je relatiebreuk.

>>> Meer weten over liefdesverdriet verwerken? Lees deze uitgebreide pagina met de beste tips voor het verwerken van je liefdesverdriet

ABONNEER Je OP MIJN PODCASTS (klik op de groene balk)

De datingsite van 2023 die perfect past bij jou

Regelmatig doen wij vergelijkend onderzoek naar de beste datingsites

Mijn naam is Marjolein. Veel mensen kennen mij onder mijn auteursnaam Michelle van den Berghe. Sinds 1997 begeleid ik als gediplomeerd relatietherapeute mensen bij liefdesverdriet en/of het terugwinnen van hun ex. Sinds 2020 ben ik gecertificeerd NLP-  Hypnotherapeut en kan ik met deze kennis krachtige veranderingen teweeg brengen bij mijn cliënten. De hulpvragen waar ik mee te maken krijg zijn heel divers. Daar waar sommigen het liefst hun ex willen vergeten willen anderen het liefst hun relatie herstellen. Wil je je ex terugwinnen, je liefdesverdriet verwerken, afrekenen met onzekerheid en sterker worden op persoonlijk vlak? Ik help je er met alle liefde bij en geef je de beste tools om te breken met oude patronen en grote veranderingen in jezelf geboren te laten worden! Je kunt op deze pagina meer lezen over mij

Laat een reactie achter
(reacties worden al dan niet goedgekeurd)

Je email wordt niet gepubliceerd. Vul hieronder je reactie en gegevens in

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Je ex terugwinnen?

Meld je aan voor onze
gratis videocursus

Liefdesverdriet.nl