JE EX TERUGWINNEN MOEILIJK? 
Je bent in de categorie:        Hoe krijg ik mijn ex terug    

Mijn ex zoekt contact maar heeft een ander - De 4 Beste Tips hoe hiermee om te gaan

Waarom zoekt mijn ex contact ook al heeft mijn ex een ander. Ben je hier benieuwd naar? Lees dan goed dit artikel en bekijk hieronder de video. Ik ga je precies uitleggen wat de reden is dat je ex contact zoekt en ik geef je de 4 beste tips hoe hiermee om te gaan. 

Zoekt mijn ex contact omdat mijn ex spijt heeft?

In de afgelopen jaren heb ik duizenden mensen geholpen in 1 op 1 sessies met het verwerken van liefdesverdriet, bindingsangst, verlatingsangst, codependent gedrag, paniekaanvallen, gebrek aan zelf liefde, zelfvertrouwen en nog veel meer.

Wil jij ook ervaren hoe het voelt om voor eens en altijd af te rekenen met al hetgeen je tegenhoudt?

Boek dan hier een gesprek of bestel het pakket online hypnotherapie! In 3 sessies ben jij van jouw problemen af in je liefdesleven maar ook op andere terreinen in je leven.

Ik beheers zeer effectieve technieken en methoden in zowel coachingsessies als therapiesessies zodat mensen écht kunnen veranderen, een andere kijk krijgen op zichzelf en hun buitenwereld, en snel hun doelen kunnen bereiken.

Je kunt ook nog dit artikel en deze video bekijken wanneer je, nadat je ex contact heeft gezocht met jou, weer wilt afspreken en jij angst voelt. Ik geef je de beste NLP tips om paniek en angst te voorkomen én hoe ermee om te gaan wanneer het zich voordoet.

Maar allereerst, je ex zoekt dus contact met jou ondanks dat je ex een ander heeft. Je vraagt je af wat hiervan de reden zou kunnen zijn.

Reden 1: Je ex zoekt nog steeds emotionele verbinding

Ok, je relatie is uit, misschien wel omdat je ex je vertelde 'ik heb geen gevoelens meer'. Hier is dus sprake van onvervulde behoeften.

Je moet weten dat mensen zich vaak eenzaam voelen als ze niet de emotionele verbinding vinden in hun relatie. Het is ook vaak de nr 1 reden waarom mensen besluiten in een relatie te stappen.

Dit is een begrijpelijk uitgangspunt maar keer op keer blijkt dat wanneer je verwacht dat iemand anders jouw leegten opvult, je relatie gedoemd is om te mislukken. Dit heeft ook vaak te maken met een gebrek aan liefde voor jezelf. Je hebt dan de neiging om die liefde buiten jezelf te zoeken.

Wat er dus speelt wanneer je ex vaak contact met je zoekt, ook al heeft je ex een ander is bovenal dat je ex vaak nog op zoek is naar de vervulling van zijn/haar behoeften.

Je ex zoekt dus ook de liefde buiten zichzelf.

Reden #2: Je ex is onzeker over zichzelf en zijn/haar liefdesleven

Het komt vaak voor dat een ex contact zoekt vanuit onzekerheid, dat ze graag de bevestiging willen krijgen dat ze ok zijn, dat ze jou geen pijn willen doen. En sommige ex partners willen ook weten of jij nog de deur op een kier hebt staan om eventueel terug te kunnen komen.

Dat je ex zelf onzeker is beseft je ex vaak niet. Misschien zeg je nu wel dat het je pijn doet dat je ex contact met je zoekt ondanks het feit dat je ex een ander heeft.

Maar ook dat gebeurt op onbewust niveau.  Ze beseffen niet dat ze zichzelf in een situatie brengen waar ze zowel jou als ook hun nieuwe partner pijn doen. 

Reden #3: Je ex ontdekt dat de nieuwe partner ook geen uitkomst biedt

Wanneer het niet goed gaat in een liefdesrelatie, is de eerste gedachte vaak 'hoe kan ik hier aan ontsnappen? Wat kan ik doen om mijn gevoelens van eenzaamheid te sussen?'. Wat er dan gebeurt is dat men steeds ontvankelijker wordt voor de aandacht van een ander. Het is dan ook niet zo moeilijk meer om verliefd te worden op een ander.

Echter, de periode van 'de roze wolk' is tijdelijk. Na verloop van tijd stapt je ex echt wel af van die roze wolk en kan je ex pas echt gaan ontdekken hoe zijn/haar nieuwe partner is.

Pas dan zullen alle imperfecties en tekortkomingen aan het licht komen. Je ex zal zich dan ook pas echt gaan realiseren 'ieder huisje heeft wel een kruisje' en dat het misschien ook aan zichzelf kan liggen dat het fout gaat in zijn/haar liefdesleven.

Want door die nieuwe partner zal je ex je gaan vergelijken met die nieuwe partner. Dat is een heel natuurlijk fenomeen of jouw ex nu terug wil naar jou of wil blijven bij de nieuwe partner maakt niet uit. Vergelijken gebeurt altijd.

Wanneer jij het beste van jezelf hebt gegeven aan je ex, vertrouw er op dat er een moment zal komen waarop je ex meer jouw goede kwaliteiten en eigenschappen zal zie.

Je ex zal meer en meer gaan inzien dat jij ook goede kwaliteiten had die wellicht positiever zijn dan die van zijn/haar nieuwe partner.

Zeker wanneer jullie relatie lang heeft geduurd en je ex hals over kop verliefd is geworden op die ander is dit een bekend gegeven.

Reden #4: Je ex wil weten of je verder bent gegaan

Het kan zijn dat je ex vooral wilt weten of jij verder bent gegaan met je leven. Misschien vraag je je af 'maar dat zou mijn ex toch niet moeten boeien, immers mijn ex heeft een ander. Waarom zoekt mijn ex dan toch contact met mij?'

Vergeet niet dat het vaak een kwestie is van angst voor controleverlies. Je ex vindt het toch moeilijk om zich voor te stellen dat jij straks het bed deelt met een ander.

Het is opvallend dat er meer mannen zijn dan vrouwen die dit erg moeilijk vinden. Ze kunnen het vaak niet verkroppen dat hun ex in de armen ligt van een andere man. Het is dan een aanval op hun eigen ego. De vrouw waar ze eerst zoveel moeite voor deden om die te winnen, is nu veroverd door een andere man. Dat voelt ergens toch als concurrentie.

Natuurlijk wil jij niet aan het lijntje worden gehouden door je ex, dus hier is het zaak ook van grenzen stellen. 

Ik zal je nu een aantal tips geven hoe je hier het beste op kunt reageren

Hoe reageren als je ex contact zoekt terwijl je ex een ander heeft

Tip #1: praat niet over die ander met je ex!

Het aller allerbelangrijkste zoals ik dat ook in de video op deze pagina vertel is dat je niet met je ex over die nieuwe partner praat!

Zorg dat je eerst voor jezelf helder hebt wat die onvervulde behoeften van je ex waren. Wat hij of zij nu in die relatie zocht, in het begin maar ook aan het eind.

Vraag jezelf af op welk moment het berg afwaarts ging in je relatie en wat jouw aandeel hierin was.

Het is heel belangrijk dat die nieuwe partner van je ex geen invloed mag hebben op hoe jij je nu voelt.

Dat is natuurlijk makkelijk gezegd dan gedaan, maar ga eens voor de spiegel staan en vergeef jezelf in de eerste plaats dat je aan de kant bent gezet, want de kans is groot dat je je daar heel schuldig over voelt. Bedenk dat fouten maken mag en dat deze breuk je uiteindelijk verder zal brengen.

Dus dat is de eerste stap: zorgen dat je niet met gevoelens van haar of wrok jegens die nieuwe partner je dagen doorbrengt, maar bedenk hoe belangrijk het is dat je eerst tot rust komt en je de dingen goed op een rijtje hebt

Tip #2: Luister goed naar je ex

Wanneer je ex berichtjes stuurt, hoef je zelf niet zo heel veel te zeggen. Belangrijker is dat je goed naar je ex luistert. Dat je goede vragen stelt.

Hoe klinkt je ex? Hoe kijkt je ex? Praat je ex veel over die nieuwe partner? Je hoeft niet te reageren, maar je kunt even begripvol reageren.

Als dat te lang duurt verander dan van onderwerp. Wanneer je dat een paar keer doet zal je ex uiteindelijk echt wel begrijpen dat je het niet prettig vindt om te horen over die nieuwe partner. Blijf gewoon dicht bij jezelf en laat jezelf van je beste kant zien.

Denk aan die onvervulde behoeften en ga niet in discussie over wat er allemaal fout is gegaan. Het is ontzettend belangrijk dat je je ex een prettig gevoel bezorgt en dat je de ruimte schept voor je ex om je anders te gaan zien.

Heb je vragen? Laat het hieronder weten!

Wil je een directe aanpak? Vraag dan een gesprek aan. Hieronder vind je alle opties!

ABONNEER Je OP MIJN PODCASTS (klik op de groene balk)

De datingsite van 2023 die perfect past bij jou

Regelmatig doen wij vergelijkend onderzoek naar de beste datingsites

Mijn naam is Marjolein. Veel mensen kennen mij onder mijn auteursnaam Michelle van den Berghe. Sinds 1997 begeleid ik als gediplomeerd relatietherapeute mensen bij liefdesverdriet en/of het terugwinnen van hun ex. Sinds 2020 ben ik gecertificeerd NLP-  Hypnotherapeut en kan ik met deze kennis krachtige veranderingen teweeg brengen bij mijn cliënten. De hulpvragen waar ik mee te maken krijg zijn heel divers. Daar waar sommigen het liefst hun ex willen vergeten willen anderen het liefst hun relatie herstellen. Wil je je ex terugwinnen, je liefdesverdriet verwerken, afrekenen met onzekerheid en sterker worden op persoonlijk vlak? Ik help je er met alle liefde bij en geef je de beste tools om te breken met oude patronen en grote veranderingen in jezelf geboren te laten worden! Je kunt op deze pagina meer lezen over mij

Laat een reactie achter
(reacties worden al dan niet goedgekeurd)

Je email wordt niet gepubliceerd. Vul hieronder je reactie en gegevens in

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Je ex terugwinnen?

Meld je aan voor onze
gratis videocursus

Liefdesverdriet.nl