JE EX TERUGWINNEN MOEILIJK? 
Je bent in de categorie:        Hoe krijg ik mijn ex terug    

Mijn ex wil me terug. Wat kan ik doen?

Mijn ex wil me terug! Dat was het onderwerp van een mail die ik gisteren ontving.

Stel je voor dat je relatie net op de klippen is gelopen. Alles ligt nog vers in het geheugen en je bent bezig met zo goed en zo kwaad als dat gaat de draad van je eigen bezigheden weer op te pikken.

Wanneer dit goed gaat en je onderneemt actie om weer plezier in je eigen leven te krijgen, kan het zijn dat er een situatie zich voordoet waarin je je realiseert dat je ex je graag terug wilt. Ik kan me inbeelden dat menig wat mensen dan met vraagtekens zitten. Middels dit artikel ga ik je een helder beeld te geven wat je concreet zou kunnen doen.

Verschillende scenario’s

Natuurlijk zullen veel mensen een gat in de lucht springen wanneer blijkt dat je ex je terug wilt. Enthousiaste Sms’en worden gestuurd naar vrienden en familie. Het gegeven dat je ex je terug wil kan meerdere dingen betekenen. Misschien heeft je ex ingezien dat bepaalde beslissingen te snel zijn genomen en heeft je ex oprecht spijt hiervan. Je vraagt je af of je hem/haar moet vergeven of niet.

Maar misschien is er ook wel meer aan de hand en kan je ex bijvoorbeeld de draad van het eigen leven niet goed oppikken nu zo’n groot element als de relatie er niet meer is. In dat geval dien je je te realiseren; mijn ex wil me terug. Ben ik er klaar voor?

Als je besluit om een relatie te beëindigen, zul je niet over één nacht ijs gaan. Er kan een specifieke aanleiding zijn, er kan een ander in het spel zijn. Maar het kan ook zijn dat koek op is. Dat de sleur in de relatie is gekomen en deze als het ware langzaam dood is gebloed. Wat de reden ook is, of jij nu de beslissing neemt, de ander of misschien wel samen. Als een relatie over is, zal dit gepaard gaan met liefdesverdriet. Verdriet om wat er was en nooit meer zal zijn.

Maar nogmaals, soms krijgen ex partners spijt en dan zijn het de emoties die hen terugvoeren naar de basis. Ze denken dan na over wat er is gebeurd en willen het liefst weer van voor af aan beginnen.

Het voorbereiden van het goedmaken

Het kan zijn dat je veel energie hebt gestoken in het bewerkstelligen dat je ex je terug wilt. Het gekke is dat op zo’n moment zich een situatie voordoet, waar je waarschijnlijk niet over hebt nagedacht.

Op wat voor voet zullen jullie verder gaan? Is er niet een risico dat dezelfde fouten weer zullen worden gemaakt?

Het goede nieuws is dat je heel veel zelf in de hand hebt.

Wanneer je realiseert dat je ex je terug wilt, dan betekent dat dat je een bepaalde verantwoordelijkheid hebt naar jullie beiden.

mijn ex wil me terug

Er zullen bepaalde dingen moeten worden besproken en bepaalde afspraken zullen moeten gemaakt, om de relatie weer goed op de rails te krijgen.

Mijn ex wil me terug; maar wat als je ex jouw beslissing niet accepteert?

Stel dat je ex voor je deur staat en zegt dat hij/zij wil terugkomen, maar dat jij er nog niet klaar voor bent. Wat doe je dan? Neem je je ex terug uit medelijden? natuurlijk niet! Andersom zou ook hetzelfde moeten gelden: het zou niet goed zijn als je ex je terug wilt omdat hij/zij medelijden met je hebt.

Het is natuurlijk heel vleiend als je ex je zegt ‘ik wil je terug’. Het maakt dat je je speciaal en geliefd voelt, maar denk zelf ook goed na of het wel verstandig is om weer bij elkaar te komen.

Een ex is per slot van rekening niet voor niets je ex natuurlijk. Maar aan de andere kant zijn jullie ook weer niet voor niets samen geweest. Dan is er ooit iets geweest wat jullie in elkaar aantrok en dit zit er misschien nog steeds wel.

Het is zeker de moeite waard om te onderzoeken wat wijsheid is, voordat je een definitieve beslissing neemt. Want hoe vleiend het ook is als je ex je terug wilt, ook hierbij moet je niet over één nacht ijs gaan natuurlijk. Het is belangrijk dat je tijd neemt en zaken goed tegen elkaar afweegt. Het is heel belangrijk om te achterhalen waarom je ex je terug wilt. Mist hij jou echt of mist hij of zij een maatje? Of misschien is hij of zij wel jaloers en wil hij of zij niet dat je met iemand anders omgaat. En gaat het dus niet persé om jou maar om een soort eergevoel.

Wat als jij ook terug bij je ex wilt zijn?

Maar het mooiste is natuurlijk als jullie allebei tot de slotsom komen dat het beter is om weer bij elkaar terug te komen. Het kan zijn dat jullie beseffen dat ondanks dat het soms moeilijk tussen jullie verloopt, er toch ook hele fijne momenten zijn. Die momenten kunnen zo waardevol zijn dat je besluit samen door te gaan.

wil ik mijn ex terug of niet

Wil je je nieuwe relatie dan echt een goede kans geven, geef elkaar dan ook de ruimte om af en toe ook eens afstand van elkaar te nemen. Niet alleen zul je je dan weer realiseren hoe waardevol het is om een relatie te hebben, ook zul je je ex en je relatie meer gaan waarderen.

Je zult beseffen dat het allemaal niet meer zo vanzelfsprekend is wat je voor elkaar doet. Bovendien is het fijn om even afstand te nemen van iets of iemand zoals je ex in dit geval. Dit, om goed na te kunnen denken over wat jullie beiden willen en waar je voor staat.

Als jullie beiden terug bij elkaar willen komen is moet er dus eerst een goede basis zijn zodat er weer nieuw leven kan komen in jullie relatie.  Probeer de mooiste dingen uit het verleden te bewaren, en werk constructief aan oplossingen als er conflicten zijn.

Aan een relatie moet je blijven werken, niets gaat vanzelf. Je kunt nog zo’n goede relatie hebben, maar als je er verder geen moeite voor doet, zal dit niet zo blijven. Liefde is eigenlijk een werkwoord, iets waar je aan moet blijven werken. Blijf moeite voor elkaar doen en neem niets voor lief. Waardeer wat je hebt, blijf elkaar verrassen en verwennen. Laat elkaar merken en voelen dat je die ander speciaal vindt en blijf tijd voor elkaar maken.

Mijn ex wil me terug: de tips en adviezen

Als de situatie zich voordoet waarin je tegen je vrienden met gepaste trots kunt zeggen; mijn ex wil me terug, dan zijn er een aantal zaken waar je rekening mee moet houden. Probeer goed in kaart te brengen hoe de relatie nu anders zal zijn dan daarvoor. Je bent wellicht zelf helemaal klaar om het roer om te gooien, maar is je ex dat ook? Misschien is de tijd er nog niet helemaal rijp voor.

Daar kun je alleen achter komen door goed met elkaar te praten en eerlijk naar elkaar te zijn. Zo kunnen jullie weer naar elkaar toe groeien. Loop daarom niet te hard van stapel en ga bijvoorbeeld niet onmiddellijk weer plannen maken om te gaan samenwonen.

Als je je realiseert; hee, mijn ex wil me terug, probeer het een mooi proces te maken van elkaar weer leren kennen, weer naar elkaar gaan verlangen. De kans is aanwezig dat als je te snel de nieuwe relatie induikt, oude patronen weer de kop op zullen steken. De uitdrukking is niet voor niets dat ‘absense makes the heart grow fonder’, ofwel, afwezigheid maakt dat het hart meer gaat verlangen.

De grote dag van verzoening

Wanneer alles goed verloopt zul je misschien wel de mooiste beloning krijgen die er is; de relatie die je altijd al hebt gewild met degene waarvan je dacht dat het nooit meer zou lukken.

Dit kan alleen als je stevig in je schoenen staat.

mijn ex en ik weer terug bij elkaar

En natuurlijk geldt dat ook voor je partner. Alleen als jullie samen werken aan een nieuwe manier van elkaar liefhebben en met elkaar zijn, ligt er een mooie toekomst in het verschiet.

Met dat in het achterhoofd zal je bij de gedachte dat je ex je terug wilt met gepaste vreugde kunnen reageren.

Er is immers nog wel wat werk te verzetten.

ABONNEER Je OP MIJN PODCASTS (klik op de groene balk)

De datingsite van 2023 die perfect past bij jou

Regelmatig doen wij vergelijkend onderzoek naar de beste datingsites

Mijn naam is Marjolein. Veel mensen kennen mij onder mijn auteursnaam Michelle van den Berghe. Sinds 1997 begeleid ik als gediplomeerd relatietherapeute mensen bij liefdesverdriet en/of het terugwinnen van hun ex. Sinds 2020 ben ik gecertificeerd NLP-  Hypnotherapeut en kan ik met deze kennis krachtige veranderingen teweeg brengen bij mijn cliënten. De hulpvragen waar ik mee te maken krijg zijn heel divers. Daar waar sommigen het liefst hun ex willen vergeten willen anderen het liefst hun relatie herstellen. Wil je je ex terugwinnen, je liefdesverdriet verwerken, afrekenen met onzekerheid en sterker worden op persoonlijk vlak? Ik help je er met alle liefde bij en geef je de beste tools om te breken met oude patronen en grote veranderingen in jezelf geboren te laten worden! Je kunt op deze pagina meer lezen over mij

Laat een reactie achter
(reacties worden al dan niet goedgekeurd)

Je email wordt niet gepubliceerd. Vul hieronder je reactie en gegevens in

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Je ex terugwinnen?

Meld je aan voor onze
gratis videocursus

Liefdesverdriet.nl