JE EX TERUGWINNEN MOEILIJK? 
Je bent in de categorie:        Hoe krijg ik mijn ex terug    

Ex partners kunnen soms raadselachtig zijn en je tot waanzin drijven, vooral als je ex niet goed weet wat hij of zij wil. Terugkomen of niet. Bijvoorbeeld je ex komt bij je terug, het gaat weer een week goed, en zegt dan opeens weer dat het het beste is om toch niet verder met elkaar te gaan. Vervolgens gebeurt na een maand hetzelfde. Wat moet je hier nu mee? In dit artikel ga ik dieper in op deze vraag en geef ik je een aantal waardevolle tips

Twijfelen is gezond

Je zegt dat je ex niet weet wat hij wil. Nu ligt het er ook aan hoe volwassen jouw ex is, want twijfelen is allereerst een gezonde en natuurlijke activiteit en hoort bij het leven, maar wel is het zo dat hoe jonger de partner is, des te makkelijker de twijfel kan toeslaan.

Twijfelende partners zijn vaak van oorsprong al onzeker over zichzelf, dus zie het niet meteen als een persoonlijke afwijzing. Ook kan het zijn dat je partner van nature al veeleisend is. Met andere woorden: is je partner een perfectionist op andere terreinen in het leven en is hij bang om te falen? Het kan ook zijn dat je partner het gevoel heeft ervaring te missen en zich afvraagt ‘is dit nu alles’? Of je partner kan gewoon de verantwoordelijkheid niet aan van een relatie en is hij of zij erg gehecht aan zijn of haar vrijheid?

Betekenis van een twijfelende ex

In ieder geval is het zo dat als een ex niet weet wat hij of zij wil, dit betekent dat de relatie voldoende belangrijk voor hem of haar is. Hoe groter het verschil in gedrag is van dag tot dag, hoe groter de emoties en de verwarring uiteraard. Je moet in deze periode erg uitkijken wat je doet, want het kan nog eens fout aflopen als je teveel druk op je ex legt. Je ex is namelijk erg kwetsbaar als hij of zij zo onzeker is.

Signalen van een twijfelende ex

Je ex kan verschillende emoties laten zien: woede, passie, desinteresse, onverschilligheid, nostalgie, haat. Als de emoties vooral negatief zijn, geef je ex dan zo veel mogelijk ruimte. Als je ex zo emotioneel is en jij doet iets verkeerd, dan zal die herinnering nog lang onuitwisbaar blijven.Bovendien zul je ervoor moeten waken dat je je door je ex partner die onzeker is en erg twijfelt niet laat meesleuren. Niet alleen riskeer je er zelf ook onzeker door te worden maar ook daarmee je relativeringsvermogen te verliezen.

Wat moet je doen als je ex niet goed weet wat hij wil

Allereerst profiteer van deze periode om je ex eens goed te observeren en te begrijpen hoe hij of zij de relatiebreuk heeft ervaren. Probeer de onderliggende boodschap te begrijpen en te doorgronden. Je zult dan beter in staat zijn om ook de verwachtingen te ontdekken van je ex en zodoende kun je dan ook je conclusies trekken over wat je te doen staat.

Tegen twijfel valt niet te vechten. Dus probeer je ex niet te overtuigen door te zeggen dat er geen reden is om te twijfelen. Neem je ex altijd serieus en accepteer dat je ex in een moeilijke fase zit.
Vraag je ex waar de twijfels vandaan komen, maar probeer nooit aan te dringen erachter te komen als je ex niet goed uit zijn of haar woorden kan komen. Je ex moet echt zelf ontdekken wat hij of zij nu precies wilt. Ga dus vooral niet aan je ex trekken en proberen uit alle macht te weten te komen wat het precies is dat je ex zo aan het twijfelen maakt.
Zorg in ieder geval dat jij duidelijk laat zien wat je wél weet en dat je standvastig bent. Laat zien dat je niet zo gemakkelijk van je stuk wordt gebracht. Geef dus duidelijk je grenzen aan. Hoe duidelijker jij bent in wat je wel en niet wilt, des te eerder je ex ook bij machte zal zijn om een standpunt in te nemen en te weten wat hij wilt. Waak voor vicieuze cirkels die soms ook verslavend kunnen werken. Sommige mensen zijn nu eenmaal eeuwige twijfelaars. Zorg in ieder geval dat jij niet in die valkuil trapt en neem een beslissing!

ABONNEER Je OP MIJN PODCASTS (klik op de groene balk)

De datingsite van 2023 die perfect past bij jou

Regelmatig doen wij vergelijkend onderzoek naar de beste datingsites

Mijn naam is Marjolein. Veel mensen kennen mij onder mijn auteursnaam Michelle van den Berghe. Sinds 1997 begeleid ik als gediplomeerd relatietherapeute mensen bij liefdesverdriet en/of het terugwinnen van hun ex. Sinds 2020 ben ik gecertificeerd NLP-  Hypnotherapeut en kan ik met deze kennis krachtige veranderingen teweeg brengen bij mijn cliënten. De hulpvragen waar ik mee te maken krijg zijn heel divers. Daar waar sommigen het liefst hun ex willen vergeten willen anderen het liefst hun relatie herstellen. Wil je je ex terugwinnen, je liefdesverdriet verwerken, afrekenen met onzekerheid en sterker worden op persoonlijk vlak? Ik help je er met alle liefde bij en geef je de beste tools om te breken met oude patronen en grote veranderingen in jezelf geboren te laten worden! Je kunt op deze pagina meer lezen over mij

Laat een reactie achter
(reacties worden al dan niet goedgekeurd)

Je email wordt niet gepubliceerd. Vul hieronder je reactie en gegevens in

  1. Hallo
    Ik ben 25 jaar en het is sinds 4 maanden gedaan geraakt met mijn ex. Er is enorm veel gebeurd tussen ons! Het is voor ons beide moeilijk om deze stap weer te zetten dat het weer goed zou komen! In begin hebben we echt felle ruzie gehad! Nu komen we eigenlijk terug goed overeen. Eerst zagen we mekaar af en toe puur voor de seks, maar afgelopen weekend zijn we samen op stap geweest en het voelde wel goed en denk wel dat hij er ook zo over dacht. Nadien als hij vertrok ons afscheid was niet als vrienden maar precies zo het lief dat vriendinneke verlaat en naar huis moet. Nadien stuurde ik hem sms mee de vraag hoe voel je je en hy antwde: raar om zo van relatie naar vriendschap maar niet slecht bedoeld.. Nu heeft hij tijd voor zichzelf nodig omdat hij niet goed weet of we het wel of niet opnieuw zouden proberen .. Hy doet zo afstandelijk ook als ik erover begin. Ik wil echt alles doen om het nog 1x te willen proberen .. Maar hoe pak ik dit best aan? Laat ik hem gewoon even en we zien wel, ik weet het niet .. Kan iemand me raad geven?

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Je ex terugwinnen?

Meld je aan voor onze
gratis videocursus

Liefdesverdriet.nl