JE EX TERUGWINNEN MOEILIJK? 
Je bent in de categorie:        Hoe krijg ik mijn ex terug    

Mijn ex is nog steeds boos op mij. Hoe reageer ik het best?

Het gebeurt vaak dat een ex nog steeds boos is na een relatiebreuk. Misschien hadden jullie de breuk niet zien aankomen. Je kan je ex dingen zeggen waar je achteraf spijt van hebt, maar andersom kan natuurlijk ook. De taal die je naar elkaar uitspreekt wordt opeens anders waardoor het lijkt dat je ex geen respect meer voor je heeft. Jij krijgt hierdoor natuurlijk een heel naar gevoel omdat het lijkt dat er geen hoop meer is op verzoening met je ex.

Bekijk ook deze video wanneer je fouten hebt gemaakt en je denkt dat alles nu verpest is

In de video geef ik je nieuwe inzichten die je gaan helpen om met de boosheid van je ex om te gaan. 


Misschien heeft je ex wel gezegd dat hij/zij je nooit meer wil zien en dat jij de grootste fout of mislukking van zijn leven is. Afijn, je ex is in staat om de meest vreselijke dingen tegen je te zeggen omdat hij behoorlijk is gekwetst.

Wees gerust, want dit heeft allemaal te maken met onbeheerste emoties. We zijn als mens vaak geneigd om de meest gemene dingen te zeggen als de liefde eenmaal is ontspoord. Maar hoe ga je om met een ex die nog steeds boos op je is?

1. Verlies de moed niet als je ex nog steeds boos is

Je hebt ongetwijfeld hier en daar op deze website gelezen dat je vooral niet moet opgeven als je je ex echt graag wil terug winnen. En dat geldt ook als je ex nog steeds boos op je is. Na een relatiebreuk ga je altijd nadenken over gevoelens, hoe je over je partner denkt, alles wat is voorgevallen etc. Een gekwetst mens is uiterst gevoelig in een situatie waarbij hij/zij wordt afgewezen. Je krijgt nl als signaal dat je er niet meer toe doet en dat is het meest vreselijke wat een mens kan ervaren.

Woede en boosheid na een relatiebreuk zijn vaak uitingen van frustraties en stress, vooral als er dingen zijn voorgevallen in de relatie die voor je ex echt niet door de beugel kunnen. Die gevoelens en gedachten zijn op het moment van uitspreken dat het uit is heel moeilijk te hanteren.

Als je dus ziet dat je ex boos blijft, en nog steeds kwaad is zelfs weken nadat het uit is, dan is dat een teken dat je ex behoorlijk gekwetst is. Het zal dus veel geduld, begrip en tijd gaan kosten om het vertrouwen van je ex weer terug te winnen. Het feit dat je ex blijft hangen in die woede kan ook te maken hebben met zijn/haar ervaringen in vorige relaties, of wat je ex heeft meegemaakt in zijn/haar jeugdjaren

2. Kies het juiste moment voor contact

als je ex nog steeds boos op je is kan het ook zijn omdat je wellicht na de breuk geprobeerd hebt de aandacht van je ex te trekken op een verkeerde manier. Je hebt misschien geprobeerd je ex dingen uit te leggen, geprobeerd je ex in te laten zien dat hij/zij het allemaal verkeerd ziet. Hiermee geef je echter een verkeerd signaal af: dat je de situatie niet accepteert en dat je ex dus ongelijk heeft.

Niemand houdt er van te worden tegen gesproken, ook je ex niet. Daarom is het respecteren van een periode van radiostilte ook zo belangrijk. Het is wellicht het beste medicijn tegen de boosheid van je ex.

Maar bedenk dat ook al zegt je ex dat hij/zij je nooit meer wil zien zich over een tijdje als de gemoederen wat zijn bedaard heus wel terugkomt op alles wat hij/zij heeft gezegd, mits je natuurlijk geen respect hebt voor de boosheid van je ex. Natuurlijk is de één daar gemakkelijker in dan de ander. Het wordt lastig als je ex heel koppig is.

Zoek dus geen conflict op, juist niet in deze gevoelige fase, en ga zeker niet schelden. Als je ex boos reageert, zorg er dan voor dat je zelf heel kalm blijft en niet dezelfde houding aanneemt als je ex. Zeg dat je zijn/haar boosheid begrijpt en dat je nu niets kan zeggen omdat het niet het goede moment is om te praten. Daarmee laat je in ieder geval zien dat je je ex respecteert.

3. Je ex verdedigt zich heftig en schroomt niet zijn/haar boosheid te tonen

Als je ex heel boos op je is en allerlei nare dingen naar je hoofd smijt, bedenk dan dat dat een manier is om zichzelf te beschermen. In die toestand is het gewoon niet mogelijk om met elkaar een goed gesprek te voeren. Laat het dus rusten en wees zelf de meest wijze in dit geval. Dus raak niet in paniek als je ex wreed is in zijn bewoordingen. hHet is een manier om met zijn/haar emoties om te kunnen gaan en af te komen van zijnhaar verantwoordelijkheden.

Het is juist op dergelijke momenten dat je je ex kunt laten zien welke goede kwaliteiten je bezit. Dus negeer voor nu je ex en concentreer je op jezelf. Als je niet ingaat op de woede van je ex, zal die woede uiteindelijk overgaan in 'onbegrip'. Immers je ex verwacht dat je wel ingaat op zijn/haar boosheid. Je creëert dus feitelijk het tegenovergestelde effect en daarmee breng je je ex ook in verwarring. Hij/zij gaat zich afvragen wat er met je aan de hand is, en dat is alleen maar positief uiteraard. Je ex zal zich op niet al te lange termijn realiseren dat zijn/haar boze reacties een beetje buiten proporties was.

Je kunt ook nog dit artikel lezen 'hoe maak ik het goed met mijn partner, ruzie oplossen doe je zo'

ABONNEER Je OP MIJN PODCASTS (klik op de groene balk)

De datingsite van 2023 die perfect past bij jou

Regelmatig doen wij vergelijkend onderzoek naar de beste datingsites

Mijn naam is Marjolein. Veel mensen kennen mij onder mijn auteursnaam Michelle van den Berghe. Sinds 1997 begeleid ik als gediplomeerd relatietherapeute mensen bij liefdesverdriet en/of het terugwinnen van hun ex. Sinds 2020 ben ik gecertificeerd NLP-  Hypnotherapeut en kan ik met deze kennis krachtige veranderingen teweeg brengen bij mijn cliënten. De hulpvragen waar ik mee te maken krijg zijn heel divers. Daar waar sommigen het liefst hun ex willen vergeten willen anderen het liefst hun relatie herstellen. Wil je je ex terugwinnen, je liefdesverdriet verwerken, afrekenen met onzekerheid en sterker worden op persoonlijk vlak? Ik help je er met alle liefde bij en geef je de beste tools om te breken met oude patronen en grote veranderingen in jezelf geboren te laten worden! Je kunt op deze pagina meer lezen over mij

Laat een reactie achter
(reacties worden al dan niet goedgekeurd)

Je email wordt niet gepubliceerd. Vul hieronder je reactie en gegevens in

 1. Nou ik weet het niet hoor. Ik vind het logisch en begrijpelijk dat ik boos ben. We waren 22 jaar samen, er is veel grensoverschrijdend gedrag geweest van ex op het laatst. Er is geen afsluiting geweest en hij blijft zijn verantwoordelijkheden niet dragen in het maken van afspraken voor lange termijn voor kinderen. Hierboven klinkt het alsof je daar maar mee om moet kunnen gaan. Nou dat lukt mij nog steeds niet.

  1. Niemand zal jou beletten om boos te zijn, boos te blijven natuurlijk. De vraag is ‘wat levert het je op?’. Als hij niet goed kan afsluiten, niet zijn afspraken nakomt is dat uiteraard heel pijnlijk, maar blijf dicht bij jezelf vooral. Stel je grenzen en vooral deze vraag ‘wat denk je wat je kinderen zullen zeggen over hun vader als ze eenmaal volwassen zijn?’ ‘Hoe wil jij herinnerd worden?’. Stel hem vragen die gaan over hem, ipv over jou of wat zijn gedrag doet met jou!
   Sterkte en hartelijke groet,
   Marjolein

 2. Na een relatie van vier heeft mijn vriendin besloten om het uit te maken in het begin hadden we nog contact. Na 2 weken van radio stilte kregen we toch contact en het was vaak gezellig. Op een gegeven moment geeft opeens aan dat ze ruimte nodig heeft. Ik heb geprobeerd contact met der op te zoeken na een paar dagen. Ze werd heel boos en zei dat het nooit meer goed gaat komen. Ik geen hoop meer moet hebben. En ze me nooit meer wil zien, daarnaast begon ze over de fouten die had gemaakt in de relatie. Ik heb er zo veel spijt van en dat probeer ik haar te laten zien maar niks helpt lijkt het. Wat kan ik het best doen?

 3. Hallo ik ben nu 2 jaar gescheiden na een huwelijk van 28 jaar.
  De vechtscheiding was afschuwelijk.
  En hij heeft huis leeg gehaald mij af laten sluiten enz.
  VOOR mijn gevoel s de scheiding niet goed afgerond.
  En hij heeft ook al de foto’s die daar wil ik graag kopieën van.
  Maar hij is nog steeds boos en wil niets van mij weten.
  We hadden geen ander !
  Uit elkaar gegroeid…En mijn ex werd ook wel paranoïde.
  Dat is niet om met modder te gooien.
  Want ik heb veel respect voor hem en veel aan hem te danken.
  Ik zou graag eens spreken mailen of wat dan ook.
  Ik weet ik moet het laten rusten.
  Maar misschien heeft u nog tips dank u wel

 4. Nou ik weet het niet hoor, we wij zijn na de breuk van 8 jaar en 6 jaar samen wonen uit elkaar gegaan. We zijn nu 3 maanden verder, ja ik wilde het nog proberen, dat zeg ik eerlijk, maar ze is er helemaal klaar mee.
  Maar in die tussentijd zijn we nog wel “samen” nog elkaar wezen opzoeken, en of dingen gedaan samen.
  Maar tegen anderen verteld ze het omgekeerde, dat ik bij haar vrienden zit, en noem maar op. Wat juist andersom is, op 2 keer na, waarvan die 2 keer momenten waren dat het per toeval was dat ik er al bij was voordat ze hun zagen. Maar ondertussen blijft ze wel langs mijn huis rijden als ze naar werk gaat, en of stopt als ok op het balkon zit, en dan aardig en leuk en zoenend blijft doen
  Mijn ouders had gebeld naar dr, van, kom anders een bak koffie drinken en gewoon vragen hoe het is met jou, jullie, maar geen lijm actie. Ze reageerde hier op, alleen als ik niet er bij hoedt te zijn, anders kwam ze niet, wat bij mijn vader in de verkeerde keelgat schoot. Hij zei hij is er niet bij, maar als die er wel is, dan weiger ik mijn zoon zeker mijn eigen huis niet.
  Maar wat het vreemde is, onder tussen wel met elkaar omgaan, endr ouders wel vragen of ik bij hun over de vloer komt, en waar dan niet moeilijk om gedaan wordt.
  Kortom een heel vreemd verhaal.
  En we zijn 3 maanden uit elkaar, en ben zelf ook al even stil geweest.

  Dus of deze methode werkt, ik betwijfel het.

  Niet verkeerd bedoeld trouwens 🙂

  Groetjes

  1. Beste, vertel haar dat het ‘ok’ is dat ze het uit heeft gemaakt. Er spelen hier onderliggende redenen waarom ze zich zo ‘moeilijk’ gedraagt. Ga gewoon eens naar haar toe en zeg tegen haar dat je graag als volwassenen met elkaar om wilt gaan, respect wil tonen en dat jouw doel helemaal niet is om haar terug te krijgen. Kennelijk ligt de drempel bij haar heel hoog om met jou in contact te komen? Dat heeft een reden. Probeer daar eens achter te komen. Succes en sterkte verder! Lieve groet, Marjolein

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Je ex terugwinnen?

Meld je aan voor onze
gratis videocursus

Liefdesverdriet.nl