JE EX TERUGWINNEN MOEILIJK? 
Je bent in de categorie:        LIEFDESVERDRIET    

Een relatie duurt niet vanzelfsprekend een leven lang. Natuurlijk ga je daarvoor wanneer je een relatie begint. Feit is echter dat een leven heel wat aan verrassingen kan hebben. Leuke en minder leuke. Iedere keer weer wordt op die manier druk op een relatie uitgeoefend. Daarnaast is er een ander groot gevaar, de sleur. Het vanzelfsprekend nemen van de ander.

Dat kan een dodelijk effect op een relatie hebben. De verrassing die men toe laat in de relatie zorgt voor die momenten die die sleur doorbreken. Dit betekent niet dat dan alles van een leien dakje zal lopen. Soms komen ook mensen die in een relatie zitten anderen tegen waarvoor ze vallen. Dat hoeft niet meteen te leiden tot vreemdgaan of het verbreken van de bestaande relatie. Feit is wel dat dit voor onrust kan zorgen en voor liefdesverdriet in een relatie.

Hoe kan ik liefdesverdriet in een relatie voorkomen?

Deze vraag is niet eenvoudig. Dus ook niet even te beantwoorden. Liefdesverdriet in een relatie ontstaat wanneer de relatie een van beide partners of misschien wel beiden niet meer echt boeit. De vanzelfsprekendheden hebben de relatie overgenomen. Dat is het moment waarop de buitenwereld vat krijgt op die relatie. Nu kan een derde een rol gaan spelen of er ontstaan woordenwisselingen. Wordt dit duidelijk dan is het aan de tijd om hulp te gaan zoeken. Niet bij vrienden, maar professionele hulp.

Een relatie op gang houden doe je niet even er bij. Dat vereist heel wat aan inzet en investering. Raakt de inspiratie zo langzaam op en wordt liefdesverdriet in een relatie voelbaar, dan heeft men een moment bereikt waar het aan de tijd is actief te worden. Zoek hulp, overleg goed met de partner welke hulp. Een uurtje bloggen of de moeite nemen een boek te lezen, is bepaald niet voldoende. Effectief hulp inroepen en dat actiegericht, is nu het beste wat men kan doen.

Jaloers of echt geraakt?

Ben je relatief snel jaloers? Kun je het niet echt goed verwerken wanneer jouw partner veel aandacht krijgt en met name van het andere geslacht? Laat dat dan geen eigen leven leiden, maar ga op zoek naar hulp. Mogelijk is het liefdesverdriet in een relatie namelijk gebaseerd op jaloezie. Besef dat jaloers zijn menselijk is, maar dat het ook iets zegt over jezelf. Het betekent namelijk dat je jouw partner niet -volledig- vertrouwd en dat je onzeker bent over jouw eigen positie. In een goede relatie spelen dit soort zaken geen rol.

Wanneer je zeker bent van jouw positie en van jouw liefde voor jouw partner en van jouw partner voor jou, is er geen enkele reden voor jaloezie. In een dergelijke situatie zal liefdesverdriet in een relatie nauwelijks voorkomen. Dus, voel je liefdesverdriet, dan kunnen er heel wat zaken spelen. Het kan volkomen terecht zijn. Dan wordt de vraag hoe win ik mijn lief terug belangrijk. Is het eenzijdig, dan staat de vraag centraal waarom jij dat voelt. Ontstaat het door jaloezie dan kan dit een gevaar voor de relatie vormen.

Dit zijn de momenten waarop je het niet meer zelf kunt aanpakken. Hulp zoeken is geen zwaktebod. Integendeel, het is een teken van sterkte. Erkennen dat je hulp nodig hebt, laat zien dat je open staat voor verandering en bereid bent te investeren. Investeren in jezelf, in jouw relatie, in jullie toekomst. Het zal je altijd sterker maken en de relatie ondersteunen.

Bespreek met jouw partner wat er aan de hand is. Wees daarin eerlijk en open. Vraag haar of hem je te ondersteunen bij zowel het zoeken naar hulp als bij de invulling. Dat laat zien dat je waarde hecht aan jouw partner en jullie relatie.

Doe de liefdesverdriet test!

ABONNEER Je OP MIJN PODCASTS (klik op de groene balk)

De datingsite van 2023 die perfect past bij jou

Regelmatig doen wij vergelijkend onderzoek naar de beste datingsites

Mijn naam is Marjolein. Veel mensen kennen mij onder mijn auteursnaam Michelle van den Berghe. Sinds 1997 begeleid ik als gediplomeerd relatietherapeute mensen bij liefdesverdriet en/of het terugwinnen van hun ex. Sinds 2020 ben ik gecertificeerd NLP-  Hypnotherapeut en kan ik met deze kennis krachtige veranderingen teweeg brengen bij mijn cliënten. De hulpvragen waar ik mee te maken krijg zijn heel divers. Daar waar sommigen het liefst hun ex willen vergeten willen anderen het liefst hun relatie herstellen. Wil je je ex terugwinnen, je liefdesverdriet verwerken, afrekenen met onzekerheid en sterker worden op persoonlijk vlak? Ik help je er met alle liefde bij en geef je de beste tools om te breken met oude patronen en grote veranderingen in jezelf geboren te laten worden! Je kunt op deze pagina meer lezen over mij

Laat een reactie achter
(reacties worden al dan niet goedgekeurd)

Je email wordt niet gepubliceerd. Vul hieronder je reactie en gegevens in

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Je ex terugwinnen?

Meld je aan voor onze
gratis videocursus

Liefdesverdriet.nl