JE EX TERUGWINNEN MOEILIJK? 
Je bent in de categorie:        LIEFDESVERDRIET    

Liefdesverdriet dat niet overgaat. Wat te doen?

Wat doe je met liefdesverdriet dat niet overgaat. Besef eerst dat net als de liefde ook verdriet bij het leven hoort. Zonder verdriet weet je ook niet wat vreugde is en helaas is het leven nu eenmaal niet altijd rozengeur en maneschijn. Door verdriet kun je ook weer groeien als mens en er sterker uitkomen.

Een van de vele vormen van verdriet is het hebben van liefdesverdriet. Als het goed is, zal dit op den duur slijten maar het kan natuurlijk ook zo zijn dat je last hebt van liefdesverdriet dat niet overgaat. Het verwerken van je liefdesverdriet blijkt dan niet zo snel te gaan als je had gehoopt.

Liefdesverdriet dat niet overgaat

Maar wat dan? Wat als het verdriet niet slijt? Wat als je last hebt van verschrikkelijk liefdesverdriet dat niet overgaat? Dan zul je daar wel iets mee moeten doen en actie moeten ondernemen.

En wat die actie is, hangt natuurlijk helemaal af van de situatie en de personen die ermee te maken hebben. Eén van de redenen dat het verdriet niet over gaat, kan zijn dat je du genees je gebroken hart in 15 stappen s eigenlijk niet wil dat de relatie met je ex over is. Maar deze conclusie alleen is natuurlijk niet genoeg.

Er waren natuurlijk redenen waarom de relatie over is gegaan en waarom het mis is gegaan.

Dus als jouw doel wordt om je relatie nieuw leven in te blazen, zul je er wel voor moeten waken dat je niet weer dezelfde fouten maakt.

En wat ook zeker niet onbelangrijk is, is dat je ex ook last moet hebben van liefdesverdriet dat niet overgaat natuurlijk. Want als jij de enige van de twee bent die niet wil dat de relatie over is dan houdt het op natuurlijk.

Wat Te Doen Tegen Liefdesverdriet Dat Niet Overgaat?

Het is dus belangrijk dat je uitzoekt hoe je ex erin staat en of hij of zij bereid is om jullie relatie nieuw leven in te blazen. Daarnaast is het belangrijk om te leren van het verleden. Ga na waar en waarom het mis is gegaan en wat er veranderd moet worden om dit in de toekomst te voorkomen.

Want liefdesverdriet dat niet overgaat is erg, maar om dit voor een tweede keer over dezelfde relatie mee te moeten maken, is natuurlijk helemaal verschrikkelijk. Het is belangrijk dat jij en je ex op één lijn komen te zitten wat betreft jullie relatie en wat er verandert zou moeten worden.

Dat jullie weten wat jullie van elkaar verwachten zodat hier geen misverstanden over ontstaan. Loop vooral niet te hard van stapel en neem ook geen overhaaste beslissingen.

Zorg ervoor dat alles goed overdacht is en neem vooral ook overal de tijd voor. Het kan nu beter wat langer duren voordat jullie weer bij elkaar komen maar dat jullie dan wel lang bij elkaar blijven dan dat het allemaal te snel gaat en jullie binnen de kortste keren weer elkaar in de haren vliegen.

Of elkaar binnen de kortste keren weer helemaal kwijt zijn geraakt omdat jullie langs elkaar heen leven of elkaar niet goed begrijpen.

Het is dus belangrijk dat de communicatie tussen jullie goed is en dat jullie ook met elkaar blijven praten. Daarnaast is het natuurlijk ook belangrijk dat jullie samen een streep kunnen zetten onder het verleden en dan vooral onder alles wat er verkeerd is gegaan. Zaken uitpraten en zand erover. Dus niet steeds oude koeien uit de sloot halen bij een ruzie of meningsverschil maar echt samen opnieuw beginnen.

Afscheid nemen van het verleden, waarin het dus niet goed is gegaan tussen jullie, en samen vol goede moed de toekomst tegemoet. Een toekomst waarin jullie samen hopelijk heel oud en heel gelukkig mogen worden!

Lees ook het artikel ‘wat te doen om het verwerken van liefdesverdriet een stukje makkelijker te maken’

ABONNEER Je OP MIJN PODCASTS (klik op de groene balk)

De datingsite van 2023 die perfect past bij jou

Regelmatig doen wij vergelijkend onderzoek naar de beste datingsites

Mijn naam is Marjolein. Veel mensen kennen mij onder mijn auteursnaam Michelle van den Berghe. Sinds 1997 begeleid ik als gediplomeerd relatietherapeute mensen bij liefdesverdriet en/of het terugwinnen van hun ex. Sinds 2020 ben ik gecertificeerd NLP-  Hypnotherapeut en kan ik met deze kennis krachtige veranderingen teweeg brengen bij mijn cliënten. De hulpvragen waar ik mee te maken krijg zijn heel divers. Daar waar sommigen het liefst hun ex willen vergeten willen anderen het liefst hun relatie herstellen. Wil je je ex terugwinnen, je liefdesverdriet verwerken, afrekenen met onzekerheid en sterker worden op persoonlijk vlak? Ik help je er met alle liefde bij en geef je de beste tools om te breken met oude patronen en grote veranderingen in jezelf geboren te laten worden! Je kunt op deze pagina meer lezen over mij

Laat een reactie achter
(reacties worden al dan niet goedgekeurd)

Je email wordt niet gepubliceerd. Vul hieronder je reactie en gegevens in

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Je ex terugwinnen?

Meld je aan voor onze
gratis videocursus

Liefdesverdriet.nl