JE EX TERUGWINNEN MOEILIJK? 
Je bent in de categorie:        RELATIEPROBLEMEN    

Niets is erger dan het “kwijtraken” van je partner wegens overspel. Toch kan het zijn dat u gevoelens blijft houden voor je overspelende partner. Je wilt daarom graag je relatie redden na overspel van je partner.

Wellicht lijkt het u verstandig om een pauze in te lassen. Las dan niet een al te lange pauze in, maar laat deze pauze zo kort mogelijk zijn, denk hierbij bijvoorbeeld een dag.

Hieronder volgen een aantal tips om je relatie te redden na overspel.

Praat met elkaar en weerleg de gevoelens die er nog zijn

Mochten er nog gevoelens tussen jou en je partner bestaan, dan is het belangrijk om met elkaar te praten. Praten is een van de belangrijkste dingen om je relatie te redden na overspel. Bespreek bijvoorbeeld wat de positieve momenten in je relatie zijn geweest en blijf hier waarde aan hechten. Bespreek ook de positieve kanten van elkaar.

Bespreek in ieder geval de gevoelens die je nog voor elkaar hebt. Het is belangrijk dat je zelf wel je grenzen aangeeft door bijv. te zeggen “je hebt me gekwetst en ik zal zorgen dat het geen tweede keer meer gebeurd. Geef me de tijd om na te denken hoe ik hier mee om kan gaan”

Het inschakelen van een derde

Ook kan het raadzaam zijn een maatschappelijk werkster of een relatietherapeut in te schakelen. Een eerste gesprekssessie met de maatschappelijk werkster of relatietherapeut zal tezamen met jou en je overspelige partner plaatsvinden. Doel van het inschakelen van een derde is dat je samen met je partner aan het werk worden gezet. Er wordt dus geen oplossing aangeboden, maar een derde moedigt jou en je partner aan intens met elkaar bezig te zijn.

Maak plezier, geniet!

Maak samen een leuk dagtochtje of plan een trip. Doe iets samen of wanneer er kinderen in het spel zijn, plan iets met het gehele gezin. Maak plezier om je relatie te redden na overspel! Maak het gezellig, doe romantisch en steek kaarsen aan. De woorden: “ik hou van jou” zijn ook erg belangrijk wanneer je je relatie wilt redden. Een knuffel is fijn, maak grapjes. Haal herinneringen op van vroeger, hoe je elkaar hebt leren kennen, hoe jullie relatie is begonnen en bespreek wat jullie destijds voor elkaar voelde.

Dezelfde dromen en doelen

Bespreek jullie doelen en dromen. Blijkt je nog steeds dezelfde dromen en doelen te hebben dan kunje je relatie redden na overspel. Ga niet met elkaar vechten, dit levert alleen maar spanningen op en gaat ten kosten van je te redden relatie. Bovendien is vechten niet gezond.

Hopelijk kun je je relatie redden aan de hand van bovengenoemde tips! Blijf in ieder geval positief! Mocht je nog meer hulp willen, aarzel dan niet de hulp van relatiecoach en hypnotherapeute Marjolein (haar auteursnaam is Michelle vd Berghe) in te schakelen voor advies op maat

ABONNEER Je OP MIJN PODCASTS (klik op de groene balk)

De datingsite van 2023 die perfect past bij jou

Regelmatig doen wij vergelijkend onderzoek naar de beste datingsites

Mijn naam is Marjolein. Veel mensen kennen mij onder mijn auteursnaam Michelle van den Berghe. Sinds 1997 begeleid ik als gediplomeerd relatietherapeute mensen bij liefdesverdriet en/of het terugwinnen van hun ex. Sinds 2020 ben ik gecertificeerd NLP-  Hypnotherapeut en kan ik met deze kennis krachtige veranderingen teweeg brengen bij mijn cliënten. De hulpvragen waar ik mee te maken krijg zijn heel divers. Daar waar sommigen het liefst hun ex willen vergeten willen anderen het liefst hun relatie herstellen. Wil je je ex terugwinnen, je liefdesverdriet verwerken, afrekenen met onzekerheid en sterker worden op persoonlijk vlak? Ik help je er met alle liefde bij en geef je de beste tools om te breken met oude patronen en grote veranderingen in jezelf geboren te laten worden! Je kunt op deze pagina meer lezen over mij

Laat een reactie achter
(reacties worden al dan niet goedgekeurd)

Je email wordt niet gepubliceerd. Vul hieronder je reactie en gegevens in

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Je ex terugwinnen?

Meld je aan voor onze
gratis videocursus

Liefdesverdriet.nl