JE EX TERUGWINNEN MOEILIJK? 
Je bent in de categorie:        LIEFDESVERDRIET    

Bij je ex terug na al die jaren? Het was alweer een hele tijd geleden, 3 jaar om precies te zijn. We gingen op een goede manier uit elkaar, we waren het er allebei over eens: de relatie is ingeslapen, vastgelopen of hoe je het ook noemen wil.

Het werkte gewoon niet meer. Ieder ging zijn eigen weg gegaan en we hadden bijna geen contact meer. Zowel mijn partner als ik zijn nieuwe relaties aangegaan en hebben ze ook weer beëindigd.

Ik zou ook niet weten of mijn ex momenteel weer een relatie heeft. Geen haar op mijn hoofd die er aan dacht om naar mijn ex terug te gaan na al die jaren.

Het onverwachte

Waarom weet ik niet, maar ik kwam zomaar op het idee om mijn ex een verjaardagskaartje te sturen. “Van harte gefeliciteerd. Hoop dat het goed met je gaat. Een flinke knuffel van je ex”, was wat ik erop schreef.

Op de dag van de verjaardag werd ik opgebeld. “Hoi, ik ben het. Bedankt voor je kaartje. Waarom kom je niet even langs vanavond. Iedereen komt.” Zo te horen had mijn ex nog steeds contact met ‘onze’ kennissen en vrienden. “Ik heb het nogal druk, volgende week komt me beter uit”, antwoordde ik, want ik had er geen zin in om gelijk ‘iedereen’ weer te zien. We maakten een afspraak en hingen op.

De hele week bleef ik maar aan de afspraak denken. Raar, ik wist niet dat die afspraak zo’n impact op mij zou hebben! Zou ik bij mijn ex terug willen na al die jaren?

Wijzer geworden

Het was een mooie ontmoeting en ik voelde me onverwacht heel gelukkig! Allebei wijzer geworden en misschien ook wel volwassener, zijn we eens serieus gaan praten met elkaar.

Terugkijkend zijn we samen tot de conclusie gekomen dat we samen op de goede weg waren. Onze onvolwassenheid maakte dat we allebei probeerden de ander om te vormen tot onze ‘ideale’ partner.

We accepteerden de ander dus niet echt zoals die is. In onze strijd om de ander om te vormen naar ons ideaal, zijn we stukje bij beetje de liefde vergeten die ons bijeen heeft gebracht.

Wij hebben 3 jaar nodig gehad om om dit in te zien. Het loopt soms raar in het leven. We zijn nu in ieder geval rustiger met elkaar en zien elkaar regelmatig. We kunnen onze verschillen accepteren en beginnen te denken om het weer eens samen te proberen. Na al die jaren weer terug bij mijn ex….

Blijf op de hoogte

Herken je je in dit verhaal en denk je ook weer regelmatig aan je ex? Zou je het misschien weer eens samen willen proberen? Of heb je misschien in de tussentijd een rebound relatie gehad? Op deze pagina zijn vele tips en ervaringen te vinden die je misschien kunnen helpen. Breng regelmatig een bezoek, zodat je op de hoogte blijft van de mogelijkheden om weer in contact te komen met je ex.

Bedenk dat de ideale partner niet bestaat. Mensen zijn niet perfect en wanneer alles perfect zou zijn, zou dat na een tijdje behoorlijk gaan vervelen. Het leven biedt uitdagingen die je de mogelijkheid geven om te kunnen groeien en een beter mens te worden. Onze partner helpt ons daarbij. Het is dus helemaal niet raar om naar je ex terug te willen na jaren je eigen weg te hebben bewandeld.

ABONNEER Je OP MIJN PODCASTS (klik op de groene balk)

De datingsite van 2023 die perfect past bij jou

Regelmatig doen wij vergelijkend onderzoek naar de beste datingsites

Mijn naam is Marjolein. Veel mensen kennen mij onder mijn auteursnaam Michelle van den Berghe. Sinds 1997 begeleid ik als gediplomeerd relatietherapeute mensen bij liefdesverdriet en/of het terugwinnen van hun ex. Sinds 2020 ben ik gecertificeerd NLP-  Hypnotherapeut en kan ik met deze kennis krachtige veranderingen teweeg brengen bij mijn cliënten. De hulpvragen waar ik mee te maken krijg zijn heel divers. Daar waar sommigen het liefst hun ex willen vergeten willen anderen het liefst hun relatie herstellen. Wil je je ex terugwinnen, je liefdesverdriet verwerken, afrekenen met onzekerheid en sterker worden op persoonlijk vlak? Ik help je er met alle liefde bij en geef je de beste tools om te breken met oude patronen en grote veranderingen in jezelf geboren te laten worden! Je kunt op deze pagina meer lezen over mij

Laat een reactie achter
(reacties worden al dan niet goedgekeurd)

Je email wordt niet gepubliceerd. Vul hieronder je reactie en gegevens in

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Je ex terugwinnen?

Meld je aan voor onze
gratis videocursus

Liefdesverdriet.nl