JE EX TERUGWINNEN MOEILIJK? 
Je bent in de categorie:        LIEFDESVERDRIET    

Een relatie hebben is een van de mooiste zaken in een leven. Met name wanneer men van elkaar houdt, dat toont en goed met elkaar overweg kan. Dit is helaas niet voor iedereen weggelegd. Sommigen hebben wel die relatie, maar zijn verre van gelukkig.

Emoties en verlangen

In sommige relaties kan men voorkomen dat liefdesverdriet jarenlang voortkabbelt. Dat men niet happy is met de manier waarop men met elkaar omgaat. Dat men de partner niet volledig vertrouwd. Dat men, van huis uit, jaloers is en bij het minste of geringste het gevoel heeft er niet meer bij te horen. Mensen, die in een dergelijke situatie leven weten wat het heet om liefdesverdriet jarenlang te voelen. Het wordt tijd om nu eens na te gaan of men zo verder wil of er iets aan wil doen.

Liefdesverdriet laten voortduren is op zichzelf al niet zo slim, want je had hulp kunnen zoeken. Maar daar is het nooit te laat voor. Dus is het aan de tijd om nu die ondersteuning te zoeken. Wordt actief, blijft niet zitten met die gevoelens en die pijn. Maak die voortwoekerende emoties bespreekbaar en laat je helpen ze te begrijpen, aan te pakken en te voorkomen.

De relatie staat voortdurend onder druk

Wanneer een van de twee partners jarenlang met liefdesverdriet blijft rondlopen, dan heeft dat zijn effect op de relatie. Het kan betekenen dat er vaak over hele kleine dingen hoog oplopende discussies plaatsvinden. Of dat een van beiden vaak wegvlucht in een andere wereld om die gevoelens te ontwijken. Maar het is ook goed mogelijk dat dit jarenlang onderdrukt wordt omdat men het niet wil erkennen.

Een relatie is gebouwd op liefde, vertrouwen, acceptatie en de ander iets gunnen. Wanneer een van deze pijlers begint te bewegen, wordt actie verwacht. Want dan is er iets niet in de haak en is het aan de tijd met elkaar zaken te bespreken. Durft men dat niet of probeert men dat te omzeilen, dan zal die pijler steeds vaker in beweging komen. Mogelijk zelfs gaan wankelen. Hier begint wat men later maar niet kan begrijpen, de weg naar het einde. Niets is vanzelfsprekend. Voor alles geldt dat men er voor moet investeren en moet werken. Dat geldt zeer zeker ook voor een relatie.

Heb je het gevoel dat een van de pijlers niet meer stabiel is, wacht dan niet af of er iets gebeurt. Neem het initiatief in eigen hand. Vertel jouw partner wat je voelt of denkt te zien. Is dat niet voldoende of reageert zij of hij wat geïrriteerd of terughoudend, ga dan op zoek naar professionele hulp.

Later zul je twee dingen zeker weten. Je hebt gedaan wat je kon doen. Je hebt jouw gevoel aan jouw partner laten zien en je hebt hulp gezocht. Is de ondersteuning van dien aard dat alles weer in orde komt, prima. Mocht het desondanks toch mis gaan, verwijt jezelf dan niets, want je hebt er voor geknokt.

Maar al te vaak gaan mensen bij de pakken neerzitten of in de afwachtende modus. Dat is vluchtgedrag, waar je niets mee opschiet. Zorg dat binnen jouw relatie open over gevoel, pijn, verdriet, geluk, blijdschap kan worden gesproken. Dat komt de relatie ten goede, dat komt de partners en de eventuele kinderen ten goede en dat voorkomt heel wat aan ellende en verdriet.

Aan discussie en gekijf. Aan spanning en onrust. Aan een goede relatie werken beide partners voortdurend en mocht er even iets niet in de haak zijn, aarzel dan niet om hulp in te roepen. Tenslotte gaan mensen ook naar de dokter als ze ziek zijn. Om geholpen te worden en weer te genezen.

ABONNEER Je OP MIJN PODCASTS (klik op de groene balk)

De datingsite van 2023 die perfect past bij jou

Regelmatig doen wij vergelijkend onderzoek naar de beste datingsites

Mijn naam is Marjolein. Veel mensen kennen mij onder mijn auteursnaam Michelle van den Berghe. Sinds 1997 begeleid ik als gediplomeerd relatietherapeute mensen bij liefdesverdriet en/of het terugwinnen van hun ex. Sinds 2020 ben ik gecertificeerd NLP-  Hypnotherapeut en kan ik met deze kennis krachtige veranderingen teweeg brengen bij mijn cliënten. De hulpvragen waar ik mee te maken krijg zijn heel divers. Daar waar sommigen het liefst hun ex willen vergeten willen anderen het liefst hun relatie herstellen. Wil je je ex terugwinnen, je liefdesverdriet verwerken, afrekenen met onzekerheid en sterker worden op persoonlijk vlak? Ik help je er met alle liefde bij en geef je de beste tools om te breken met oude patronen en grote veranderingen in jezelf geboren te laten worden! Je kunt op deze pagina meer lezen over mij

Laat een reactie achter
(reacties worden al dan niet goedgekeurd)

Je email wordt niet gepubliceerd. Vul hieronder je reactie en gegevens in

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Je ex terugwinnen?

Meld je aan voor onze
gratis videocursus

Liefdesverdriet.nl