JE EX TERUGWINNEN MOEILIJK? 
Je bent in de categorie:        Hoe krijg ik mijn ex terug    

Hoe laat ik mijn ex zien dat ik veranderd ben nu het uit is?

Dat is een hele goede vraag, want je weet immers dat je ex na de breuk jou nog steeds ziet zoals je was vlak voor de breuk. Wellicht hadden jullie niet zulke goede momenten met elkaar ervaren vlak voordat je ex het uit had gemaakt, en nu heb je echt serieus aan jezelf gewerkt. Je hoort zelfs van vrienden en familie dat je veranderd ben, maar nu zal je ex dat ook moeten inzien. Je zegt dat het moeilijk is om je ex te verrassen. Aan de ene kant heb je misschien wel geluk, maar je vergeet enkele belangrijke details. Daar gaan we in dit artikel verder op in

De grote fout die de meeste mensen maken vlak na de relatiebreuk

Ooit heb je je ex weten te verleiden zodat hij/zij verliefd op je werd. Jullie ontdekten in elkaar onbekende terreinen en voelden een enorme aantrekkingskracht voor elkaar. Je bent benieuwd of je, nu je relatie kapot is gegaan toch weer diezelfde aantrekkingskracht op je ex kunt hebben. Logischerwijs wil je eigenlijk precies hetzelfde doen als toen, immers je denkt ‘als mijn ex toen verliefd op me werd doordat ik zus of zo deed moet ik gewoon weer hetzelfde doen’. Dat is een ernstige denkfout. “Waarom” denk je misschien.

Wel, de magie van toen, van het ‘elkaar ontdekken’ bestaat niet meer. Het is dus onmogelijk om dezelfde voorwaarden te scheppen als toen tijdens jullie eerste ontmoeting. Je ex heeft je gezet dat hij/zij niet meer verder met je wil. Er zat dus iets niet goed tussen jullie. Het staat dus buiten kijf dat je ex weer een relatie terug wil met dezelfde condities als toen. Vergeet dat dus maar want je saboteert alle hoop dat het nog goed komt tussen jullie.

Verras je ex met veranderingen de hij/zij niet had verwacht

We blijven het herhalen: nadat je bent afgewezen door je ex, verwacht je ex (soms onbewust) niet anders dan dat je troosteloos bent, hopeloos verloren, en dat je veel moeite hebt om je leven weer op te pakken. Dat is ook één van de redenen waarom we je adviseren om radiostilte in te lassen. Juist in deze moeilijke periode waarin je je eenzaam voelt, zul je die verwachtingen moeten ontkrachten en je ex zodanig in de war brengen dat hij/zij geen enkele voorspelling meer over je kan doen en niet weet welke richting je op gaat.

Hoe? Door de keus van je ex te respecteren en je echt helemaal op jezelf te focussen. Werk dus aan je persoonlijke ontwikkeling, verander zo mogelijk van leefkader. Probeer nieuwe bronnen te ontdekken waaruit je veel vreugde en positieve energie kunt putten. Het terugwinnen van je ex lukt het best als je ex geen enkele controle meer heeft over jou. Pas alleen als je van je emotionele afhankelijkheid kunt loskomen, kun je ook werken aan je eigen vernieuwde aantrekkingskracht.

Ontwikkel jezelf en je ex zal zeker zien dat je veranderd bent

Jouw missie is dus dat je het verleden de rug toe keert en dat je je ontwikkelt op zo veel mogelijk verschillende terreinen van het leven. Je ex zal het uiteindelijk echt gaan inzien dat je veranderd bent. Je zal immers ook anders met je ex gaan communiceren, je zult je anders gaan gedragen, ook naar je ex. Praat dus niet met je ex over de relatie die je met hem/haar had. Laat zien dat je naar de toekomst kijkt, dat je plannen hebt et dat je super veel zin hebt in het leven.

Verras je ex en laat hem/haar inzien dat hij/zij de verliezende partij is in plaats van andersom. Doordat jij 100% veranderd bent zal je ex weer interesse in je krijgen. Denk niet meteen, dat zodra je merkt dat je ex geen interesse in je toont, dat dat ook inderdaad het geval is. Ex partners zullen echt niet zo snel toegeven dat ze een verkeerde beslissing hebben gemaakt. Bovendien zal je ex je niet zo snel geloven en zijn er wellicht meerdere ontmoetingen nodig om je ex te laten inzien dat je veranderd bent. Je ex denkt dat die veranderingen maar tijdelijk zijn. Laat je dus niet zo snel uit het veld slaan.

Je ex denkt dat je hem/haar manipuleert nu  je veranderd bent?

Er is zeker een mogelijkheid dat je ex denkt dat je hem/haar manipuleert als je te veel nadruk legt op het feit dat je zo veranderd bent. Zeker als je het Ebook “Win Hem Terug”  of “Win Haar Terug”  hebt gelezen, of het online coachingprogramma “Van Breuk Tot Doorbraak”  hebt gevolgd. De kans zit er zeker ook in als je je ex al eens eerder hebt verteld dat je niet zonder hem/haar kunt leven. Dan denkt je ex dat die veranderingen gebaseerd zijn op wanhoop en afhankelijkheid en het feit dat je niet in staat bent om de realiteit te accepteren. Je ex zal het zeker merken dat je niet echt bent als je na de eerste ontmoeting merkt dat je ex je nog steeds niet terug wilt of geen interessen in je toont.

Conclusie

Veranderen doe je in de eerste plaats voor jezelf en niet voor je ex. Ga door met jezelf te ontwikkelen.  Bekenden, vrienden, familieleden zullen het ook zien en je ex ongetwijfeld daarvan op de hoogte stellen. Je ex zal het wellicht na langere tijd pas gaan inzien dat je ook echt veranderd bent, en mocht dat niet zo zijn dan pech voor je ex, want hij/zij verliest daarmee een prachtige partner, een partner zoals jij! Er zal een dag komen dat je iemand ontmoet die jouw kwaliteiten wel kan waarderen en graag aan je zijde zou willen staan.

 

ABONNEER Je OP MIJN PODCASTS (klik op de groene balk)

De datingsite van 2023 die perfect past bij jou

Regelmatig doen wij vergelijkend onderzoek naar de beste datingsites

Mijn naam is Marjolein. Veel mensen kennen mij onder mijn auteursnaam Michelle van den Berghe. Sinds 1997 begeleid ik als gediplomeerd relatietherapeute mensen bij liefdesverdriet en/of het terugwinnen van hun ex. Sinds 2020 ben ik gecertificeerd NLP-  Hypnotherapeut en kan ik met deze kennis krachtige veranderingen teweeg brengen bij mijn cliënten. De hulpvragen waar ik mee te maken krijg zijn heel divers. Daar waar sommigen het liefst hun ex willen vergeten willen anderen het liefst hun relatie herstellen. Wil je je ex terugwinnen, je liefdesverdriet verwerken, afrekenen met onzekerheid en sterker worden op persoonlijk vlak? Ik help je er met alle liefde bij en geef je de beste tools om te breken met oude patronen en grote veranderingen in jezelf geboren te laten worden! Je kunt op deze pagina meer lezen over mij

Laat een reactie achter
(reacties worden al dan niet goedgekeurd)

Je email wordt niet gepubliceerd. Vul hieronder je reactie en gegevens in

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Je ex terugwinnen?

Meld je aan voor onze
gratis videocursus

Liefdesverdriet.nl