JE EX TERUGWINNEN MOEILIJK? 
Je bent in de categorie:        RELATIEPROBLEMEN    

De Perfecte Relatie, Hoe Krijg Je Die?

Hoe krijg je de perfecte relatie is een vraag die door veel koppels wordt gesteld. Ieder koppel hunkert natuurlijk naar een relatie die bovenal harmonieus is en probleemloos. Een relatie die in de loop der tijd ook nog eens steeds beter wordt, waarbij elke partner volledig tot zijn/haar recht kan komen en wordt gerespecteerd. Kortom de perfecte relatie is de droom van ieder koppel. Maar hoe bereik je die?

Feitelijk is een perfecte relatie een doel waarvan de meeste koppels denken dat het onrealistisch is. Men zegt vaak “de perfecte relatie bestaat niet”, maar niets is minder waar.

Het probleem is dat de meeste koppels zich vaak niet realiseren dat ze al een perfecte relatie hebben. Er zijn namelijk zeer veel redenen waarvan je kunt zeggen dat er sprake is van een perfecte relatie. In dit artikel zullen we hier verder op ingaan.

De Perfecte Relatie Heb Je Hoogstwaarschijnlijk Al!

Twijfel je hieraan? Toch is de kans groot!
Je denkt vast dat de kenmerken van een perfecte relatie zijn:

  • Een relatie zonder problemen, of problemen die gemakkelijk zijn op te lossen
  • Een relatie waarin je volledig geaccepteerd wordt zoals je bent
  • Een relatie waarbij de passie en het verlangen als vanzelf komt
  • Een relatie waarin je altijd begrepen en bemind wordt en waarin je je helemaal compleet voelt

Maar de realiteit is echter anders. We worden verliefd en elke keer denken we weer ‘dit is het’ of  ‘zo hoort het te zijn’ en zeker ook ‘zo’n relatie krijg ik nooit meer. Helaas is de euforie maar van korte duur. We komen al gauw tot de ontdekking dat de relatie die eerst zo perfect leek zeker niet voldoet aan bovengenoemde kenmerken. Maar nu de vraag: ‘is dat dan zo belangrijk?’

Waarom Gaan Zoveel Relaties Stuk Of Verloopt Het Vaak Niet Zoals Verwacht?

De reden waarom veel koppels teleurgesteld raken in hun relatie en niet krijgen wat ze hadden verwacht is omdat de meeste mensen niet begrijpen hoe een relatie werkt en ook begrijpen ze vaak niet waarom het niet werkt. Ze weten dus niet wat te doen als het mis gaat en zo ontstaan veel irriaties. Veel koppels besluiten dan ook ‘maar te zien waar het op uitloopt’ en ze hopen dan dat alles vanzelf goed komt, alsof er iets magisch zal gebeuren…

de perfecte relatie

Als er een ideale wereld zou bestaan waar iedereen de beste opleiding zou krijgen, waar volwassenen zich volledig bewust zouden zijn van hun verantwoordelijkheid, waarbij ze ook nog eens perfect in staat waren om te luisteren naar hun partner en te geven wat de ander nodig heeft, dan zouden alle relaties perfect zijn.

Maar het punt is: dit is niet realistisch. Niemand is perfect! Geen enkele relatie is perfect!

We hebben allemaal ervaringen in ons leven die in min of meerdere mate bepalen hoe goed we zullen zijn in het ontwikkelen van gezonde relaties, en ook in hoeverre we in staat zullen zijn om te gaan met teleurstellingen en problemen.

We hebben geleerd ons allemaal aan te passen aan leuke maar ook minder leuke situaties. Dit geldt zeker als je uit een gezin of cultuur komt waarin je niet werd geaccepteerd of waarin je moeite moest doen om geaccepteerd te worden zoals je bent. Dit heeft je onwaarschijnlijk ook geleerd om bepaalde delen van jezelf te overidentificeren en andere delen te verbergen.

Dit proces is onvermijdelijk, het is deels nodige socialisering die plaats moet vinden binnen gezinnen en culturen. Anderzijds hebben we te maken met onbewuste vooroordelen en blinde vlekken, ook al denken we dat we veel in onszelf al hebben opgelost.

Het is de manier waarop de menselijke persoonlijkheid wordt gevormd, wetende dat bepaalde aspecten dominant aanwezig zullen zijn en blijven, terwijl een deel daarvan geheel zal verdwijnen. Of we zijn ons geheel onbewust dat we bepaalde aspecten nog steeds in ons hebben.

Ik zou je deze video willen aanraden: de 4 stappen om in 1 klap af te zijn van relatieproblemen.

Je Relatie Houdt Je Altijd Een Spiegel Voor

Het mooie van iedere relatie is dat het je leert om bewust te worden van je verlangens, vooroordelen, schema’s en ingebakken gedragspatronen. Je wordt geconfronteerd met terreinen waarin je nog moet groeien, waarin je jezelf nog moet ontwikkelen.

Kortom, je relatie laat je zien wie je bent. Het laat je niet alleen zien op welk vlak je al bent gegroeid maar dus ook waar je nog tekort schiet. Dat bewustwordingsproces gaat veelal gepaard met pijn en verdriet, maar is onoverkomelijk. De een zal zich er beter doorheen kunnen worstelen dan de ander.

Waarom Zijn We Vaak Zo Slecht In Het Juist Inschatten Van Relaties?

Het is een illusie te denken dat je partner je tekortkomingen zal aanvullen. Je bent altijd zelf verantwoordelijk voor het invullen van de lege en verborgen plekken in jezelf. Je partner confronteert je slechts met die lege plekken of laat je zien welke delen in jezelf verborgen hield. Daarom hoef je jezelf niet af te vragen “hoe krijg je de perfecte relatie” immers de perfecte relatie heb je al, je dient je er alleen voor open te stellen.

Gedurende de tientallen jaren waarbij ik mensen heb gecoacht heb ik gezien dat er geen relaties bestaan waar de ene partner de ander niets hoefde te leren.

Het is heel belangrijk dat je dit goed begrijpt: iedere relatie biedt gelegenheid om te groeien en een bewuster mens te worden. We worden zodoende steeds meer vaardiger om ons volledig te verbinden en van onze relatie te genieten, de relatie zoals die bedoeld is te zijn: de relatie die perfect genoemd mag worden omdat deze een gezonde basis heeft ondanks alle gebreken.

Hoe Krijg Je De Perfecte Relatie Is Dus Niet De Juiste Vraag

Inderdaad, als je je afvraagt hoe je een perfecte relatie krijgt kun je jezelf beter afvragen: is deze relatie gezond genoeg en wat leert deze relatie ons? Kom ik met deze partner verder met mezelf en kan ik mijn partner ook verder helpen met zichzelf?

Heb je zelf of heeft je partner psychologische hulp nodig vanwege onverwerkte emoties en ervaringen en raak jij of raakt je partner daardoor uitgeput? Ga op zoek naar professionele hulp en probeer niet elkaars psycholoog te zijn. Durf ook knopen door te hakken als je in een ongezonde relatie zit, wanneer je een partner hebt die er alles aan doet om de schuld bij jou neer te leggen zodat jij nog sneller rent voor hem of haar. Wees waakzaam voor ongezonde relaties die uit balans zijn geraakt!

In plaats van je af te vragen hoe krijg je de perfecte relatie kun je ook dit Ebook lezen waarin ik je NLP technieken leer voor de perfecte klik in je relatie

Wat Verstaan Jullie Onder ‘Perfecte Relatie’?

Als je antwoord wilt op de vraag: hoe krijg je de perfecte relatie? is het belangrijk er eerst achter te komen wat jij en je partner hieronder verstaan. Laat ik eerst eens een anekdote vertellen. Een situatie die tegenwoordig veel voorkomt:

Er was eens een man die werkelijk alles deed voor zijn vrouw en kinderen, en dit 10 jaar lang. Hij vond het allemaal geen probleem om van ‘ morgens 9 tot s’ avonds 22 uur door te werken. Immers hij bedoelde het goed.

Het geluk van zijn relatie stond op het spel. Hij kon met al het geld wat hij verdiend had een mooi huis kopen, met een mooie tuin die ook nog eens goed onderhouden kon worden door een ingehuurde dure tuinbedrijf.

En om het leven van zijn vrouw nog eens aangenaam te maken, aarzelde hij niet om een werkster in dienst te nemen. Zijn kinderen werden verwend met de duurste kado’s.

En op een dag gebeurde het toch. Natuurlijk zag hij het niet aankomen. Hij had toch altijd zijn best gedaan en steeds geïnvesteerd om de relatie perfect te houden?

Zijn vrouw was ervan door gegaan met een artiest die een heel ongeregeld leven leidde en haar wist te boeien met spannende verhalen. Zij legde haar ex uit dat zij haar huwelijk niet langer kon verdragen omdat ze het ongelooflijk saai begon te vinden. Ze vond dat er onbegrip was ontstaan tussen haar en haar man.

De man was stomverbaasd, want hoe had het ooit zover kunnen komen ondanks zoveel investeringen? Hij had immers zichzelf al 10 jaar lang opgeofferd met deze fatale afloop als ‘dank’.

Bovendien had hij opgemerkt dat de nieuwe minnaar van zijn ex in de verste verte niet in de buurt kwam van het perfecte leven die hij zelf in de loop der jaren had gecreëerd. De nieuwe minnaar woonde in een kleine, veel minder comfortabele studio en woog zeker niet op tegen het luxueuze huis die hij onlangs nog voor zijn had gekocht.

De Traditionele Patronen

Deze situatie komt het meest voor bij carrière jagende mannen, en dat is eigenlijk ook wel logisch. Als we kijken naar de opvoeding van jongens: het wordt hen er al vroeg ingegoten dat ze vrouwen moeten beschermen, moeten zorgen voor het nageslacht en dat ze er vooral voor moeten zorgen dat ze een goed betaalde baan krijgen.

Het is dus een vrij traditioneel patroon of eerder gezegd een filosofie die vandaag de dag nog steeds wordt nagestreefd. De man moet voor het gezin zorgen en aan hun behoeftes voldoen. De man in kwestie dacht er goed aan te doen door steeds harder te werken zodat zijn gezin niets te kort zou komen. Immers hij wou een perfecte relatie. Helaas kwam hij bedrogen uit.

Tegenwoordig is er veel veranderd, met name wat de rolverdeling betreft binnen de relatie. Beide partners hebben nu evenveel verantwoordelijkheid voor het gezin, maar meestal wordt in onderling overleg de taken verdeeld. Dit moet voor beide partners duidelijk zijn en geaccepteerd worden en na verloop van tijd onder de loep worden genomen en zo nodig worden bijgesteld.

Daarnaast brengen man en vrouw minder tijd met elkaar door dan vroeger het geval was. Er is meer behoefte aan onafhankelijkheid binnen de relatie. Zo heeft elke partner vaak een eigen hobby waarin veel tijd wordt geïnvesteerd.

Desalniettemin wordt de relatie meer nog dan voorheen regelmatig op de proef gesteld, en gekeken of deze nog voldoet aan de kwaliteitseisen. Partners stellen hogere eisen aan elkaar en vragen zich steeds meer af: hoe kunnen we gelukkiger zijn of hoe brengen we de passie terug in onze relatie en hoe kunnen we samen nog meer uit onze relatie halen. Logisch dat er zodoende ook meer druk wordt ervaren.

De Perfecte Relatie En Cultuurverschillen

Wanneer je je als vreemdeling vestigt in Nederland en je komt in aanraking met een partner van Nederlandse afkomst dan krijg je, naast de gebruikelijke obstakels die elke relatie met zich meebrengt, ook nog eens te maken met cultuurverschillen en verschuiving van prioriteiten. Te denken valt aan verschillen in behoeften, uiting van emoties, verdeling van taken en rollen.

>>> Wil je interessante communicatietechnieken leren gebaseerd op NLP technieken? Verhoog je aantrekkingskracht, de emotionele verbinding met je ex. Je ex zal versteld staan! Klik hier voor meer informatie

In sommige, met name arme landen is de eerste prioriteit zeker niet het hebben van de perfecte relatie maar eerder is de vraag: hoe kunnen we beiden overleven en in onze primaire behoeften voorzien, zodat onze kinderen tenminste een dak boven hun hoofd hebben en naar school kunnen.

Omdat in onze westerse cultuur deze problematiek vrijwel niet voorkomt, liggen onze prioriteiten nu eenmaal anders en eerder bij het oplossen van burnouts, sleur en communicatieproblemen.

Letten op de dagelijkse doelstellingen

De man in dit verhaal dacht dus in eerste instantie dat zijn persoonlijke welzijn en die van zijn gezin zou afhangen van matieriële welvaart en daarmee het perfecte gezinsleven. Hij heeft ongetwijfeld zichzelf jarenlang opgeofferd om uiteindelijk te ontdekken dat hij zijn doel aan het voorbij schieten was.

Hij realiseerde zich pas achteraf dat hij meer aandacht had moeten schenken aan zijn vrouw en kinderen, meer met hen op vakantie had moeten gaan, theaters had moeten bezoeken, meer grapjes had moeten vertellen aan zijn kinderen en met ze had moeten spelen.

Vergeet niet dat als jouw doel alleen maar ligt op je werk, het verhogen van je wooncomfort, het inhuren van een oppas of een werkster dat een relatiebreuk al snel op de loer kan liggen. Hopelijk realiseer je je op tijd dat de behoeften van je partner heel goed ergens anders kunnen liggen.

De beste tip voor het behoud van je ‘perfecte relatie’ en gezinsleven

Je leeft niet alleen om te werken, dus zouden we ons meer moeten focussen aan de invullen van ons dagelijks gezinsleven. Zorg voor regelmatige ontspanning met elkaar. Doe je dit niet dan zul je kostbare tijd verliezen die spijtig genoeg niet meer valt in te halen. Helaas komt het vaak voor dat als eenmaal je partner er vandoor is gegaan er gevoelens van spijt ontstaan en dan is het voor de ander vaak al te laat.

Als je relatie op het punt staat uit elkaar te vallen, dan hopen we dat met het lezen van dit artikel je je zogenaamde ‘perfecte relatie’ weer nieuw leven kunt inblazen of als het leed al is geleden dan kun je meer lezen op deze pagina, de special over weten hoe je je ex terug kunt krijgen.

ABONNEER Je OP MIJN PODCASTS (klik op de groene balk)

De datingsite van 2023 die perfect past bij jou

Regelmatig doen wij vergelijkend onderzoek naar de beste datingsites

Mijn naam is Marjolein. Veel mensen kennen mij onder mijn auteursnaam Michelle van den Berghe. Sinds 1997 begeleid ik als gediplomeerd relatietherapeute mensen bij liefdesverdriet en/of het terugwinnen van hun ex. Sinds 2020 ben ik gecertificeerd NLP-  Hypnotherapeut en kan ik met deze kennis krachtige veranderingen teweeg brengen bij mijn cliënten. De hulpvragen waar ik mee te maken krijg zijn heel divers. Daar waar sommigen het liefst hun ex willen vergeten willen anderen het liefst hun relatie herstellen. Wil je je ex terugwinnen, je liefdesverdriet verwerken, afrekenen met onzekerheid en sterker worden op persoonlijk vlak? Ik help je er met alle liefde bij en geef je de beste tools om te breken met oude patronen en grote veranderingen in jezelf geboren te laten worden! Je kunt op deze pagina meer lezen over mij

Laat een reactie achter
(reacties worden al dan niet goedgekeurd)

Je email wordt niet gepubliceerd. Vul hieronder je reactie en gegevens in

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Je ex terugwinnen?

Meld je aan voor onze
gratis videocursus

Liefdesverdriet.nl