JE EX TERUGWINNEN MOEILIJK? 
Je bent in de categorie:        Hoe krijg ik mijn ex terug    

Hoe je ex versieren per sms

Wil je graag indruk maken op je ex, maar je weet niet goed hoe je dat het beste kunt doen? Vergeet niet dat je in deze tijd een geweldig middel tot je beschikking hebt. Je raadt het vast al: je mobiele telefoon! Maar dan ben je er nog niet.

Want hoe je ex versieren per sms bericht of whatsapp, dat lijkt allemaal zo eenvoudig, maar is het zeker niet. De kans dat je de verkeerde woorden gebruikt is groot. Belangrijk is dus te weten waarmee je rekening moet houden.  Je zult dit allemaal ontdekken in dit artikel.

hoe je ex versieren per sms

Natuurlijk is het smsen met je ex een uitkomst.  Je kunt van tevoren al nadenken over de inhoud van je berichtje. Dat zal de kans om blunders te maken aanzienlijk verkleinen.

Je ex versieren per sms  is een hele efficiënte manier om weer connectie te maken.

Met een beetje humor in je berichtje kun je het ijs breken, zeker als er een bepaalde spanning heerst. Ben je ‘ontspannen’ dan zal je ex dat zeker merken. Dit kan echt heel verfrissend zijn voor de relatie met je ex. Zeker als hij of zij deze nieuwe stijl van communiceren van jou niet gewend was. Ben je dat niet, dan kun je het risico lopen dat de relatie met je ex verslechtert.

Wees gerust! Volg je de aanwijzingen in dit artikel nauwgezet, dan zal het smsen met je ex voor jou veel gemakkelijker gaan. Niet alleen met je ex, maar zelfs met ieder ander persoon die je beter zou willen leren kennen.

Er is een aantal regels die je dient te respecteren als je je ex wilt versieren met een tekstbericht. Aan de ene kant zul je moeten voorkomen dat je in de friend zone vervalt door wat meer afstand te nemen. Aan de andere kant pas je er ook voor op dat je niet weer té veel afstand inneemt.

Laten we ons echter eerst even bepalen bij deze 2 vragen: wanneer en waarom je ex versieren per sms of tekstbericht een goed idee is.

Wanneer je ex benaderen per tekstbericht

Zoals al eerder vermeld op deze website is het belangrijk dat je na de breuk, eerst ruime tijd afstand neemt van je ex.

Bombardeer je je ex na de breuk al meteen met honderden smsjes, dan verklein je aanzienlijk je kansen om weer bij elkaar te komen. De emoties zijn na de breuk zo hoog opgelopen dat je ex niet open staat voor vleiende opmerkingen.

Probeer je direct op de versiertoer te gaan, dan zal je ex het eerder zien als ‘geslijm’. Je maakt jezelf daarmee ook zeer onaantrekkelijk. Zorg dus dat je eerst zelf ook tot rust komt. Je zult zien dat je na een aantal weken veel creatiever kunt nadenken en je beter in staat bent om het juiste bericht te formuleren.

Waarom je ex benaderen per sms?

Misschien vertelt je omgeving je dat je alle kwaliteiten in huis hebt om bij iemand in de smaak te vallen. Je bent immers een leuke vrouw of een leuke vent. Je ziet er goed uit. Je glimlach is hemels, kortom niks om over te klagen.

Maar toch. Nu gaat het erom dat je indruk maakt op je ex, en dat is best lastig. Wat doe je als er spanningen zijn. Je vraagt jezelf misschien af “wat vindt mijn ex eigenlijk nog van mij? vindt hij/zij me nog aantrekkelijk genoeg? intelligent genoeg? val ik qua karakter nog steeds in de smaak? en zijn het slechts die stomme ruzies of luttele blunders die de druppel waren en de reden vormden om het uit te maken?

je ex verleiden per sms

Kortom, je voelt je zo onzeker over al dit soort vragen dat het je nauwelijks lukt om een ‘niet dreigende, maar ‘coole’ boodschap uit te zenden.

Eentje waarvan je ex zal denken “zo hee, wat klinkt dit anders dan ik gewend ben. Hmm, wat zal ik eens antwoorden?”

Eigenlijk is het over en weer uitsturen van smsjes of whatsapp berichten een psychologisch spel.

Hoe je er mentaal in staat is alles bepalend voor je succes in het verleiden van je ex.

Er zijn eigenlijk 4 redenen of eerder gezegd ‘voordelen’ waarom het interessant is om je ex per tekstbericht te benaderen:

1. Het verleiden per tekstbericht gebeurt indirect

De topverleiders in de wereld weten als geen ander dat om resultaat te boeken het noodzakelijk is om onder de radar te blijven. Anders gezegd: je blijft discreet ten aanzien van je plannen. In ieder geval geldt dat voor de beginfase.

Als een tekstbericht eenmaal goed is geformuleerd, kan het je ex zelfs van zijn/haar stuk worden gebracht. Je ex zal zich afvragen of jouw doel is om hem/haar te ‘verleiden’ of dat je uit bent op slechts een gezellige babbel.

Dankzij deze vorm van communiceren kun je dus twijfels laten ontstaan. Je ex zal niet direct begrijpen wat je nu eigenlijk van plan bent. Je zult dus minder direct en minder voorspelbaar moeten zijn wat je doel betreft.

Stel je loopt op straat en je ziet een mooie vrouw langskomen. Zij ziet jou, ze ziet hoe je naar haar kijkt en zij denkt meteen dat je haar nummer wilt. Ze zal zich nooit afvragen ‘vindt hij me leuk?’ , ze weet namelijk dat je haar al leuk vindt. Immers je onderneemt actie.

Maar als je een boodschap uitstuurt volgens de Push and Pull strategie dan kun je haar daarmee wat onzeker maken. Je zorgt er zodoende voor dat ze zich allerlei dingen gaat afvragen, niet alleen over jou, maar zeker ook over zichzelf. Omdat ze in haar hoofd bezig is met al dit soort vragen hecht ze zich onbewust steeds meer aan jou.

Het voordeel van versieren op afstand middels een tekstbericht, is dat het op dat moment niet gaat om je non verbale gedrag. Fijn dus als je zelf een wat verlegen typje bent of zelf vindt dat je niet zo charismatisch bent. Je kunt daarentegen misschien wel heel goed zijn in schrijven!

Via een tekstbericht kun je de eerste stap zetten. Het is immers een laagdrempelig middel van communicatie. Of je nu man bent of vrouw, voor beiden geldt dat het gemakkelijker is om initiatief te nemen.

2. Een sms komt nu eenmaal minder opdringerig over

Versieren per sms heeft nog een ander voordeel, en dat is dat het minder opdringerig overkomt. Natuurlijk voorkom je dat je continu opnieuw dezelfde vraag stelt. Geduld is hierbij een must.

Om ervoor te zorgen dat je een goede communicatie opbouwt kun je van tevoren nadenken over verschillende onderwerpen die je kunt inbrengen. Denk hierbij aan wat je ex interessant vindt, waar hij of zij gevoelig voor is of blij van wordt. Pak pen en papier en schrijf wat ideeën op. Ga tactisch te werk en denk aan de juiste timing! Hierover meer in het volgende puntje:

3. De juiste timing voor het uitsturen van je sms

Je kunt aan de ene kant stellen dat je via whatsapp of sms een berichtje kunt uitsturen wanneer het jou uitkomt, maar soms is het toch belangrijk dat je zorgt voor een juiste timing. Hier een goede tip:

Stuur geen berichtjes naar je ex als je weet dat hij of zij op een feestje is, of een bijzondere gelegenheid bijwoont.

Je verkleint daarmee namelijk de kans dat je ex je berichtje beantwoordt.

Beter is dus dat je berichtje aankomt als je zeker weet dat je ex op dat moment een momentje vrij heeft of als je er via via achter bent gekomen dat hij/zij zojuist iets leuks heeft meegemaakt.  Je ex zal daarmee ook in een betere stemming verkeren.

ex smsen

Als je belangstellend informeert naar hoe het was (en je weet van tevoren dat je ex dat op prijs zal stellen) kies dan juist zo’n moment.

Natuurlijk raak je niet in paniek zodra je merkt dat je ex niet direct reageert. Denk niet meteen dat je ex afstandelijk is. Toon dat je geduld hebt, en dat je ‘er niet zo mee zit’ als je niet direct antwoord krijgt.

En wat als je ex jou een berichtje stuurt midden in de nacht?

Ik weet zeker dat je uit nieuwsgierigheid zal kijken wat je ex stuurt. Ontving je dit bericht via whatsapp en je kijkt, dan ziet je ex dat jij online bent. Ons advies: reageer dan niet direct terug. Het is dan juist een goed moment om je ex in onzekerheid te brengen. Je ex zal zich afvragen ‘waarom reageert hij/zij nu niet op zo’n raar moment?’, en dat is precies wat je wilt bereiken!

Als je namelijk niet direct reageert zal je ex verwachten dat je dat de volgende dag wel doet. Zorg er dus voor dat je de volgende dag in de middag pas reageert. Doe dat bij voorkeur met een grappige zin die voor veel positiviteit zorgt. Dat kan bijv. een grappige uitspraak zijn waarmee je al direct het ijs breekt.

Vergeet er niet aan toe te voegen dat jij ook een hele gezellige nacht had 😉

De 5 valkuilen bij het sturen van een sms naar je ex

Het is altijd erg leuk om iemand via een tekstbericht te verleiden, en zeker als het gaat om je ex!

Het is echter belangrijk dat je let op valkuilen, want die kunnen ervoor zorgen dat het effect van jouw smsjes of andere versiertouren direct worden afgedaan.

1. Streven naar het perfecte tekstbericht

Niet alleen zul je merken dat je steeds beter zult worden in het verzinnen van een opening. Je zult ook steeds vaardiger worden in het op gang houden van een goede communicatie. Dat komt omdat je leert goed te observeren.

Je zult je steeds beter kunnen focussen op de details. Het is natuurlijk fantastisch als je goed bent in het uitsturen van smsjes of tekstberichten. Echter ben je er dan nog niet. Je zult de behoeften van je ex goed in kaart moeten brengen en je flexibel weten op te stellen.

In elke situatie zit wel iets positiefs, dan wel negatiefs. Je zult goed moeten weten welke acties in te zetten op welk moment. Blijf goed observeren hoe je ex reageert op de verschillende dingen die je zegt. Het is natuurlijk niet de bedoeling dat je bij wijze van spreken overspannen raakt als je steeds maar weer denkt dat je berichtjes beter kunnen.

Perfectionisme kan je behoorlijk in de weg zitten dus pas op dat je je laat weerhouden als je opeens een geniaal idee hebt. Risico’s nemen hoort nu eenmaal bij het terugwinnen van je ex.

2. Je beter voordoen dan je bent

Als je echt indruk wilt maken op je ex, blijf dan wel zo dicht mogelijk bij jezelf.

Je ex zal je zo door hebben als je niet meer authentiek bent. Overdrijf dus niet, en aarzel niet om je soms ook kwetsbaar op te stellen. doe je dat op de juiste manier, dan zal je ex je  erg gaan waarderen wat vervolgens een hechtere band in de hand werkt.

3. Je ex verkeerd inschatten

Over risico’s gesproken: je kunt niet over alles zeker zijn, en al helemaal niet over de vraag hoe je ex zal reageren. Jouw taak is om ervoor te zorgen dat je altijd respectvol en begripvol blijft naar je ex. Ook zorg je ervoor dat je ex het fijn vindt om met jou in contact te zijn. Hou de drempel voor je ex dus zo laag mogelijk.

Er zal ongetwijfeld een moment komen waarbij je denkt “oeps, dat had ik nou niet moeten zeggen”. Je hebt je ex wellicht verkeerd ingeschat. Je excuses aanbieden is dan zeker iets om niet te vergeten, maar overdrijf het niet. In plaats van te zeggen “sorry, dat bedoelde ik niet zo” kun je beter zeggen “ik vind het niet prettig te weten dat ik zojuist iets heb gezegd wat je gekwetst heeft. Ik bedoelde het goed maar ik heb je verkeerd ingeschat. Ik snap nu beter wat je bedoelt”. Hiermee toon je aan dat je je goed in je ex kunt inleven. Zo’n berichtje komt beter aan dan als je het alleen maar “sorry” zegt. Leg dus uit wat je voelt.

4. Te snel in paniek raken

Zoals al eerder besproken in dit artikel: het is mogelijk dat wanneer je je ex terug probeert te winnen via tekstberichten, je snel in paniek kunt raken. Zeker als je ex niet direct terug reageert terwijl je ziet dat hij of zij online is.

Stuur sowieso geen vraagtekens! Dring niet aan want je schiet er niets mee op. Integendeel: je riskeert dat je ex zich behoorlijk begint te irriteren aan jouw gedrag.. Het kan aan de andere kant ook zijn dat je nogal gevoelig bent voor geschreven woorden. We zijn nu eenmaal niet allemaal gevoelig voor dezelfde dingen. Zo kan de een gevoelig zijn voor geschreven taal en de ander weer door het te horen.

Ga bij jezelf na welke boodschap bij jou het meest binnenkomt en wees je ervan bewust! Ook je ex kan het anders ervaren dan jij het ervaart.

5. Blijven hangen in de friendzone

Het communiceren met je ex via tekstberichten kan natuurlijk uitmonden in een ontzettende gezellige aangelegenheid. Het gevaar is echter dat je op een gegeven moment blijft hangen in de friendzone.

Zodra je merkt dat je ex niet meer wilt dan alleen communiceren via whatsapp of sms, dan wordt het tijd om afstand te nemen. Het is dan juist het perfecte moment daarvoor. Je ex verwacht namelijk dat jullie gewoon gezellig doorpraten, maar als jij opeens minder snel reageert, of opeens verandert van toon dan zal dat je ex tot nadenken zetten, en dat is natuurlijk precies het doel!

Tot slot vertellen we je nog welke 3 algemene regels gelden bij het communiceren per tekstbericht met je ex.

We hebben tot nu toe een aantal belangrijke punten behandeld bij de vraag hoe je ex versieren per sms het beste kan plaatsvinden. We hebben hierbij gelet op:

  • De 2 w-vragen: Waarom en Wanneer
  • De voor- en nadelen
  • Het belang van timing
  • De valkuilen

Hoe je ex versieren per sms: de 3 hoofdregels

Wat we je verder nog mee willen geven zijn een 3-tal punten die je in je achterhoofd kunt houden. Beschouw het als 3 tips die je goed kunt gebruiken zodra je van plan bent je ex te versieren per sms. Overigens geldt dat versieren bij welke vorm van tekstbericht dan ook.

Hier komen ze:

De 3 belangrijkste hoofdregels bij het versieren van je ex per sms

1. Hou het doel in gedachten

Het doel van communiceren met je ex per sms of whatsapp blijft: het herstellen van de vertrouwensband en niet in de eerste plaats het versieren.

In feite bedoelen we hiermee dat het belangrijk is dat je je richt op het crëeren van intimiteit, saamhorigheid.  Je ex zal het gevoel moeten krijgen “ja, wij zijn echt een goed team samen”

Focus je dus op die eerste stap: het onderhouden van een goed, positief contact dat voor beide partijen laagdrempelig is. Vergeet niet dat je ex behoefte heeft aan intimiteit, positieve energie, een zorgeloze partner. Verplaats je dus in de schoenen van je ex en vraag jezelf af hoe jij zou reageren op het bericht dat je van plan bent uit te sturen.

Mocht je hulp nodig hebben bij het versturen van het juiste bericht in een bepaalde situatie? lees dan deze pagina waarin ik je er meer over vertel

2. Zie het als een spel

Zodra je de communicatie met je ex via tekstberichten gaat zien als een spel, dan zit je op het goede spoor. Het moet voor jou zeker geen stress geven, want dan kun je beter besluiten dat niet te doen.

Vergeet de traditionele vragen (de vragen die je altijd gewend was uit te sturen) en laat zien wat jou zo uniek maakt. Stel vragen die verrassend en motiverend zijn waarvan je weet dat je ex het leuk zal vinden om die te beantwoorden. Laten zien dat je anders bent dan anderen maakt pas echt indruk!

3. Weet wat je te bieden hebt

Realiseer je goed dat we met 7 miljard mensen op deze aardbol zijn. Vraag jezelf dus af waarom je ex belangstelling zou hebben voor jou in het bijzonder.

Voordat je de communicatie afsluit denk je na over de vraag “heb ik toegevoegde waarde geleverd? heb ik mijn ex weten te inspireren? zal hij of zij zin hebben om contact met me te blijven houden” . Stel geen intimiderende vragen of breng je ex niet in verlegenheid.

Als je dit in je achterhoofd houdt zul je je minder zorgen maken over de vraag wat sms ik naar mijn ex

Hou je je aan deze regels? Je zult zien dat de communicatie met je ex steeds beter wordt en je de antwoorden weet op de soms lastige vraag hoe je ex versieren per sms!

ABONNEER Je OP MIJN PODCASTS (klik op de groene balk)

De datingsite van 2023 die perfect past bij jou

Regelmatig doen wij vergelijkend onderzoek naar de beste datingsites

Mijn naam is Marjolein. Veel mensen kennen mij onder mijn auteursnaam Michelle van den Berghe. Sinds 1997 begeleid ik als gediplomeerd relatietherapeute mensen bij liefdesverdriet en/of het terugwinnen van hun ex. Sinds 2020 ben ik gecertificeerd NLP-  Hypnotherapeut en kan ik met deze kennis krachtige veranderingen teweeg brengen bij mijn cliënten. De hulpvragen waar ik mee te maken krijg zijn heel divers. Daar waar sommigen het liefst hun ex willen vergeten willen anderen het liefst hun relatie herstellen. Wil je je ex terugwinnen, je liefdesverdriet verwerken, afrekenen met onzekerheid en sterker worden op persoonlijk vlak? Ik help je er met alle liefde bij en geef je de beste tools om te breken met oude patronen en grote veranderingen in jezelf geboren te laten worden! Je kunt op deze pagina meer lezen over mij

Laat een reactie achter
(reacties worden al dan niet goedgekeurd)

Je email wordt niet gepubliceerd. Vul hieronder je reactie en gegevens in

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Je ex terugwinnen?

Meld je aan voor onze
gratis videocursus

Liefdesverdriet.nl