JE EX TERUGWINNEN MOEILIJK? 
Je bent in de categorie:        Hoe krijg ik mijn ex terug    

Ex Terug Methode : Waarom Precies?

Waarom zou je een ex terug methode moeten volgen en welke is uiteindelijke de beste? In dit artikel besteden we aandacht aan deze vraag.

Het is een vraag waarmee heel veel mensen met liefdesverdriet zitten. Immers, na een relatiebreuk is je diepste wens : je ex terugwinnen. Het liefst wil je dit ook zo snel mogelijk, want je bent weer op jezelf aangewezen en dat voelt helemaal niet fijn.

Waarom is het eigenlijk zo'n akelig gevoel als je ex je heeft verlaten? Wel, je was gewend om met hem/haar lief en leed te delen. Hoe treffend is ook deze uitdrukking in de Nederlandse taal : lief en leed delen. Je hebt dus liefdevolle momenten beleefd met je ex, en nu ervaar je leed door je ex. Je vraagt je af welke ex-terug-methode je hierbij kunt helpen en of je daarmee het gewenste resultaat kunt bereiken: je relatie herstellen.

De waarheid achter ex terug methodes

Het is geheel niet mijn bedoeling om je met de uitdrukking 'ex terug methode' op een verkeerde denkspoor te zetten, te weten : dat in alle gevallen, door het volgen van mijn eigen geschreven methode je ex terugwinnen mogelijk is. In veel gevallen is het, in tegenstelling tot wat hier en daar wordt beweerd, zeer zeker mogelijk om via een professionele stap-voor-stap-methode je ex terug te krijgen. Je moet je echter wel realiseren dat het terugwinnen van een ex partner niet over rozen zal gaan, dat je je in eerste instantie helemaal niets mag verwachten eigenlijk.

Waarom mijn ex terug methode volgen zo belangrijk is

1. Je aanpassingsvermogen en mindset in de beginfase

Als het net uit is, zul je alleen verder moeten. Sommige mensen zijn echter nooit echt alleen geweest omdat ze altijd een relatie hebben. Voor hen zal dit een extra uitdaging betekenen. Voor de mensen die wel langere tijd vrijgezel zijn geweest, betekent het : teruggaan naar de tijd vóór je laatste relatie. In beide gevallen is het niet zo vreemd dat in deze eerste stappen na het beëindigen van een relatie terugverlangt naar je ex-geliefde. Je wilt het liefste je ex terugwinnen, maar dat gaat niet van de ene dag op de andere. Je zult binnen de methode leren hoe je je mindset kunt veranderen en je je aan de nieuwe situatie kunt aanpassen, maar vooral ook: hoe je je daar goed bij kunt voelen!

2. Reflecteren op de breuk

Binnen de professionele 'ex terug methode' die ik zelf heb geschreven (lees "Win Haar Terug/ Win Hem Terug") en waar ik maanden lang aan heb gewerkt, zul je oefeningen moeten doen om de ware oorzaak van de breuk te achterhalen. Je hebt vaak niet altijd goed door waar het aan ligt dat je relatie nu tot een eind is gekomen. Door het maken van de oefeningen  zul je ervaren dat je steeds meer inzicht krijgt in je situatie waardoor je beter in staat zult zijn om de juiste handelingen uit te voeren.

3. Mijn ervaringen met mensen zoals jij

Bij het schrijven van mijn "Win Haar Terug"  en "Win Hem Terug"  Ebook, en later ook bij het online ex terug coaching programma (met de mooie en toepasselijke naam "Van Breuk Tot Doorbraak"), heb ik dankzij mijn jarenlange ervaringen met mensen die hun ex terug wilden winnen, veel van deze ervaringen kunnen integreren in de ex-terug-methode. Zie hier dus al één van de grootste voordelen van het aanschaffen van zo'n methode geschreven door een professional: al deze ervaringen en situaties helpen jou om de fouten die anderen maakten te voorkomen. Daarmee kun je ongelooflijk veel voordeel halen uit wat wel werkt en wat niet.

ex terug methode

4. Persoonlijke hulp bij het volgen van mijn ex terug methode

Niet alleen door de ervaringen met anderen, maar ook door eigen ervaring weet ik hoe moeilijk het is als je je ex wilt terugwinnen en je krijgt geen contact. Voor sommige mensen is het echt heel moeilijk om met hun ex-geliefde om te blijven gaan. Vaak is het wel gewenst, omdat een dergelijke innige band met anderen schaars is.

Verlies zou dan heel jammer zijn. Als je uiteindelijke doel het terugwinnen van je ex is, zul je goed op je schreden moeten letten in het contact met je ex. Een valkuil is bijvoorbeeld teveel aandacht willen geven waardoor je de ander eerder op afstand zult jagen dan dichterbij zult halen.

Contact met je ex heeft aan de andere kant ook een aantal voordelen alleen zul je moeten weten hoe je dat contact het beste kunt herstellen. Wanneer je dat lukt (mijn ex terug methode zal je zeker gaan helpen) kun je elkaar weer door een andere bril gaan zien, elkaar weer opnieuw gaan ontdekken.

De combinatie van mijn persoonlijke hulp en het lezen van de stappen die ik voor je heb ontwikkeld, ligt verzoening tussen jou en je ex zeer zeker en veel eerder tot de mogelijkheden dan wanneer je zo'n methode niet zou volgen. Hoe je je moet opstellen jegens je ex is dus van wezenlijk belang.

Natuurlijk hangt het contact dat je zult hebben met je ex voor een groot deel af van het type mens dat je ex is. Is het iemand die veel initiatief nam? Of was het juist een afwachtend type? Ga in je benadering naar je ex-geliefde goed om met de kennis die je over deze persoon hebt. Vaak weet je al van tevoren wat voor gedrag de ander naar je toe zal leiden, of juist van je zal doen afstoten.

5. Is mijn relatie nog de moeite waard

Dit is een essentiële vraag die veel mensen zich stellen nadat ze gedumpt zijn door hun ex. Ze vragen zich af of ze nog voor hun ex moeten vechten. Ook dit is iets waar je niet zo snel het antwoord op weet, maar ook dit is een onderdeel die ik behandel in mijn ex-terug methode.

6. Je eigen rol na de relatiebreuk

In mijn methode sta je ook stil bij je eigen rol in het breken van je relatie. Een relatie die uitgaat is nooit de schuld van maar één iemand. Je ex terugwinnen kan na verloop van tijd alleen, als je zelf bereid bent je patronen te doorbreken. Jouw gedrag bepaalt in hoge mate hoe je ex op jou reageert. Vaak zul je zien dat in vriendschappen na relaties de ex-geliefde verbaasd is over het karakter van de ander.

Er is ineens meer aandacht, meer zachtmoedigheid en minder strijd. Dit heeft te maken met je eigen rol en het veranderen van je gedragingen. Je ex terugwinnen is geen magische tovertruc, het heeft veelal juist te maken met je opstelling waardoor de ander je weer meer gaat waarderen.

De uiteindelijke verzoening: het ultieme doel van een methode

Als het niet lukt weer contact te hebben met je ex na het verbreken van de relatie, kun je je afvragen waarom dit het geval is. Is de ander boos? Dan kun je het op een originele manier proberen goed te maken. Neem hierbij wel afstand van het weer willen 'bezitten' van je ex! Een verzoening is alleen mogelijk als er van beide kanten een oprecht verlangen is. Dwang zal in geen enkel geval een waarachtige liefde terugbrengen. Naarmate het contact intensiever wordt, kun je kijken waar je ex behoefte aan heeft om uiteindelijk de persoon te doen inzien dat juist jij de ware was en bent.

Wil je je ex terugwinnen? Je kunt natuurlijk altijd een van de honderden artikelen lezen op deze website, maar wat je ook besluit te doen, gebruik vooral je gezonde verstand. Niemand kan je de garantie geven of door het volgen van een ex terug methode je inderdaad ook je ex terug krijgt. Zelfs ik kan je dat (helaas) niet beloven.

Ik kan je echter wel beloven dat ik er alles aan zal doen je in de juiste richting te sturen en je aan te moedigen om niet op te geven. Ook zal ik je laten zien wat het beste voor je is: of doorgaan met je leven of toch er alles aan doen om je relatie te herstellen en weer terug te komen bij je ex. Maar onthoud 1 ding: kies voor een coach die echt bestaat en ga niet af op wat er wordt verteld op websites terwijl je niet eens weet wie er 'achter zit', en ga na of het werkelijk een professional is of niet.

Welke ex terug methode is de beste?

Allereerst wil ik je zeggen dat er goede methodes maar ook slechte methodes zijn. Het merendeel van de methodes die momenteel beschikbaar zijn ken ik namelijk, maar ik kan en wil natuurlijk alleen spreken over mijn eigen werk en wat je ermee kunt. Maar laten we eerst een stil staan bij de vraag waarom er überhaupt methodes zijn ontwikkeld om je ex terug te krijgen.

Wel, er zijn veel mensen die geen zin hebben om aan te kloppen bij een coach, want in de eerste plaats kost dat natuurlijk tijd en ook energie, en deze mensen denken dat ze kunnen volstaan met het lezen van een boek waar ze veel waardevolle en bruikbare informatie uit kunnen halen. Voor deze mensen is de aanschaf van een boek natuurlijk de beste en meest voordelige keus.

Maar er zijn ook mensen die op een of andere manier een probleem ondervinden met zichzelf en daarom niet verder kwamen in hun relatie, en er om deze reden ook een breuk ontstond, en die eerder op zoek zijn naar persoonlijke begeleiding. Ook voor deze groep bestaan er mogelijkheden om hulp te krijgen en dat kan vaak in de vorm van een gesprek, of dat nu is via telefoon of Skype. Dankzij het digitale tijdperk waarin we nu verkeren mogen we ons gelukkig prijzen dat deze mogelijkheden bestaan en je daarom ook niet de deur uit hoeft voor een consult.

De Ex Terug Methode Als Zelfhulpmethode

Maar de groep mensen die kunnen volstaan met het lezen van een boek, en ik zeg zeker niet dat dat een slechte keus is, is een dergelijke zelfhulpmethode natuurlijk een uitkomst. Alleen ze vragen zich af of ze daarmee echt hun ex terug kunnen winnen.

Wat ik hierover kan zeggen is dat het natuurlijk in de eerste plaats aankomt op de vraag in hoeverre je echt en serieus bereid bent om met name ook aan jezelf te werken, te reflecteren op je relatie, en de daarin beschreven adviezen op te volgen, want als je alleen maar een ex terug methode koopt en je doet er verder niks mee, ja dan zul je natuurlijk ook nooit je ex terugwinnen.

Echter de mensen die op zich een goede relatie hadden maar op de een of andere manier elkaar zijn kwijtgeraakt moeten weer even pas op de plaats nemen en hebben een zeer grote kans om hun ex terug te winnen alleen al door het lezen van een boek. Waarom?

Omdat ze door het lezen van zo’n boek vaak tot inzicht komen en dat gebrek aan inzicht was nu net bepalend voor het mislukken van hun relatie.  Ze begrijpen dan ook meteen waar het aan lag dat hun relatie spaak liep en ze ontdekken dan ook hoe ze die processen kunnen stoppen en ze deze kennis kunnen gebruiken om hun ex terug te winnen.

Een Ex Terug Methode Heeft Als Doel Jezelf En Je Ex Te Begrijpen

Het gaat er dan ook vaak om door het volgen van een ex terug methode niet alleen zichzelf te begrijpen maar ook om de ander te leren doorgronden en te begrijpen waarom hij of zij tot een dergelijke beslissing is gekomen, en ook waarom hun partner zich op een of andere manier niet kan verbinden of kan geven in die relatie.

Door het doen van oefeningen zoals ik die in mijn methode heb geformuleerd en die overigens echt niet moeilijk zijn, maar juist veelal een eyeopener kunnen zijn, zoals ook door veel mensen wordt ervaren die mijn methode volgen, krijgen mensen ook vaak een goed inzicht in de fase waarin hun relatie zich bevond, en leren ze te ontdekken hoe hun partner de relatie heeft ervaren, waarom hij of zij bepaalde dingen deed en zei, maar belangrijk ook om te denken in hoeverre jouw beleving van de relatie verschilde met die van je ex partner.

Daarnaast is het natuurlijk belangrijk dat je de mening van een ander hoort en niet alleen blijft hangen in wat je zelf denkt.

Dus een ex terug methode of anders gezegd een zelfhulpmethode aan de hand van een boek kan daarbij van grote waarde zijn, maar ik kan me zo voorstellen dat er ook mensen zijn die echt hulp op maat willen. Dat  is eveneens mogelijk.

Ik kan je dus persoonlijke coaching aanbieden, dat kan op locatie of via Skype of telefoon. Maar je wil natuurlijk eerst weten hoe dat dan in zijn werk gaat. Wel eerst ga ik naar je verhaal luisteren en jou specifieke vragen stellen zodat je tot een beter inzicht en begrip kunt komen hoe e.e.a. tot stand heeft kunnen komen, vervolgens gaan we dan analyseren op welke punten je jezelf kan verbeteren en hoe je het beste kunt inspelen op vragen van en ontmoetingen met je ex, maar ook hoe je het beste contact op kunt nemen met je ex.

En als je die gesprekken naderhand nog eens wilt nabeluisteren dan kan dat zeer zeker ook. Dat is zeker aan te bevelen omdat je op die manier opeens tot andere ideeën of inzichten kan komen.

Mocht je hiertoe interesse hebben klik dan hier. Je kunt namelijk direct een afspraak inplannen in mijn online agenda.

Wil je nog meer lezen over hoe je je ex kunt terugwinnen? De tips in deze uitgebreide special gaan je zeker helpen!

ABONNEER Je OP MIJN PODCASTS (klik op de groene balk)

De datingsite van 2023 die perfect past bij jou

Regelmatig doen wij vergelijkend onderzoek naar de beste datingsites

Mijn naam is Marjolein. Veel mensen kennen mij onder mijn auteursnaam Michelle van den Berghe. Sinds 1997 begeleid ik als gediplomeerd relatietherapeute mensen bij liefdesverdriet en/of het terugwinnen van hun ex. Sinds 2020 ben ik gecertificeerd NLP-  Hypnotherapeut en kan ik met deze kennis krachtige veranderingen teweeg brengen bij mijn cliënten. De hulpvragen waar ik mee te maken krijg zijn heel divers. Daar waar sommigen het liefst hun ex willen vergeten willen anderen het liefst hun relatie herstellen. Wil je je ex terugwinnen, je liefdesverdriet verwerken, afrekenen met onzekerheid en sterker worden op persoonlijk vlak? Ik help je er met alle liefde bij en geef je de beste tools om te breken met oude patronen en grote veranderingen in jezelf geboren te laten worden! Je kunt op deze pagina meer lezen over mij

Laat een reactie achter
(reacties worden al dan niet goedgekeurd)

Je email wordt niet gepubliceerd. Vul hieronder je reactie en gegevens in

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Je ex terugwinnen?

Meld je aan voor onze
gratis videocursus

Liefdesverdriet.nl