JE EX TERUGWINNEN MOEILIJK? 
Je bent in de categorie:        LIEFDESVERDRIET    

Eerste hulp bij liefdesverdriet : de 4 belangrijkste stappen

Een van de meest ingrijpende momenten in het leven van een mens is een relatiebreuk en daarmee dus ook… het verwerken van liefdesverdriet. Eerste hulp bij liefdesverdriet is dan ook nodig als je compleet in de stress bent zodra je vriend of vriendin het heeft uitgemaakt. Je hebt immers geweldige momenten samen beleefd, onvergetelijke momenten, buitengewone momenten, alleen toen opeens hoorde je je ex zeggen : ik maak het uit, het is tijd om verder te gaan.

Nu staat liefdesverdriet voor de deur en het harde geklop is oorverdovend. Je wil het niet binnenlaten, maar ik zeg: doe het toch maar! Geef je maar over aan je verdriet, zeg maar hallo tegen stress, woede, vertwijfeling, angst en zorgen. De dagen die eerst zo zonnig waren lijken nu een hel om door te komen. Nee, het is niet fijn, maar laat het komen, echt!

Laat dit artikel je echte eerste hulp zijn bij liefdesverdriet. Bedenk voordat je verder gaat dat iedereen het heeft gekend, tenminste een keer in zijn/haar leven. Iedereen weet hoe erg het is dat je leven zomaar in 1 klap kan veranderen. Het is eigenlijk net zo erg als een dierbare verliezen.

Maar in dit laatste geval vindt niemand het gek dat je huilt. Huil je om liefdesverdriet dan hoor je vaak dat men tegen je zegt “joh, geen hand vol maar een land vol. Maak je niet druk, voor jou nog duizend anderen”en meer van dat soort uitspraken. Je hebt het idee dat niemand je begrijpt en dat je vervelend bent als je je verdriet uit.

Jij arme, je hebt het niet makkelijk, je eetlust is verdwenen, en je slaapt niet meer. Je denkt steeds aan al die mooie momenten die je had met je ex. Momenten van geluk en echte harmonie. Dat doet pijn, heel veel pijn. Ik weet het want ik heb het zelf ook talloze keren meegemaakt.

In een wereld waarin het soms lijkt alsof alles harder en wreder wordt, moet je niet bij de pakken neer gaan zitten en in een hoekje blijven uithuilen. OK, je mag het wel even doen, een paar dagen of zo. Als je op zoek bent naar eerste hulp bij liefdesverdriet ben je hier aan het juiste adres. Wij gaan je verder helpen in je zoektocht naar het herstellen van je relatie en het uiteindelijk terugwinnen van je ex. Hopelijk is dat al een hele troost voor je.

Je moet nu doorgaan met je leven en actief jezelf onderhanden nemen. Je komt hier alleen maar beter uit. Geloof me maar. Ook een slechte ervaring is heel waardevol. Kun je het in dit licht zien, dan is dat al je eerste stap naar genezing. Je wordt een sterker, maar ook wijzer mens. En vergeet niet: denk je positief dan zal je ook veel positiviteit aantrekken.

De Beste Tips Voor Eerste hulp bij Liefdesverdriet

Tip 1: Verbreek het contact met je ex

Je hebt geen zin in vriendschap met je ex als je je zo gekwetst voelt. Verbreek dus het contact, zo direct mogelijk. Vermijd je ex zoveel als mogelijk. Zoekt je ex contact en vraag hij/zij om vrienden te blijven, wees dan op je hoede. Begin alvast te zeggen dat je liefde voor je ex niet kunt transformeren in vriendschap met je ex. Blijf wel neutraal en doe net alsof je alle idiote voorstellen van je ex accepteert. Zeg gewoon “we zullen zien” en neem een objectieve houding aan.

Tip 2: Ga uit en nog eens uit

Waarom zou je niet eens helemaal lekker los kunnen gaan, ook al heb je liefdesverdriet. Het is toch het meest ideale moment om je vrienden op te zoeken en plezier te maken. Laat je omringen door mensen die van je houden en die je weten te waarderen. Mensen die alles voor je zouden willen doen, alleen al om jou een plezier te doen. Dus profiteer van deze periode van radiostilte en verbeter je lifestyle.

Tip 3: Stort je in je werk en/of studie

Investeer in jezelf, je werk je studie zodat je een beter en slimmer mens wordt, maar belangrijjker nog: met als doel om je persoonlijk te ontwikkelen en daar vervolgens ook trots op kunnen zijn.
Je zult zien hoe effectief het is als hulpmiddel om je liefdesverdriet te verzachten. Uiteindelijk gaat het om jouw toekomst, en die zul je altijd moeten blijven beschermen.

Tip 4: Ga altijd uit van het positieve

De klassieke fout die we maken als we liefdesverdriet hebben is om er in te blijven hangen. Willem Shakespeare zei het nog in zijn Roméo en Juliette ”Een beetje verdriet is het bewijs van veel liefde, maar met veel verdriet toon je een kleine geest”
Je wereld vergaat niet als je relatie over is, ik zeg het en herhaal het: ook een slechte ervaring is waardevol. Sta op en trek lering uit deze ervaring. Hopelijk waren deze 4 tips voor eerste hulp bij liefdesverdriet voor jouw waardevol. Kom zo snel mogelijk van je liefdesverdriet af  anders zul je je ex ook nooit kunnen terug winnen.

ABONNEER Je OP MIJN PODCASTS (klik op de groene balk)

De datingsite van 2023 die perfect past bij jou

Regelmatig doen wij vergelijkend onderzoek naar de beste datingsites

Mijn naam is Marjolein. Veel mensen kennen mij onder mijn auteursnaam Michelle van den Berghe. Sinds 1997 begeleid ik als gediplomeerd relatietherapeute mensen bij liefdesverdriet en/of het terugwinnen van hun ex. Sinds 2020 ben ik gecertificeerd NLP-  Hypnotherapeut en kan ik met deze kennis krachtige veranderingen teweeg brengen bij mijn cliënten. De hulpvragen waar ik mee te maken krijg zijn heel divers. Daar waar sommigen het liefst hun ex willen vergeten willen anderen het liefst hun relatie herstellen. Wil je je ex terugwinnen, je liefdesverdriet verwerken, afrekenen met onzekerheid en sterker worden op persoonlijk vlak? Ik help je er met alle liefde bij en geef je de beste tools om te breken met oude patronen en grote veranderingen in jezelf geboren te laten worden! Je kunt op deze pagina meer lezen over mij

Laat een reactie achter
(reacties worden al dan niet goedgekeurd)

Je email wordt niet gepubliceerd. Vul hieronder je reactie en gegevens in

  1. Beste Marina, wat ongelooflijk verdrietig dat je om deze redenen afscheid moet nemen van iemand waar je toch heel veel van houdt. Ik denk toch dat het ook anders kan. Je had ook duidelijk je grenzen aan kunnen geven, liefdevol en respectvol. Je hebt ongetwijfeld te veel over je heen laten lopen en dat is je toen tegen gaan staan. Die uitbarsting had wellicht niet ontstaan als je duidelijker was geweest in wat je voelt, denkt en wilt. Wat denk jij? Bedankt voor je bezoek en heel veel sterkte met alles! Lieve groet, Marjolein

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Je ex terugwinnen?

Meld je aan voor onze
gratis videocursus

Liefdesverdriet.nl