JE EX TERUGWINNEN MOEILIJK? 
Je bent in de categorie:        Relatieproblemen    

Volg mij ook op:

ABONNEER Je OP MIJN PODCASTS (klik op de groene balk)

Een verbroken relatie door bindingsangst?

Bindingsangst is een probleem dat helaas vaak voorkomt. Veel relaties worden hierdoor verbroken. Bindingsangst is het gevolg van een bepaalde hechtingsstijl die je al vanaf de kinderjaren ontwikkeld.

Het zijn met name de afwijzend-vermijdende types die last hebben van bindingsangst.

Bindingsangstige mensen hebben van hun ouders of verzorgers geleerd dat het belangrijk is om op eigen benen te staan. Hun ouders waren emotioneel niet altijd beschikbaar of bereikbaar. Het zijn mensen die over het algemeen ook negatief denken over zichzelf.

bindingsangst verlatingsangst

Bij bindingsangst ben je dus bang om je te binden. Je bent bang om vast te zitten aan een bepaalde persoon. Hierdoor kun je vaak geen langdurige relatie aangaan, of zelfs helemaal geen relaties aangaan. Het kan ook zo zijn dat je heel graag een relatie wilt, maar dat je dit gewoonweg niet lukt of niet gaat werken in jouw ogen.

Bindingsangst is een complex fenomeen dat invloed kan hebben op de manier waarop mensen relaties ervaren en aangaan. Hier zijn enkele veelvoorkomende symptomen van bindingsangst:

  • Je partner heeft het vaak over 'vrijheid': Personen met bindingsangst kunnen zich terughoudend voelen om zich vast te leggen aan een langdurige relatie of verplichtingen te maken. Vaak is dit uit angst voor het verlies van autonomie en vrijheid.
  • Je partner vermijdt intimiteit: Het vermijden van emotionele diepgang en angst voor het delen van persoonlijke gedachten en gevoelens kunnen symptomen zijn van bindingsangst. 
  • Je partner vertoont onvoorspelbaar gedrag: zoals plotselinge afstandelijkheid na toenadering, wat kan duiden op bindingsangst.
  • Je partner is gefocust op negatieve aspecten van de relatie: Mensen met bindingsangst hebben mogelijk de neiging om zich te concentreren op de negatieve aspecten van een relatie in plaats van op de positieve.
  • Je partner heeft moeite met compromissen: Het vermijden van compromissen en het vasthouden aan onafhankelijkheid kunnen symptomen zijn van bindingsangst.
  • Je partner is graag vaak alleen : Het verlangen naar regelmatig alleen zijn kan voortkomen uit angst voor emotionele nabijheid en de behoefte aan persoonlijke ruimte als een buffer tegen de angst voor verplichtingen en toewijding.

Bindingsangst kan variĆ«ren in intensiteit en manifestatie, en het is belangrijk op te merken dat het niet hetzelfde is als een gezonde behoefte aan ruimte. Het erkennen en begrijpen van deze symptomen is een eerste stap naar het aanpakken van bindingsangst en het ontwikkelen van gezonde relaties. 

Als jouw partner bindingsangst heeft, kun je het gevoel krijgen dat hij of zij helemaal niks meer van je wil. Dit is dus eigenlijk niet waar, maar het is wel zo dat je partner misschien snel raakt uitgekeken op de relatie.

Het kan ook zijn dat je zelf last hebt van verlatingsangst en dat je zelf een obsessief angstige hechtingsstijl hebt ontwikkeld. Mensen met verlatingsangst voelen zich namelijk vaak aangetrokken tot mensen met bindingsangst.

Als je van jezelf weet dat je verlatingsangst of bindingsangst hebt, ben je zeker al op de goede weg. Als jullie samen erkennen dat dit probleem bestaat, zal de kans groter zijn dat jullie relatie zal slagen.

Het is raadzaam professionele hulp te zoeken als deze symptomen het dagelijks functioneren beĆÆnvloeden of leiden tot problemen in interpersoonlijke relaties.

hypnotherapie bij liefdesverdriet

Hypnotherapievoor het oplossen van bindingsangst kan hierbij een uitstekende vorm van therapie zijn. In een regressie kunnen trauma's en een onveilige hechtingstijl worden getransformeerd.

Onderaan deze pagina staat een link waar je meer over kunt lezen.

Bindingsangst is namelijk een bepaalde manier van denken die dus eigenlijk voortkomt uit een negatieve emotionele hechting in de kinderjaren. Je partner voelt zich niet op zijn of haar gemak in hechte intieme relaties omdat ze niet het volledig vertrouwen kunnen geven.

>>> Lees ook hier dit artikel "ik ben emotioneel afhankelijk van mijn partner. zo kom je er vanaf"

Kan Iemand Met Bindingsangst Je Missen?

Bindingsangst is een complex fenomeen dat de manier waarop mensen relaties ervaren diepgaand kan beĆÆnvloeden.

De vraag of iemand met bindingsangst in staat is om iemand te missen, roept tal van overwegingen op.

Zoals eerder genoemd hebben partners met bindingsangst vaak moeite met het aangaan van diepe emotionele verbindingen en worstelen met de angst voor verplichtingen. Deze angst kan voortkomen uit ervaringen uit het verleden of diepgewortelde onzekerheden.

Het verlangen naar vrijheid en de vrees voor verplichtingen kunnen het uiten van het missen bemoeilijken. In plaats van zich te concentreren op het gevoel van missen, kunnen mensen met bindingsangst geneigd zijn om ruimte te zoeken als een manier om emotionele kwetsbaarheid te vermijden.

Dit betekent niet noodzakelijk dat ze geen gevoelens van hechting of genegenheid ervaren, maar eerder dat ze worstelen met het uiten ervan.

Communicatie speelt een cruciale rol in relaties met iemand die bindingsangst heeft. Open en eerlijke gesprekken kunnen helpen bij het begrijpen van de innerlijke strijd waarmee zij te maken hebben.

Het is belangrijk te beseffen dat de moeilijkheid om gevoelens van missen uit te drukken niet persoonlijk gericht is op de partner. Het is eerder een weerspiegeling van de persoonlijke uitdagingen waarmee iemand met bindingsangst te maken heeft.

Om een gezonde relatie met iemand met bindingsangst te behouden, is het essentieel om gezamenlijk aan communicatiepatronen te werken. Het kan betekenen dat beide partners moeten leren omgaan met de emotionele behoeften van de ander op een manier die evenwicht en begrip in de relatie bevordert.

Het betrekken van professionele hulp, zoals relatietherapie, kan ook waardevol zijn om dieper in te gaan op de onderliggende oorzaken van bindingsangst en effectieve communicatiestrategieƫn te ontwikkelen.

Kortom, terwijl iemand met bindingsangst mogelijk moeite heeft met het uiten van missen op een conventionele manier, betekent dit niet noodzakelijkerwijs een gebrek aan gevoelens. Het vergt begrip, geduld en inzet van beide partners om een gezonde relatie te cultiveren waarin emotionele behoeften op een respectvolle en liefdevolle manier worden behandeld.

Een Relatie Verbroken Door Bindingsangst Van Mijn Ex

Wanneer je relatie eindigt door bindingsangst bij je ex-partner, brengt dit een mengeling van emoties met zich mee. Het is essentieel om te begrijpen dat dit geen weerspiegeling is van je eigen waarde of liefde.

Bindingsangst is complex en kan diepgeworteld zijn in persoonlijke angsten en ervaringen van je ex. Geef jezelf de tijd om te rouwen en reflecteer op wat jij nodig hebt. Zoek ondersteuning bij vrienden of familie om dit proces te doorlopen. Richt je op zelfliefde en persoonlijke groei om sterker uit deze uitdaging te komen en open te staan voor gezondere relaties in de toekomst.

Heb je zelf last van bindingsangst? Weet dan dat er een zeer goede kortdurende therapie bestaat in de vorm van hypnotherapie en delenwerk. Je kunt er hier meer over lezen

Hypnotherapie is zeer effectief in combinatie met coaching waarbij ook vanuit een cognitief perspectief het probleem wordt benaderd.

Op deze pagina staat ook nog veel informatie over wat hypnotherapie kan betekenen bij bindingsangst

ABONNEER Je OP MIJN PODCASTS (klik op de groene balk)

De datingsite van 2023 die perfect past bij jou

Regelmatig doen wij vergelijkend onderzoek naar de beste datingsites

Mijn naam is Marjolein. Veel mensen kennen mij onder mijn auteursnaam Michelle van den Berghe. Sinds 1997 begeleid ik als gediplomeerd relatietherapeute mensen bij liefdesverdriet en/of het terugwinnen van hun ex. Sinds 2020 ben ik gecertificeerd NLP-  Hypnotherapeut en kan ik met deze kennis krachtige veranderingen teweeg brengen bij mijn cliĆ«nten. De hulpvragen waar ik mee te maken krijg zijn heel divers. Daar waar sommigen het liefst hun ex willen vergeten willen anderen het liefst hun relatie herstellen. Wil je je ex terugwinnen, je liefdesverdriet verwerken, afrekenen met onzekerheid en sterker worden op persoonlijk vlak? Ik help je er met alle liefde bij en geef je de beste tools om te breken met oude patronen en grote veranderingen in jezelf geboren te laten worden! Je kunt op deze pagina meer lezen over mij

Laat een reactie achter
(reacties worden al dan niet goedgekeurd)

Je email wordt niet gepubliceerd. Vul hieronder je reactie en gegevens in

  1. Vorige week is ook mijn relatie beƫindigt door mijn vriendin. We hadden het echt heel super samen en ik wist van te voren wel dat ze mogelijk last kon hebben van bindingsangst(gaf ze zelf al aan en de verhalen over haar jeugd maken het logisch). We zijn sinds maart 2014 een relatie aangegaan en helaas begon ik in mei rugklachten te krijgen en heeft ze dat nu als argument gebruikt om de relatie te beƫindigen.

    Ik heb haar losgelaten met het medeweten dat ik haar niet opgeef, maar voorlopig laat gaan. Ik heb op diverse manieren geprobeerd haar te laten zien, dat ze nu een keuze baseert op een tijdelijke tegenslag. Helaas is dat niet doorgedrongen. Zoals ze zelf zegt: je bent van een jonge vlotte vent verandert in een oude man, maar ik weet zelf dondergoed dat ik nog dezelfde ben. Natuurlijk is mijn libido door de pijn even weg(ik word in december 2014 geopereerd) en ben ik nu dus niet seksueel actief. Ook ben ik door de pijn ziek thuis komen te zitten en heb (op haar verzoek, ironisch genoeg) veel van mijn tijd bij haar doorgebracht. Ik merkte meestal wel als haar dat te veel werd en dan vertrok ik. Ze wilde dan telkens weer dat ik terug kwam. Vorige week trok ze het ineens niet meer, stuurde me weg en nadat ik haar een bericht stuurde dat ik nattigheid voelde, nodigde ze mij uit voor een gesprek.

    Met het uitmaken door haar dwong ze min of meer de woorden door mij uit te laten spreken en kwam met het bekende lijstje, waarbij ze heel duidelijk aangaf dat ik fantastisch ben, een leuke kerel ben, lekker kook en een goede bijdrage in het huishouden lever. Tegelijk voelde ze zich ongemakkelijk als ze thuis kwam en ik het huis had schoongemaakt. :/ De sex (voor mijn klachten) was top en ook dat bevestigd zij. We hebben geen ruzie gehad en dat verbaasde haar heel erg.

    Het is voor mij moeilijk te begrijpen dat je na zoā€™n fantastische tijd (tot het einde) door een tijdelijke tegenslag, die ons sex leven beĆÆnvloede, dat als argument gebruikt.
    Ik heb aangedrongen op een betere reden, maar die is er simpelweg niet zegt ze.
    het enige is de aantrekkingskracht die even weg is, maar dat is logisch, want ik loop kreupel op dit moment en je ziet aan mijn hele kop dat ik pijn heb.

    Ik wil wel voor haar knokken en dat op de juiste manier doen, maar vind dat best wel moeilijk en hoop hier wat hulp, tips en steun te vinden. Ik heb een sterk hart en ben me bewust dat het niet aan mij ligt. Ondanks haar bindingsangst zie ik een super toffe meid en wil ik haar dus helpen (voor haar onbewust) en terugwinnen, zodat we het probleem bewust samen kunnen aanpakken als de relatie weer herstelt is.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Je ex terugwinnen?

Meld je aan voor onze
gratis videocursus

Liefdesverdriet.nl