JE EX TERUGWINNEN MOEILIJK? 
Je bent in de categorie:        Hoe krijg ik mijn ex terug    

Een afspraak met je ex? 5 tips om je goed voor te bereiden

Nadat je de 30 dagen-geen-contact regel hebt gerespecteerd, je je tranen hebt weggeveegd en de moed bij elkaar heb geraapt, ben je dan eindelijk klaar voor een afspraak met je ex. Terwijl deze regel heel duidelijk is, blijven de instructies voor wat je moet doen als je een afspraak hebt met je ex wellicht nog wat vaag. Welke houding moet je concreet aannemen? In deze video ga ik hier dieper op in.


Als basisregel geldt uiteraard : ga pas dan naar de afspraak met je ex als je er ook echt klaar voor bent en wanneer je je emoties de baas bent. Zorg dat je een tophumeur hebt! Hoe krijg je dit voor elkaar?

Hier geven we je onze waardevolle tips:

1. Afspraak met je ex: Bedenk....je hebt niets te verliezen

Je bent je ex al kwijt geraakt, dus heb je niets meer te vrezen. Als je al op voorhand denkt aan de meest verschrikkelijke scenarios zoals: het wordt helemaal niets als we weer bij elkaar terugkomen, of, mijn ex heeft toch al een ander, dan zal het inderdaad ook niks worden.

Maar zodra je tegen jezelf zegt dat je helemaal niks hoeft te verwachten van deze afspraak, dan kun je je ontspannen en genieten van het moment. Als het dan lukt dan is dat natuurlijk heerlijk.

2. Voor de afspraak met je ex vraag je niets, je biedt alleen iets aan

Denk eens na over deze vragen: Wie heeft de ander op een laffe manier verlaten in plaats van naar een oplossing te zoeken? Je ex toch?. Wie is de goedheid zelve, is volwassen, en reikt vriendelijk de hand?

Wel, dat ben jij. Je hebt dus gedaan wat je had moeten doen, nu is het aan je ex om het zijne of hare te doen. Je gaat je ex niet ontmoeten om te laten zien dat je veranderd bent, maar om te zien of je ex veranderd is. Je hebt je ex niets te bewijzen. Zie het meer als een sollicitatiegesprek. Je ex komt bij jou solliciteren om in jouw leven een plaats te mogen innemen.

3. Je hebt jezelf niets te verwijten

Je ex vertelt je dat alles goed gaat in zijn of haar leven, terwijl je sinds de breuk geen baan meer hebt, en je weer in een eenpersoons bed slaapt bij je ouders. Vertel je ex dat je het als een nieuwe ervaring ziet, en dat je alleen maar aan het ontdekken en leren bent. Je hoeft je niet te schamen voor je nieuwe situatie (je ex zou zich eerder moeten schamen, het is toch door hem/haar gekomen dat het uit is?)

4. Wees ZEN tijdens je afspraak met je ex

Door je nonverbale gedrag voelt je ex precies aan hoe je je voelt en of je angstig bent. Maar, ook al doe je het in je broek van angst, je ex moet aanvoelen dat je zeker bent van jezelf. Om dit te bereiken kun je deze tip gebruiken: zorg dat je bewegingen langzaam zijn, spreek op rustige toon en verhef je stem niet.

Zodra je je ex in het vizier krijgt stap je fier op hem of haar af. Geef je ex een spontane en vrolijke kus zonder enige aarzeling en ga tegenover hem/haar zitten. Denk eraan dat je niet als een zoutzak ingedoken op je stoel gaat zitten, en kijk je ex regelmatig in de ogen aan. Als je ex je een complimentje geeft, accepteer het dan en bedank je ex daarvoor. Je verdient het!

Als je ex je iets verwijt of met iets begint wat je boos maakt, laat je niet op de kast jagen. Je kunt duidelijk maken dat je de houding van je ex niet waardeert door hem/haar even met koele blik aan te kijken, maar ga het conflict niet aan, onder geen enkele voorwaarde.

Waarom? Want je bent niet voor het gerecht gekomen. Jullie zijn niet meer samen, je ex heeft geen enkel recht meer om over jou te oordelen. Punt uit. Je gaat niet met je ex in discussie over de fouten die er zijn gemaakt. En als je ex dat niet op prijs stelt, dan is het niet jouw probleem.

Zodra je de stress voelt opkomen, zeg dan tegen jezelf dat je jezelf gezworen hebt dat je vol zult houden tot het eind van de ontmoeting en doe dat dan ook. Ontspan en observeer je ex als hij of zij boos wordt en zich opwindt, luister naar wat je ex zegt zonder iets te zeggen: je zal er ongetwijfeld veel van leren.

5. En wat als je wederom zwicht voor je ex?

Stel je voor: je afspraakje verloopt super en je vindt je ex er zo schattig uitzien dat je bang bent dat je zal zwichten door in zijn/haar armen te springen. In dat geval, doe dan net alsof je de situatie niet serieus neemt. Maak grapjes, lach en plaag je ex op positieve manier. Een plagerige houding kent veel voordelen:

- Je laat zien dat je veel zelfvertrouwen hebt: alleen iemand die veel zelfvertrouwen heeft durft gemakkelijk anderen te plagen

- Achter je lacherige ’muur’ zal je ex nooit je gevoelens kunnen raden

- Je zet je ex op zijn/haar plaats: je ex dacht dat je je ellende kwam vertellen…maar nee, je wou alleen even weer dat gezicht zien en plezier maken

- Je hebt de gelegenheid om te glimlachen en te laten zien dat je ontspannen bent, waardoor je je aantrekkingskracht aanzienlijk vergroot

- Je maakt je ex aan het lachen en je laat zien dat je al zijn (grappige) gebreken kent. Je ex zal voelen dat er een bijzondere band is tussen jullie

- Plagen is een goede manier om met stress om te gaan

We hopen dat je wat hebt geleerd van deze tips als je een afspraak met je ex hebt. We kunnen met 100% zekerheid zeggen dat ze werken. Je doel is dat deze ontmoeting luchtig is en vrolijk en niet dat het allerlei emoties aanwakkert (noch vijandigheid noch verliefdheid. Emoties die jullie uit elkaar hebben gedreven. Zodra je je zelfvertrouwen hebt gevonden, zal de rest van je eigen handelen afhangen en dit gedrag zal het gedrag van je ex zeer zeker beïnvloeden.

ABONNEER Je OP MIJN PODCASTS (klik op de groene balk)

Mijn naam is Marjolein. Veel mensen kennen mij onder mijn auteursnaam Michelle van den Berghe. Sinds 1997 begeleid ik als gediplomeerd relatietherapeute mensen bij liefdesverdriet en/of het terugwinnen van hun ex. Sinds 2020 ben ik gecertificeerd NLP-  Hypnotherapeut en kan ik met deze kennis krachtige veranderingen teweeg brengen bij mijn cliënten. De hulpvragen waar ik mee te maken krijg zijn heel divers. Daar waar sommigen het liefst hun ex willen vergeten willen anderen het liefst hun relatie herstellen. Wil je je ex terugwinnen, je liefdesverdriet verwerken, afrekenen met onzekerheid en sterker worden op persoonlijk vlak? Ik help je er met alle liefde bij en geef je de beste tools om te breken met oude patronen en grote veranderingen in jezelf geboren te laten worden! Je kunt op deze pagina meer lezen over mij

Laat een reactie achter
(reacties worden al dan niet goedgekeurd)

Je email wordt niet gepubliceerd. Vul hieronder je reactie en gegevens in

  1. Hoi hoi, ik heb bovenstaande stappen doorlopen. Het leek te werken maar mijn ex wil echt niet. Nou heb ik drie dingen aangeboden om te helpen waar ik nog geen antwoord op heb ik twijfel om alle aanbiedingen in te trekken en door te gaan of te laten voor wat het is. Wat vind jij?

  2. Mijn situatie heeft wat onderdelen die nergens vermeld staan, maar waardoor ik niet alles kan uitvoeren zoals er omschreven staat. Wij hebben bijvoorbeeld een baby. En hij heeft net een drugsverslaving overwonnen. Maar wist niet hoe hij de problemen die daarmee gepaard waren met zijn relatie op te lossen. Dus is hals over kop bij een ander gaan zitten… Graag advies!

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Je ex terugwinnen?

Meld je aan voor onze
gratis videocursus

LIEFDESVERDRIET VERWERKEN - HOE KRIJG IK MIJN EX TERUG