JE EX TERUGWINNEN MOEILIJK? 
Je bent in de categorie:        LIEFDESVERDRIET    

Een depressie door liefdesverdriet. Hoe kom je hier uit?

Kan je echt in een depressie raken door liefdesverdriet? Liefdesverdriet, vaak word er een beetje lacherig over gedaan. Door de heftige emoties die ermee gepaard gaan kan liefdesverdriet echter serieuze geestelijke klachten veroorzaken die op den duur in lichamelijke klachten kunnen ontaarden.

Uit onderzoeken van liefdesconsulenten is gebleken dat je wel degelijk in een depressie door liefdesverdriet kan terechtkomen. Sommige psychologen beweren dat je om in een depressie te komen daar een zekere aanleg voor moet hebben. Mensen die in het dagelijkse leven gauw de moed laten zakken of weinig zelfvertrouwen hebben lopen eerder het risico om in een depressie te raken.

Depressie door liefdesverdriet: hoe kerken je het?

Het gevoel van allesoverheersende verlatenheid dat je voelt als je partner je plotsklaps verlaat is met geen pen te beschrijven. Dit gevoel kan gepaard gaan met gevoelens van vernedering, woede en angst voor de toekomst. Dit verdriet kan enkele dagen tot jaren duren. Het begint op een depressie te lijken als je gevoel van onwaarde zich ontwikkeld tot een stemmingsstoornis, het leven geen zin meer heeft, je eigenlijk helemaal je bed niet meer uit wil komen en continu moe bent.

Kun je een depressie voorkomen?

Probeer niet te verdrinken in je verdriet. Liefdesverdriet doet pijn, zowel geestelijk als fysiek. De eerste dagen kan je helemaal van de kaart zijn en niet kunnen slapen of eten. Je hersenen accepteren als het ware de relatiebreuk nog niet. Ben jij net verlaten door je partner probeer niet te snel opnieuw contact te zoeken, laat de eerste emoties enkele weken betijen. Je ex is, net als jij, momenteel nog erg opgefokt en niet in staat tot een verstandig gesprek. Gooi je glazen niet te vroeg in, een mens kan veranderen en de breuk van nu hoeft niet definitief te zijn.

>>> Lees ook dit artikel ‘hoe verwerk ik liefdesverdriet’

Hoewel het voor jou op dit moment wel zo lijkt is liefdesverdriet niet het einde van de wereld. We weten allemaal dat de verwerking van verdriet tijd nodig heeft. Voor een groot gedeelte heb je die tijd zelf in de hand. Hoe langer jij beslist om niet uit je miserabele toestand te komen des te groter de kans is dat je er door in een depressie komt. Enkele tips om een depressie te voorkomen:

 • Breng veranderingen aan in je dagelijkse ritme, neem een andere weg naar je werk of school. Koop een paar kledingstukken in een andere kledingstijl.
 • Vul je lege uren op met sporten en zoek afleiding bij vrienden en kennissen. Je afzonderen van de maatschappij trekt je namelijk langzaam een depressie in.
 • Je lichaam gaat zich beter voelen als je positieve en leuke gedachten hebt. Als is het maar voor een half uurtje per dag maar probeer je een leuk leven voor te stellen zonder je ex. Je hoeft geen angst te hebben dat dit verdriet nooit voorbij gaat. Iedere dag komt de zon opnieuw op en het leven gaat door, ook na liefdesverdriet. Liefdesverdriet Boek

Erken dat je het niet alleen kunt!

Ben je na maanden na je relatiebreuk nog even radeloos denk je dat je het niet alleen kan dan word het tijd om hulp in te schakelen om niet in een depressie door liefdesverdriet te raken. Praat over je verdriet en je angsten met een vriend of vriendin, bezoek een psycholoog of probeer door het lezen van ervaringen van anderen van je liefdesverdriet af te komen. En geen hoop is sowieso verloren hoop, misschien is er nog ergens een lichtpuntje aan de horizon om je ex voor je terug te winnen.

Je kunt ook nog mijn boek lezen “Genees Je Gebroken Hart in 15 Stappen” met de beste tips om over je liefdesverdriet heen te komen.

ABONNEER Je OP MIJN PODCASTS (klik op de groene balk)

De datingsite van 2023 die perfect past bij jou

Regelmatig doen wij vergelijkend onderzoek naar de beste datingsites

Mijn naam is Marjolein. Veel mensen kennen mij onder mijn auteursnaam Michelle van den Berghe. Sinds 1997 begeleid ik als gediplomeerd relatietherapeute mensen bij liefdesverdriet en/of het terugwinnen van hun ex. Sinds 2020 ben ik gecertificeerd NLP-  Hypnotherapeut en kan ik met deze kennis krachtige veranderingen teweeg brengen bij mijn cliënten. De hulpvragen waar ik mee te maken krijg zijn heel divers. Daar waar sommigen het liefst hun ex willen vergeten willen anderen het liefst hun relatie herstellen. Wil je je ex terugwinnen, je liefdesverdriet verwerken, afrekenen met onzekerheid en sterker worden op persoonlijk vlak? Ik help je er met alle liefde bij en geef je de beste tools om te breken met oude patronen en grote veranderingen in jezelf geboren te laten worden! Je kunt op deze pagina meer lezen over mij

Laat een reactie achter
(reacties worden al dan niet goedgekeurd)

Je email wordt niet gepubliceerd. Vul hieronder je reactie en gegevens in

 1. Jaren geleden (30 jaar) heb ik tijdens een langdurig ziekbed van mijn echtgenote en een opvolgende levertransplantatie van haar een andere vrouw leren kennen waar ik bijzonder verliefd op ben geworden, we hebben 20 jaar een knipperlicht relatie gehad om diverse redenen, ik kon mijn zieke vrouw niet in de steek laten, de kinderen waren nog zo jong, mijn nieuwe geliefde ging daarom regelmatig met andere mannen om wat weer een extra reden gaf voor mij om niet voor haar te kiezen kortom een heel heftige periodewaar met veel ups en downs voor beide personen, waar beide ook schuld aan hebben gehad als je over schuld mag spreken in dit soort situaties. een 10 jaar geleden heeft deze vriendin besloten onze relatie te beëindigen waar ik het toen heel moeilijk mee heb gehad maar ook begrip, in de loop van de jaren ging het langzaam weer wat beter met me al bleef ik wel veel aan haar denken en komt ze nog regelmatig in mijn dromen voor, 2 weken geleden zat ik op een terras alleen een fles wijn te drinken toen plotseling bij mij de behoefte opkwam om die ex vriendin, die ik al jaren niet meer had gesproken en gezien eens allerlei vragen te stellen die steeds vaker in mijn brein op borrelden over onze toenmalige relatie, ik heb toen gevraagd of zij daar voor openstond, zij reageerde hier positief op maar toen is het bij mij helemaal fout gegaan, ik zag dit als een kans om haar weer aan mij te binden en toen zij dit ook constateerde melde zij mij dat ze in een heel gelukkige relatie zat en dat er geen sprake kon zijn van een nieuwe relatie tussen ons, ik heb hier natuurlijk alle begrip getoond voor maar sindsdien ben ik weer helemaal in de ban van haar, wordt weer net zo depressief als 10 jaar geleden, zie het leven niet meer zitten en ben bang dat dit beroerde gevoel weer jaren gaat duren, vandaar dit bericht, m.v.g., Nils.

  1. Beste Nils, overweeg om hypnotherapie te doen voor jouw probleem. Ik heb honderden mensen geholpen om met situaties zoals waar jij in zit om te gaan. Wat je in je hoofd hebt zitten, gaat uiteindelijk rotten. Je zult alles wat opgeslagen zit in je cellen moeten evacueren uit je lichaam. Hypnotherapie kan wonderen doen! Check het hier: https://liefdesverdriet.nl/hypnotherapie/
   Sterkte en liefs,
   Marjolein

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Je ex terugwinnen?

Meld je aan voor onze
gratis videocursus

Liefdesverdriet.nl